Headers Nieuwe Website (6)

Thoma Post Makelaars als aankoopmakelaar

Ben je op zoek naar een woning of heb je deze gevonden bij een collega-makelaar? In beide gevallen biedt Thoma Post Makelaars professionele begeleiding met deskundigheid, zekerheid en grote voordelen.

Als NVM-aankoopmakelaar hebben wij inzage in het landelijke woningaanbod en kijken wij kritisch mee tijdens de zoektocht bij de aankoop van je huis of appartement. We gaan met je mee naar bezichtigingen, geven advies rondom een hypotheek en het kopen van een huis, en helpen je tijdens de onderhandelingen. Aspecten die er tegenwoordig toe doen, zoals duurzaamheid, veiligheid en wooncomfort, houden wij nauwlettend in de gaten tijdens bezichtigingen. Tijdens deze onderhandelingen doen wij er alles aan om de beste aankoopprijs te realiseren voor jouw droomhuis.

Neem contact op

Wil jij graag geholpen worden door een aankoopmakelaar? Vul het formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

Stap 1: Kennismaking en inventarisatie

We willen graag dat je zorgeloos kunt gaan genieten van de toekomstige verhuizing, er komt namelijk veel kijken bij de koop van een huis. Tijdens een kennismakingsgesprek inventariseren we samen met jou je woonwensen en stellen we je zoekprofiel op. Om een goede indicatie te krijgen van je financiële mogelijkheden is er aansluitend een hypotheekgesprek met één van onze onafhankelijke hypotheekadviseurs. Tijdens een gratis en vrijblijvend eerste hypotheekgesprek kijken zij met je mee naar de beste mogelijkheden in jouw situatie. In de vervolggesprekken vinden zij de beste hypotheek voor jouw situatie.

Ik wil een afspraak maken!

Thoma Post Verkoopbord


Stap 2: Marktanalyse

Als NVM-aankoopmakelaar hebben wij goed en als eerste zicht op het nieuwe woningaanbod en stellen je als eerste op de hoogte als er een woning wordt aangeboden passend bij jouw zoekprofiel. Ook woningen die in de stille verkoop staan leggen we langs je profiel en bij een match brengen we je op de hoogte. Heb je onverwacht een wijziging binnen jouw woonwens? Dit kan je vrijblijvend aan ons doorgeven, zodat je opnieuw het nieuwste en meest relevante aanbod ontvangt in jouw e-mailbox.

Stap 3: Woning gevonden!

Bij interesse in een woning wordt er een eerste bezichtiging voor je ingepland. Bij de verkopend makelaar worden alle aanvullende informatie opgevraagd en aan je doorgestuurd. Zo ga je goed geïnformeerd je bezichtiging in! Na je bezichtiging spreken we je bevindingen graag met je door. Enthousiast? Als er bij een woning veel interesse is sluiten wij graag bij je eerste bezichtiging aan. Daarnaast wordt alle informatie over de woning gecontroleerd (zoals de staat van de fundering en de vergunningen). De verkoper heeft een informatieplicht. Dit houdt in dat je als koper recht hebt op volledige en juiste informatie. Je hoeft je hier geen zorgen over te maken, want als het nodig is regelen wij een aantal uitgebreide onderzoeken betreffende het kadaster, de erfdienstbaarheden, de globale bouwtechnische inspectie of het bestemmingsplan. Uiteraard ontvang je hier een gedetailleerd schriftelijk verslag van, zodat je weet waar je aan toe bent.

Stap 4: Onderhandeling

In de meeste gevallen leiden alle hiervoor genoemde activiteiten tot een bieding op de gevonden woning. Als je een bod uitbrengt, ben je nog niet in onderhandeling.

Je bent pas in onderhandeling met de verkopende partij als deze reageert op het bod door:
a) een tegenbod te doen;
b) expliciet te melden dat jullie in onderhandeling zijn.

