Verkoop Bord Header

Huis verkopen? Het Thoma Post Verkoopplan

Je huis verkopen is een belangrijke gebeurtenis in je leven. Het is financieel en emotioneel gezien namelijk best een grote stap. Daarom is het van belang om de juiste beslissingen te nemen, zodat je de woning zo snel mogelijk en tegen de beste prijs kan verkopen. Wij helpen je graag met deze beslissingen en nemen je alle zorgen uit handen tijdens de verkoop van je huis.

Thoma Post Makelaars werkt met een uniek verkoopplan om het verkoopproces zorgeloos te laten verlopen. Op deze manier ervaar je gelijk vanaf het begin meer zekerheid, rust en overzicht. Met dit verkoopplan en de bijbehorende verkoopactiviteiten zorgen wij ervoor dat je huis heel gemakkelijk verkocht gaat worden. Het verkoopplan vormt de basis, maar tijdens het vooronderzoek kijken we al naar jouw persoonlijke wensen, mogelijkheden maar ook onmogelijkheden. Jouw wensen komen terug tijdens het hele verkoopproces, vanaf de eerste kennismaking tot aan na de notaris. Ons uitgebreide netwerk en onze zoekersdata zorgt ervoor dat we de koper vaak al kennen zelfs voordat je huis op Funda staat.

Gratis waardebepaling

Wil je ook een gratis waardecheck van je huis? Vul dan onderstaand formulier in en we bellen je zo snel mogelijk om een afspraak te maken.

Onze makelaars hebben jarenlange ervaring en kennis van de lokale en regionale markt. Deze kennis is belangrijk om jouw huis zo goed mogelijk in de markt te positioneren waarbij we streven naar het beste resultaat: de hoogste opbrengst voor jouw huis. Om dit te bereiken, maken wij gebruik van unieke verkoopmethodes en ons uitgebreide netwerk.

We bieden bijvoorbeeld bijzondere fotografie-opties aan zoals avond- of dronefotografie. En wat dacht je van een website met visitekaartjes of een boek van je eigen huis in plaats van een fysieke brochure? Wij opereren door heel het land. Zo hebben wij vestigingen in onder andere als makelaar in Almelo, Hengelo, Deventer, Apeldoorn en Amsterdam. Maar ook in de achterhoek bijvoorbeeld als makelaar in Winterswijk.

Door allemaal ons steentje bij te dragen en het beste beentje voor te zetten, kunnen we samen het beste resultaat bereiken. Dit betekent dat we je graag bij het proces betrekken, zodat we samen kunnen bepalen wat de beste aanpak is voor de verkoop van jouw huis.

Het verkoopplan is opgedeeld in drie fases. We beginnen met de voorbereiding, dan volgt de uitvoering en uiteindelijk de verkoop zelf. Door deze acht stappen te doorlopen kan er niets worden vergeten tijdens het verkopen van je huis. Succes verzekerd! Lees verder op deze pagina en ontdek de acht stappen waarin wij jouw huis gaan verkopen.

Thoma Post Vlag


Stap 1: Kennismakingsgesprek & inventarisatie

Tijdens het kennismakingsgesprek inventariseren wij de wensen ten aanzien van de verkoop van je huis en uiteraard bekijken we jouw huis zorgvuldig aan de hand van een uitgebreide checklist.

Stap 2: Marktanalyse en waardebepaling

Met een nauwkeurige waardebepaling van het onroerend goed wordt de basis gelegd van een succesvolle verkoop. Onze makelaars beschikken over voldoende ervaring, actuele vakkennis en goede kennis van de lokale markt. Zo kunnen we een adequate inschatting maken van de waarde van je eigendom. Deze waarde vormt de basis voor de uiteindelijke vraagprijs en jouw persoonlijke verkoopplan. Zo kunnen wij jouw huis optimaal aan de juiste doelgroep presenteren.

Stap 3: Persoonlijk verkoopplan

Aan de hand van alle informatie betreffende de woning en op basis van je specifieke behoeften, wordt vervolgens samen het verkoopplan bepaald. Dit persoonlijke plan zorgt er daarnaast voor dat je volledig wordt ontzorgt tijdens het verkopen van je huis.

Stap 4: Verkoopactiviteiten

Bij Thoma Post Makelaars hebben wij een breed scala aan verkoopinstrumenten tot onze beschikking, zoals fotografie en presentatiemateriaal, internet en social media met meer dan 8000 volgers, een chatservice, ons eigen WIT Magazine, mailing en diverse Open Huizen dagen.


