Teamfoto Almelo 2023

Huis te koop

Ben je op zoek naar een huis dat te koop staat? Thoma Post Makelaars is al jarenlang actief als aankoopmakelaar en helpt je graag met professionele ondersteuning tijdens deze grote stap in je leven.

Vind een huis dat te koop staat

Het vinden van je droomhuis is de eerste stap. Maar waar begin je deze zoektocht? Thoma Post Makelaars heeft hiervoor de handige Woonwensentool ontwikkeld. Als je jouw woonwens aan ons doorgeeft, ontvang je altijd het nieuwste aanbod dat voldoet aan jouw wensen, zoals maximale vraagprijs, aantal slaapkamers maar ook de bouwstijl van het huis. Je kunt wachten tot je je droomhuis bij ons of een collega-makelaar hebt gevonden, en dan pas een aankoopmakelaar in hand te nemen. Maar ook als je nog geen woonwens aan ons hebt doorgegeven gaan wij graag op zoek naar het voor jouw situatie perfecte huis dat te koop staat. Met onze kennis van zowel de lokale als regionale markt zijn we uitstekend op de hoogte van het nieuwste aanbod en de wijken waarin jij je het meest thuis zal voelen. We helpen je graag mee in de zoektocht!

Neem contact op

Aankoopbegeleiding

Er komt veel kijken bij de aankoop van een huis. Je hebt nu eindelijk je droomhuis gevonden bij ons of een collega-makelaar dat aan alle verwachtingen voldoet, maar wat nu? We gaan graag met je mee naar de bezichtigingen, zodat we op kunnen letten of het huis bouwtechnisch gezien in orde is. Daarnaast letten we op andere belangrijke zaken zoals het energielabel, de isolatie, eventuele lekkages en gebreken. Na iedere bezichtiging hebben we contact, zodat we onze bevindingen met elkaar kunnen delen. Zowel de koper als verkoper hebben een informatieplicht. Dit wil zeggen dat de verkoper eerlijk moet zijn over de staat en eventuele gebreken van het huis. De koper moet inzet tonen om belangrijke informatie over het huis te achterhalen. Deze taak nemen wij je graag uit handen, zodat je je nergens zorgen over hoeft te maken.

Naast dat wij actief zijn als aankoopmakelaar, kan je bij ons natuurlijk ook terecht als je je huis te koop wil zetten. Jouw droomhuis huis te koop in Enschede? Of je huis te koop zetten in Apeldoorn, Deventer of Winterswijk? Dat kan bij Thoma Post. In heel Twente en de achterhoek kunnen wij wat voor je betekenen.

Je huis te koop zetten

Je huis te koop zetten is een beslissing die je niet zomaar maakt. Het is voor een bepaalde tijd je thuis geweest waar vele herinneringen aan vast zitten. En als de knoop eenmaal doorgehakt is, breekt er een drukke periode aan. Er moet van alles geregeld worden, van verhuisdozen tot aan adreswijzigingen. Thoma Post Makelaars neemt graag je zorgen uit handen waardoor jij je kunt focussen op de zaken die er voor jou toe doen.

Persoonlijk verkoopplan

Om niets over het hoofd te zien tijdens de verkoop van je huis, hebben wij het Thoma Post Makelaars 8-stappen Verkoopplan ontwikkeld. Deze is opgedeeld in drie fasen, namelijk de voorbereiding, uitvoering en verkoop. Eerst maken we kennis met elkaar, zodat we tijdens het gehele proces op de hoogte zijn over jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Na de eerste kennismaking volgt de woninginspectie. We bekijken alles zorgvuldig en noteren de mogelijkheden voor de verkoop. We doorlopen een uitgebreide checklist, zodat er niets vergeten wordt. Hierbij wordt onder andere gekeken naar het schilderwerk, de bouwtekeningen, de centrale verwarming, het energielabel en de ligging. Als dit allemaal duidelijk in kaart is gebracht, gaan we verder met de volgende stap: marktanalyse en waardebepaling. Alles zodat je met een gerust hart jouw huis te koop zet.

Waardebepaling

Er volgt uit voorgaande stappen een marktanalyse en waardebepaling. Een correcte waardebepaling is de basis voor een succesvolle verkoop. Onze makelaar start daarom met een marktonderzoek door te kijken naar vergelijkbare woningen. Daarbij gebruiken wij onze eigen database met duizenden actuele zoekprofielen. Zo kennen we de de koper wellicht al van kunnen we de waarde van het huis goed inschatten.Na de markt- en doelgroepanalyse combineert de makelaar de uitkomsten met zijn of haar jarenlange lokale en regionale expertise, wat leidt tot een gedegen advies over de potentiële opbrengst en juiste vraagprijs.

Informatieplicht

Verkopers hebben een informatieplicht. Dit houdt in dat potentiële kopers recht hebben op volledige en juiste informatie. Deze taak nemen wij graag van je over. Indien nodig, ontvang je een uitgebreid onderzoeksrapport van bijvoorbeeld het kadaster, de erfdienstbaarheden, de bouwtechnische inspectie of het bestemmingsplan.

Persoonlijk verkoopplan

Na de voorbereidende stappen gaan we aan de slag met een persoonlijk verkoopplan. We combineren jouw wensen, mogelijkheden, de verschillende marketingmogelijkheden en de gegevens van jouw huis tot een verkoopstrategie voor jouw huis. Zo plaatsen we je huis bijvoorbeeld op onze website, onze Facebookpagina met ruim 6500 volgers en natuurlijk op Funda. Zelfs het maken van een eigen boek of website van jouw huis behoren tot de mogelijkheden. Zo weet je zeker dat je huis opvalt!