Wanneer er meerdere geïnteresseerden zijn, zal de verkopend makelaar melden dat er andere onderhandelingen lopen. Dus ook als je in onderhandeling bent, kan iemand anders een bod doen. De verkopende partij is niet verplicht om zijn woonhuis aan jou te verkopen wanneer je de vraagprijs hebt geboden en hij mag ook besluiten de vraagprijs te verlagen of te verhogen. Het kan zijn dat er zo veel belangstellenden zijn die de vraagprijs bieden of benaderen, dat het moeilijk te bepalen is wie de beste koper is. De verkoper kan op dat moment, in overleg met zijn makelaar, besluiten de biedingsprocedure te wijzigen in bijvoorbeeld een inschrijving. De makelaars van Thoma Post adviseren je voor de best mogelijke bieding passend bij het proces en passend bij jou als aankoopklant en bespreken uitvoerig de voorwaarden die wij moeten opnemen in de bieding. Ook doen wij er tijdens deze onderhandelingen alles aan om een goede aankoopprijs te realiseren en stellen alles in het werk om jou te presenteren als beste koper. Zo heb jij de optimale kans om de koper te worden!


Stap 5: Koopovereenkomst en notariële akte

Na geslaagde onderhandelingen bij de aankoop van het woonhuis volgt een vastlegging van de gemaakte afspraken. De makelaar legt die afspraken vast in de koopovereenkomst. Wij begeleiden je onder andere bij het overeenkomen van een opleverdatum en eventueel overnemen van roerende zaken. Indien gewenst zullen wij, in overleg, een bouwkundige keuring laten uitvoeren. De koop van een woonhuis door een particulier moet schriftelijk worden aangegaan (schriftelijkheidsvereiste). De koop komt tot stand als beide partijen de koopovereenkomst hebben ondertekend.

De koper heeft een bedenktijd van drie dagen, waarin hij zonder opgaaf van reden de koop kan ontbinden. De drie dagen bedenktijd begint op de dag die volgt op de dag dat (een afschrift van) de tussen partijen opgemaakte koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd eindigt om middernacht van de laatste dag die deel uitmaakt van de bedenktijd. De bedenktijd wordt zo nodig zoveel verlengd dat daarvan tenminste twee dagen deel uitmaken die niet een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag is.

Na de bedenktijd is de koop definitief rond, tenzij er ontbindende voorwaarden van toepassing zijn (bijvoorbeeld een voorbehoud financiering hypotheek). Uiteraard houden onze makelaars je graag op de hoogte van de verschillende belangrijke data tijdens het aankoopproces.

Stap 6: Eigendomsoverdracht

Wij controleren in de aanloop van de eigendomsoverdracht de akte van levering. Op de dag van de eigendomsoverdracht bij de notaris begeleiden wij je tijdens de eindinspectie van de woning en sluiten aan bij het transport.

Stap 7: De verhuizing

Een verhuizing is een grote stap. Wanneer je een huis aan hebt gekocht nemen wij je een stuk van het werk uit handen met onze gratis Thoma Post verhuisservice. Klik hier voor meer informatie.

 


Liever een nieuwbouwhuis kopen?

Het kopen van een nieuwbouwhuis is heel anders dan het kopen van een bestaand huis. Waar moet je precies op letten bij het aanvragen van de hypotheek? En wat zijn de voordelen van een nieuwbouwhuis?

Nieuwwonen Thoma Post


De voordelen van een nieuwbouwhuis

Het kopen van een nieuwbouwhuis heeft voordelen. Zo lang je huis alleen nog op papier bestaat, heb je vaak nog invloed op de indeling. Een extra kamertje voor de was, de badkamer net wat groter, of juist die wand in de hal eruit. Je kunt zo een huis vrijwel geheel naar jouw stijl indelen en dat biedt veel mogelijkheden. Het huis voelt, na oplevering, echt als jouw thuis doordat je zelf veel hebt kunnen bepalen tijdens de bouw.

Een nieuwbouwhuis heeft nog een voordeel: alles aan een nieuwbouwwoning is nieuw. Daardoor zijn de onderhoudskosten in elk geval de eerste jaren laag, en je kunt nog een tijd aanspraak maken op garanties. Bovendien voldoet je nieuwbouwwoning aan de nieuwste milieu- en isolatie-eisen. Dat betekent dus genieten van een lage energierekening!

