Teamfoto Almelo 2023 2

Wijken in Almelo

Wanneer je overweegt te gaan wonen in Almelo, is het goed om vooraf enige kennis over de wijken in Almelo te hebben. Zijn alle wijken hetzelfde of verschillen de wijken sterk qua voorzieningen, hoeveelheid groen of type mensen dat er wonen? Wij vertellen je graag meer over de verschillen en overeenkomsten tussen de Almelose wijken.

Neem contact op

De Almelo wijken in cijfers

In Almelo zijn er 12 wijken. Hofkamp, Nieuwstraat-Kwartier, Noorderkwartier, Ossenkoppelerhoek, De Riet, Rohof, Schelfhorst, Sluitersveld, Waterrijk, Wierdensehoek, Windmolenbroek en natuurlijk de binnenstad. Windmolenborek is de wijk met de meeste inwoners, gevolgd door Schelfhorst. Maar als we naar het aantal inwoners per vierkante kilometer kijken, zijn Nieuwsstraat-Kwartier en Ossenkoppelerhoek het dichtst bevolkt. In Hofkamp woon je juist het verst bij je buren vandaan. Hier staan ook de meeste vrijstaande huizen. Liever een appartement in Almelo? Die vind je het meest in de binnenstad. Daarnaast kun je ook terecht in de wijk Rosarium. Heb je meer een voorkeur voor een specifieke straat? Ga dan op zoek naar een huis aan de Vriezenveenseweg in Almelo of een woning aan de Wierdensestraat in Almelo.

Kindvriendelijke wijken in Almelo

Heb je een (jong) gezin of zou je graag een gezin willen stichten? Zet dan zeker de wijk Schelfhorst op je lijstje. Deze wijk bevat veel groen, speeltuinen en ook zijn er meerdere basisscholen in de buurt aanwezig.

Jaren 30 woningen

Zoek je een woning uit de jaren dertig of nog ouder? Dan is Sluitersveld zeker het overwegen waard! Hier vind je veel authentieke woningen die hun karakteristieke kenmerken nog bezitten. Bovendien zit je dicht bij de binnenstad, dus je zit in een mum van tijd op een gezellig terrasje of sta je in de winkels. Ga je voor een opknapper of hoop je dat de vorige bewoners het werk al voor je gedaan hebben?

Aankoopmakelaar in Almelo

Wil je meer weten over de specifieke wijken en buurten in Almelo of heb je één specifieke buurt op het oog? Ontdek ons actuele aanbod appartementen en huizen die te koop staan in Almelo. Van statige woningen die te koop staan aan de Bornsestraat in Almelo of kijk of er een huis te koop aan de Deldensestraat staat. Aan de rand van de stad wonen? Bekijk dan eens welke huizen er te koop staan aan de Markgraven Almelo of het aanbod te koop Bornebroeksestraat. Bezoek ons kantoor aan de Vriezeveenseweg om samen jouw woonwensen te bespreken!


1999

Maak kennis met ons!

Bij het verkopen of kopen van een huis of bedrijfspand komt veel kijken. Je moet eisen en wensen afwegen en, niet onbelangrijk, de financiële mogelijkheden onder de loep nemen. En dan hebben we het nog niet eens over de bouwkundige zaken, locatie en de omgeving.

Kortom, je kunt niet over een nacht ijs gaan bij één van de belangrijkste investeringen in je privéleven en/of ondernemersleven. Daarom kun je rekenen op ons, adviseurs met een hart voor vastgoed. Verder kennismaken?

Download onze brochure