Blog: Interieurtips

Geschreven door: Blog: Interieurtips

Op:  

In: Algemeen

Eindelijk is het zover! De overdracht van het huis is geweest, de sleutels heb je in je handen en het inrichten kan eindelijk beginnen. Je spullen zijn uitgepakt, de meubels staan op de plek waar je ze in gedachten had en toch mist er iets. Het gevoel van thuis zijn is niet zoals het was. Je woont in een nieuw huis en bedenkt dat het tijd is voor iets nieuws, een nieuwe sfeer, oftewel een nieuw begin. Aan de hand van deze simpele woontips en trucs creëer jij de thuissfeer waar je al die tijd al op hebt zitten wachten!

 

 width= Tip 1: Fleur je bank op met vrolijke kussens.

Goede tip en super makkelijk! Door het combineren van een neutrale bank met gekleurde kussens creëer je een sfeervolle (woon)kamer waar je na een lange werkdag tot rust kan komen.

 

Tip 2: Hang een mooie poster of een schilderij op boven de bank.

Het combineren van deze tip met tip 1 zorgt voor een huiselijke sfeer.

 

Tip 3: Kies voor een licht kleuren pallet.

Wanneer je lichte kleuren gebruikt lijkt de ruimte al snel groter dan wanneer je donkere kleuren gebruikt. Woon je in een klein appartement? Of wellicht een wat kleiner huis? Dan is dit een ideale tip om te gebruiken.

 

Tip 4: Behang of verf een kleine muur in een spannende kleur.

Soms kan het best spannend zijn om de muur van een kamer in het huis te verven in een kleur die je normaal gesproken niet zomaar zou uitkiezen. Hoewel blauw en groen geen standaard kleuren zijn zullen ze toch een gevoel van kalmte en ontspanning opwekken, omdat we ze kunnen associëren met landschapsbeelden zoals bijvoorbeeld de zee of een weide.

 

Tip 5: Geef je woning een persoonlijke touch.

Creëer het gevoel van thuis zijn door het huis vol te hangen met foto’s van mooie momenten.

 

Tip 6: Koop een sprekend vloerkleed

Maak het sprekende vloerkleed het middelpunt van de kamer. Hierdoor wordt simpelweg alles in de kamer met elkaar verbonden waardoor de kamer een mooi groot geheel wordt.

 width=

Tip 7: Plaatst bloemen en/ of planten in de kamer.

Bloemen en/ of planten verspreiden niet alleen een heerlijke geur maar geven ook frisheid en sfeer in de kamer. Om een idee te krijgen staat hiernaast een afbeelding van een kamer met bloemen en planten. Zie je ook hoeveel sfeer het met zich mee brengt?

 

Dit artikel delen?

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.