Een hypotheek voor je nieuwbouwhuis

Heb je interesse in een bepaalde nieuwbouwwoning of -project? Dan is het uitzoeken of je in aanmerking komt voor een passende hypotheek. Neem hiervoor ruim de tijd . Zorg dat je niet alleen weet wat de koopsom is, maar vraag ook alvast naar een meer- en minderwerklijst. En maak alvast een inschatting van de grote kostenposten waar je nog mee te maken krijgt zoals de kosten voor de keuken, de vloeren en de aanleg van de tuin. Zodat je een hypotheek aanvraagt die je de ruimte geeft om je huis helemaal naar wens te maken. Wij begrijpen dat het lastig is om in te schatten hoeveel kosten je kwijt zult zijn voor het kopen van een huis. Er komen altijd nog veel extra kosten bij kijken. Berekenen wat een huis kopen kost? Thoma Post makelaars helpt je graag!

Bij het passeren van de hypotheek, betaalt de notaris normaal het aankoopbedrag ineens uit aan de verkoper. Bij een nieuwbouwhuis werkt dat anders. De woning is immers nog niet klaar. De notaris betaalt de bouwer op de passeerdatum alleen een bedrag voor de aankoop van de grond of voor de werkzaamheden die op dat moment al zijn afgerond. Het overige bedrag aan hypotheek komt in een bouwdepot. Dat is een soort spaarrekening van waaruit je de bouwer kunt betalen. Je kunt niet zelf geld uit het bouwdepot opnemen, maar je moet hiervoor een declaratie (met bonnen en facturen) indienen bij je hypotheekverstrekker. Over het bedrag dat al is betaald uit het bouwdepot betaal je hypotheekrente. Over het bedrag dat nog niet is uitgegeven, ontvang je juist spaarrente. Het rentepercentage van de te betalen én te ontvangen rente is meestal aan elkaar gelijk.


Blz 1 Pagina 01

Maak kennis met ons!

Bij het kopen en verkopen van een woning of bedrijfspand komt veel kijken. Je moet eisen en wensen afwegen en, niet onbelangrijk, de financiële mogelijkheden onder de loep nemen. En dan hebben we het nog niet eens over de bouwkundige zaken, locatie en de omgeving.

Kortom, je kunt niet over een nacht ijs gaan bij één van de belangrijkste investeringen in je privéleven en/of ondernemersleven. Daarom kun je rekenen op ons, adviseurs met een hart voor vastgoed. Verder kennismaken?

Download onze brochure

Andere diensten

Nieuwbouw Thoma Post
Nieuwbouwhuis kopen

Je kunt kiezen voor een bestaand huis, maar heb jij al wel eens nagedacht over het kopen van een nieuwbouwhuis? Een huis dat helemaal nieuw is en waar jij de eerste bewoner van bent. Onze nieuwbouwspecialisten vertellen je er graag meer over.

Meer over een nieuwbouwhuis kopen

Thoma Post Verkoopbord
Huis verkopen

Ga jij je huis verkopen? Dan zal er binnenkort een verkoopbord in je tuin staan of aan een raam worden geplakt. Onze makelaars informeren je over wat er op je af gaat komen tijdens het verkopen van je huis en helpen je in het maken van de juiste keuzes.

Meer over je huis verkopen

Verhuisdozen Thoma Post
Gratis verhuisservice

Hoera, je hebt een nieuw huis gevonden! Binnenkort is het tijd om je hele hebben en houwen in dozen te stoppen en je huidige woning te verlaten. Om jouw verhuizing relaxed en soepel te laten verlopen, kun je gebruik maken van onze verhuisservice.

Meer over onze gratis verhuisservice

De woontrends van nu

Van je huis een thuis maken. Dat klinkt soms makkelijker dan het is. Wij zien dagelijks de meest inspirerende interieurs voorbij komen van huizen uit ons eigen aanbod en onze marketing afdeling verzamelt deze gespotte trends. Ben je benieuwd?

Check onze wooninspiratie


Bekijk ons aankoopproces

Stockfoto Home Video Thoma Post

Gratis waardebepaling


Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woonwensen

Thoma Post Woonwensen

Blijf op de hoogte van ons aanbod en nieuwbouwprojecten.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2023? Bekijk onze tips.

Lees meer.