De Woningproeverij

De voorbereidende stappen, het persoonlijke verkoopplan leiden uiteindelijk tot een aantal bezichtigingsverzoeken. Hierbij is het van belang dat we je woning zo optimaal mogelijk presenteren, zodat de potentiële kopers onder de indruk zijn en een bod uitbrengen. Daar hebben we ons eigen concept voor, namelijk de Woningproeverij! In plaats van meerdere losse bezichtigingen te organiseren, nodigen we potentiële kopers allemaal tegelijk uit voor dit unieke woonevent. Om een gunstig resultaat te bereiken, helpen wij met het benutten van alle bijzonderheden van het huis.

De perfecte bezichtiging

We beginnen altijd met diverse bruikbare tips om het huis mooi te presenteren. Daarna zullen we samen kijken naar de beste route voor de rondleiding. Direct na de bezichtiging ontvang je een eerste verslag van onze bevindingen. Na een week worden de kijkers op een subtiele manier benaderd. Deze activiteiten leiden vaak tot één of meerdere bezichtigingen door het concurrentiegevoel dat heerst wanneer er meerdere gegadigden zijn.

Regelmatige voortgangsrapportage

Niemand houdt van verrassingen. Daarom houden we je tijdens het verkoopproces goed op de hoogte, dan weet je waar je aan toe bent. Tussentijds geven we je regelmatig een update op de stand van zaken. In zo’n voortgangsrapportage ontvang je de actuele cijfers en feiten van de verkoop, inclusief de resultaten van de online presentatie en de verschillende op de advertentie. Om het proces van de verkoop te verbeteren, kunnen we op elk moment nieuwe actie ondernemen. Het kan soms slim zijn om meer verkoopactiviteiten in te zetten, zodat je huis nogmaals onder de aandacht komt van een grotere doelgroep. Dit leidt vaak tot meer bezichtigingen en het sneller verkopen van je huis.

Professionele onderhandelingsondersteuning

Als de verschillende verkoopactiviteiten hun werk hebben gedaan, bieden potentiële kopers vaak al snel op het huis. Dit kan best spannend zijn, maar voor ons is het een specialiteit. We weten als geen ander dat iedere koper om een andere benadering vraagt. tijdens de onderhandelingen geven we daarom altijd een uitgebreid advies en ondersteuning, zodat beide partijen tevreden kunnen zijn. Dan is het moment eindelijk daar: een overeenstemming over de verkoopprijs. Toch is dit nog niet het moment waarop wij achterover zullen leunen. We zorgen namelijk ook voor een correcte overeenstemming over andere zaken, zoals over roerende zaken die achterblijven, mogelijke ontbindende voorwaarden, of over hoe het gaat met het verkrijgen van een financiering of een bouwkundige keuring. Onze uitgebreide ervaring en professionaliteit zorgen voor een succesvolle onderhandeling.

Koopovereenkomst

Na de geslaagde onderhandelingen volgt het schriftelijk vastleggen van de gemaakte afspraken. Een correcte koopovereenkomst is hierbij erg belangrijk. Onze makelaars stellen een overzichtelijke en duidelijke koopakte op. Voordat de handtekeningen worden gezet, zullen we alles stap voor stap doornemen en beantwoorden we alle vragen. De koopakte zal vervolgens opgestuurd worden naar de notaris, waarna deze een datum plant voor de eigendomsoverdracht. Voor de eigendomsoverdracht vindt er een afspraak plaats met een eindinspectie van het huis, om te kijken of deze volgens afspraak opgeleverd wordt. En dan is het eindelijk zover: gefeliciteerd, het huis is verkocht, een mooi moment om bij stil te staan!

Verhuisservice

Je huis te koop zetten of een nieuw huis kopen is één. Daarna volgt nog een grote stap: de echte verhuizing! Om je hier ook een handje bij te helpen, bieden we je de Thoma Post Makelaars Verhuisservice aan. Wanneer je je huis via ons hebt gekocht of verkocht, ontvang je gratis verhuisdozen en verhuiskaarten. Je mag een maand lang gratis gebruik maken van opslagruimte bij Spacewinner en je krijgt een dag de beschikking tot de Thoma Post Makelaars verhuistrailer. Je spullen zullen binnen een mum van tijd in het nieuwe huis zijn!

Thoma Post Makelaars

Thoma Post Makelaars is actief in Oost-Nederland en heeft elf kantoren in  Almelo, Amsterdam, Apeldoorn, Deventer, Doetinchem, Enschede, Hengelo, Lochem, Winterswijk en Zutphen. We zijn dus altijd bij je in de buurt! Ook als je niet op zoek bent naar een huis in deze plaatsen of in een andere plaats je huis te koop wil zetten, helpen we je graag. We zijn zeer bekend met de gehele omgeving van Oost-Nederland (Twente, de Achterhoek en Stedendriehoek) en onze makelaars wonen en werken zelf in de regio. Kies je voor Thoma Post Makelaars, dan kies je voor verstand van zaken, jarenlange ervaring en zowel lokale als regionale kennis. Neem contact met ons op via één van de links hierboven.


Landingspagina Brochure

Maak kennis met ons!

Bij het kopen en verkopen van een woning of bedrijfspand komt veel kijken. Je moet eisen en wensen afwegen en, niet onbelangrijk, de financiële mogelijkheden onder de loep nemen. En dan hebben we het nog niet eens over de bouwkundige zaken, locatie en de omgeving.

Kortom, je kunt niet over een nacht ijs gaan bij één van de belangrijkste investeringen in je privéleven en/of ondernemersleven. Daarom kun je rekenen op ons, adviseurs met een hart voor vastgoed. Verder kennismaken?

Download onze brochure