Stap 5: De perfecte bezichtiging

Als het goed is, leiden de voorgaande activiteiten tot bezichtigingsverzoeken voor je huis. Voor onze makelaars een uitgelezen kans om de specifieke bijzonderheden van het huis bij de gegadigden onder de aandacht te brengen.

Stap 6: Regelmatige voortgangsrapportage

Wij houden je door middel van een regelmatige rapportage op de hoogte van de voorgang van de verkoop. Hierbij kun je denken aan een tweewekelijkse rapportage over hoe vaak het huis gevonden en bekeken wordt op internet.

Stap 7: Professionele onderhandelingsondersteuning

Als je een bod krijgt van een koper, dan ben je pas in onderhandeling indien je een tegenbod doet en vermeld dat je in onderhandeling bent. Als er meerdere geïnteresseerden zijn, kan besloten worden om de biedingsprocedure te wijzigen in bijvoorbeeld een inschrijving. Alle bieders krijgen bij een inschrijving een gelijke kans om een bod uit te brengen.

Stap 8: Koopovereenkomst en notariële akte

Na geslaagde onderhandelingen volgt er een vastlegging van de gemaakte afspraken. De makelaar legt de afspraken vast in een koopovereenkomst. De koop van een onroerende zaak door een particulier moet schriftelijk worden aangegaan (schriftelijkheidsvereiste). De koop komt tot stand als beide partijen de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit betekent dat een bevestiging van de afspraken per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst niet voldoende is.


Om je huis optimaal op de kaart te zetten, bieden wij je uitgebreide promotiemogelijkheden aan. Onze Facebookpagina heeft ruim 7500 likes, we werken met professionele foto- en videografie en hebben een breed scala aan andere mogelijkheden, zoals het digitaliseren van plattegronden en het maken van dronebeelden. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw huis op de meest opvallende manieren onder de aandacht wordt gebracht.

Bij het verkopen van een huis komt er veel kijken, zo ook bezichtigingen. Met ons unieke concept de Woningproeverij zetten wij jouw huis letterlijk op de kaart! Er zitten veel voordelen aan deze woningproeverij. Kopers kunnen in ontspannen sfeer met een hapje en drankje het huis bekijken en je hebt maar één open huis-moment: je hoeft dus niet meerdere keren je huis netjes te maken voor een bezichtiging! Heb je de voorkeur voor een bezichtiging zonder Woningproeverij concept, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.


Bekijk ons verkoopproces

Stockfoto Verhuizing Thoma Post

Gratis waardebepaling


Corporate Brochure Thoma Post Makelaars

Maak kennis met ons!

Bij het kopen en verkopen van een woning of bedrijfspand komt veel kijken. Je moet eisen en wensen afwegen en, niet onbelangrijk, de financiële mogelijkheden onder de loep nemen. En dan hebben we het nog niet eens over de bouwkundige zaken, locatie en de omgeving.

Kortom, je kunt niet over een nacht ijs gaan bij één van de belangrijkste investeringen in je privéleven en/of ondernemersleven. Daarom kun je rekenen op ons, adviseurs met een hart voor vastgoed. Verder kennismaken?

Download onze brochure

Andere diensten

Sandra Sandra
Gratis waardebepaling

Speel je met de gedachte om je huis te gaan verkopen? Na het maken van de keuze over de plek waar je herinneringen hebt gemaakt, is het tijd om de eerste stap te nemen. Onze makelaars komen graag bij je langs voor een gratis en vrijblijvende waardebepaling.

Meer over een gratis waardebepaling

Verhuisdozen Thoma Post
Gratis verhuisservice

Hoera, je hebt een nieuw huis gevonden! Binnenkort is het tijd om je hele hebben en houwen in dozen te stoppen en je huidige woning te verlaten. Om jouw verhuizing relaxed en soepel te laten verlopen, kun je gebruik maken van onze verhuisservice.

Meer over onze gratis verhuisservice

Infographic Thoma Post
Huis kopen

Je allereerste huis kopen of een mooie vervolgstap maken op de woningmarkt. Daarvoor ben je bij Thoma Post Makelaars aan het juiste adres. Welke woonwensen heb jij? Onze aankoopmakelaars helpen je bij het vinden van je droomhuis!

Meer over een huis kopen

De woontrends van nu

Van je huis een thuis maken. Dat klinkt soms makkelijker dan het is. Wij zien dagelijks de meest inspirerende interieurs voorbij komen van huizen uit ons eigen aanbod en onze marketing afdeling verzamelt deze gespotte trends. Ben je benieuwd?

Check onze wooninspiratie


Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.