Bedankt overig header

Huis kopen in Hengelo

Wonen in Hengelo

Wonen in Hengelo betekent wonen in prettige stad die in het midden van Twente ligt. Hengelo staat bekend om de bosrijke omgeving. De stad staat garant voor een aangenaam en veilig leefklimaat!

Hengelo is verdeeld in tien wijken:

Binnenstad
De Hengelose binnenstad kenmerkt zich door verscheidenheid. De binnenstad bestaat uit drie verschillende gebieden: Binnenstad Centrum, de Afrikaanderbuurt en de Dichtersbuurt.

Neem contact op

Hengelose Es
De Hengelose Es bestaat uit de buurten Harmsveld-Tichelwerk, ’t Wilbert en de Hengelose Es Noord. Centraal in de wijk is het nieuwe winkelcentrum, met daarboven een woonzorgcomplex.

Noord
De wijk Noord maakt onderdeel uit van Stadsdeel Noord. De wijk bestaat uit verschillende buurten met elk een eigen karakter. De oudere woningen en het vele groen maken dat Noord een sfeervolle wijk is. De wijk Noord bestaat uit de buurten Elsbeek, de Noork, Klein Driene en Noord.

Hasseler Es
De Hasseler Es valt onder Stadsdeel Noord. De wijk werd eind jaren ’70 gebouwd. Door het grote aantal eengezinswoningen wonen er veel gezinnen met kinderen. In de wijk staan zeven scholen voor basisonderwijs.

Groot Driene
Eind jaren zestig, begin jaren zeventig is de wijk Groot Driene gebouwd. Het is een ruim opgezette, groene wijk aan de oostkant van Hengelo. Er staan veel verschillende soorten woningen, zoals flats, rijtjeshuizen, appartementen, villa`s en vrijstaande huizen.

Berflo Es
De Berflo Es ligt in het zuidelijk deel van Hengelo. De belangrijkste grenzen zijn: de spoorlijn Hengelo-Enschede, de Industriestraat en de Boekeloseweg. De Berflo Es telt vier woonbuurten: Berflo Es Noord en Zuid en Veldwijk Noord en Zuid.

Wilderinkshoek
In de Wilderinkshoek ligt een van de mooiste tuindorpen van Nederland: Tuindorp ‘t Lansink, opgericht door de familie Stork. ‘t Lansink heeft de status van beschermd dorpsgezicht. De buurt de Nijverheid heeft dezelfde uitstraling met woningen uit de jaren ’20 en ’30, veel groen en weinig hoogbouw. De Nijverheid sluit goed aan bij ‘t Lansink. De buurt ’t Genseler is later gebouwd.

Woolde
De wijk Woolde ligt aan de westkant van Hengelo en bestaat uit de buurten Weidedorp, Woolder Es en ’t Woolde. Het zijn alle drie echte woonbuurten.

Slangenbeek
Slangenbeek is de nieuwbouwwijk van Hengelo. De wijk is nog in ontwikkeling met de nieuwbouw in het Broek en de gebieden Kristenbos aan de westkant en Dalmeden aan de noordkant.
Buitengebied (Beckum en Oele)
Het Buitengebied bestaat vooral uit het kerkdorp Beckum en het buurtschap Oele.
Ben je op zoek naar een huis te koop in Slangenbeek? Bekijk ons aanbod.

Thoma Post Makelaars Hengelo

Wij staan als makelaar in Hengelo voor je klaar! Het zijn niet alleen de kwaliteiten of de activiteiten die ons onderscheiden. Thoma Post Makelaars heeft ook meer aanbod; meer woningen en meer nieuwbouwprojecten zorgen voor een meer plezierige zoektocht naar uw droomhuis. Voor het nemen van de juiste beslissingen tijdens het (ver)koopproces maken we gebruik maken van ons 8-stappenplan. Samen met de transparante prijslijst weet je precies waar je aan toe bent. Dat is wel zo prettig!

Daarnaast onderscheiden we ons door unieke verkoopmethodes. Bijvoorbeeld onze Woningproeverij, een concept waar we de potentiële kopers als gasten bij je thuis in de watten leggen. Of wat te denken van onze Facebookpagina welke met bijna 14000 volgers verreweg het grootst is in Twente en omgeving. Daarnaast hebben we duizenden zoekprofielen in ons Woonwensenbestand van eventuele kopers voor jouw huis. Wij weten dus al wie jouw huis wil kopen als we voor het eerst bij je om tafel zitten. We zijn natuurlijk ook niet voor niets uitgeroepen tot best verkopende makelaar van Oost-Nederland van 2018!

Ben je op zoek naar een huis in een van de volgende straten of wijken?


Landingspagina Brochure

Maak kennis met ons!

Bij het kopen en verkopen van een woning of bedrijfspand komt veel kijken. Je moet eisen en wensen afwegen en, niet onbelangrijk, de financiële mogelijkheden onder de loep nemen. En dan hebben we het nog niet eens over de bouwkundige zaken, locatie en de omgeving.

Kortom, je kunt niet over een nacht ijs gaan bij één van de belangrijkste investeringen in je privéleven en/of ondernemersleven. Daarom kun je rekenen op ons, adviseurs met een hart voor vastgoed. Verder kennismaken?

Download onze brochure