Financieel Advies? Thoma Post Hypotheken

Financieel advies nodig?

Je bent op zoek naar een koophuis, je wilt graag je huidige woning graag verbouwen en/of verduurzamen, bent benieuwd waarvoor jij je overwaarde op je huis kunt gebruiken of hebt nog een andere reden waarom je op zoekt bent naar een financieel adviseur. Een betrouwbare, deskundige adviseur die jou voorziet in financieel advies en je tegelijkertijd kan helpen in het maken van de juiste beslissingen.

Onze financieel adviseurs zorgen voor een financieel advies dat altijd specifiek gebaseerd is op jouw wensen en persoonlijke situatie, nu en in de toekomst. Met een ruim assortiment aan geldverstrekkers vinden wij voor jou altijd de beste deal. Niet alleen op het gebied van rente maar ook op het gebied van voorwaarden. Wij vergelijken daarbij een groot aantal aanbieders, waaronder ook jouw eigen bank.

Wij werken samen met de ervaren financieel adviseurs van Thoma Post Hypotheken en De Hypotheekshop. Het prettige daaraan is dat jouw eigen adviseur vlakbij is!

Neem contact op

Wil je graag een afspraak maken voor financieel advies? Vul het formulier hieronder in, zodat er contact met je opgenomen kan worden voor het maken van een afspraak.

Wil je weten hoeveel je kan lenen? Bereken het met onderstaande tool:


Hypotheekvormen

Sinds een aantal jaren lijkt er weinig meer te kiezen als het aankomt op hypotheekvormen. Je kunt enkel nog kiezen tussen een annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek. Niets is minder waar. Deze regel geldt alleen voor starters op de woningmarkt en zelfs in die situatie is er nog keuze genoeg. Zo is er bijvoorbeeld een combinatie mogelijk van deze hypotheekvormen, maar ook kun je nog variëren in de periode dat je rente vast staat. Voor doorstromers op de woningmarkt is er zelfs nog meer mogelijk, zoals bijvoorbeeld het behoud van je aflossingsvrije hypotheek of spaarhypotheek.

Welke mogelijkheden er voor jou zijn bekijken we graag samen met je in een persoonlijk gesprek. Omdat elke hypotheek die de financieel adviseurs van Thoma Post Hypotheken en De Hypotheekshop adviseren volledig op jouw specifieke en persoonlijke situatie is gericht.

Hypotheekadviseur Romin Thoma Post Hypotheken


Annuïteitenhypotheek

Wat is een annuïteitenhypotheek? Een annuïteitenhypotheek is een hypotheek waarbij je maandelijkse kosten bestaan uit rente plus aflossing. Dit bedrag blijft gelijk gedurende de gehele looptijd. Op de einddatum is de gehele hypotheek afgelost.

De samenstelling van het bedrag dat je maandelijks betaalt, verandert per maand. In het begin betaal je een groot deel aan rente en is de aflossing klein. Per maand verschuift de samenstelling van jouw maandelijkse kosten.

Aan het einde van de looptijd is juist het gedeelte dat je aan rente betaalt klein en is de aflossing groot. Dat betekent dat jouw fiscale voordeel gedurende de looptijd afneemt. In het begin heb je veel renteaftrek, later minder. Dat betekent dat je elk jaar wat minder terugkrijgt van de Belastingdienst.

Lineaire hypotheek

En wat is dan een lineaire hypotheek? Een lineaire hypotheek is ook een hypotheek waarbij je maandelijkse kosten bestaan uit rente en aflossing. Dit bedrag blijft echter bij deze hypotheekvorm niet elke maand gelijk. Je maandbedrag begint hoger en eindigt lager dan bij een annuïteitenhypotheek. Op de einddatum is ook de gehele hypotheek afgelost.

Je betaalt elke maand een vast bedrag aan aflossing. Omdat er aan het begin van jouw hypotheek nog niks is afgelost betaal je rente over het gehele bedrag dat je geleend hebt en is jouw maandbedrag nog hoger. Naarmate er meer maanden voorbij gaan, waarin je elke maand een vast bedrag aflost, daalt je hypotheek. Omdat je minder hypotheek hebt, betaal je na verloop van tijd daarom ook minder rente. Hierdoor dalen dus jouw maandelijkse kosten. Dat betekent dat je fiscale voordeel gedurende de looptijd afneemt. In het begin heb je veel renteaftrek, later minder. Dat betekent dat je elk jaar wat minder terugkrijgt van de Belastingdienst. Jouw fiscale voordeel daalt sneller dan bij een annuïteitenhypotheek.


Heb je jouw hypotheek afgesloten vóór 1 januari 2013? Toen waren er ook andere hypotheekvormen die recht gaven op hypotheekrente aftrek. Verhuizen naar een andere woning of je hypotheek oversluiten betekent niet dat je afscheid moet nemen van deze hypotheekvormen. Ook met behoud van hypotheekrente aftrek kun je deze vormen vaak voortzetten. Of het meeverhuizen van je huidige hypotheek(vorm) de beste oplossing is? De adviseurs van Thoma Post Hypotheken, Adfise en De Hypotheekshop vertellen je er graag over in een persoonlijk gesprek waar en wanneer jij dat wilt. Bekijk hier onze vergelijkingskaart.

Stockfoto Brochure Thoma Post Hypotheken


Landingspagina Brochure

Maak kennis met ons!

Bij het kopen en verkopen van een woning of bedrijfspand komt veel kijken. Je moet eisen en wensen afwegen en, niet onbelangrijk, de financiële mogelijkheden onder de loep nemen. En dan hebben we het nog niet eens over de bouwkundige zaken, locatie en de omgeving.

Kortom, je kunt niet over een nacht ijs gaan bij één van de belangrijkste investeringen in je privéleven en/of ondernemersleven. Daarom kun je rekenen op ons, adviseurs met een hart voor vastgoed. Verder kennismaken?

Download onze brochure

Andere diensten

Sandra Sandra
Gratis waardebepaling

Speel je met de gedachte om je huis te gaan verkopen? Na het maken van de keuze over de plek waar je herinneringen hebt gemaakt, is het tijd om de eerste stap te nemen. Onze makelaars komen graag bij je langs voor een gratis en vrijblijvende waardebepaling.

Meer over een gratis waardebepaling

Verhuisdozen Thoma Post
Gratis verhuisservice

Hoera, je hebt een nieuw huis gevonden! Binnenkort is het tijd om je hele hebben en houwen in dozen te stoppen en je huidige woning te verlaten. Om jouw verhuizing relaxed en soepel te laten verlopen, kun je gebruik maken van onze verhuisservice.

Meer over onze gratis verhuisservice

Infographic Thoma Post
Huis kopen

Je allereerste huis kopen of een mooie vervolgstap maken op de woningmarkt. Daarvoor ben je bij Thoma Post Makelaars aan het juiste adres. Welke woonwensen heb jij? Onze aankoopmakelaars helpen je bij het vinden van je droomhuis!

Meer over een huis kopen

De woontrends van nu

Van je huis een thuis maken. Dat klinkt soms makkelijker dan het is. Wij zien dagelijks de meest inspirerende interieurs voorbij komen van huizen uit ons eigen aanbod en onze marketing afdeling verzamelt deze gespotte trends. Ben je benieuwd?

Check onze wooninspiratie


Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.