Appartement te koop

Je wil graag gelijkvloers wonen, in het centrum van een stad of hebt niet veel ruimte nodig. Wat je reden ook is, een appartement biedt vele mogelijkheden maar bij een appartement dat te koop staat gelden andere regels dan bijvoorbeeld een huis. De makelaars van Thoma Post Makelaars hebben jarenlange ervaring in het aan- en verkopen van appartementen en daarnaast ook met het huren en verhuren. Lees verder om te weten wat wij voor je kunnen betekenen.

Appartement te koop zetten

Thoma Post Makelaars werkt met een uniek verkoopplan als het gaat om je appartement te koop zetten. De acht stappen in het plan zorgen dat er niets vergeten wordt en dat je daarnaast ook altijd weet waar je aan toe bent. We willen namelijk dat je zorgeloos kunt genieten van de toekomstige verhuizing en je nieuwe huis. Tijdens de kennismaking inventariseren we jouw wensen en kijken we naar de mogelijkheden voor de verkoop van jouw appartement. De makelaar voert een nauwkeurige waardebepaling en marktonderzoek uit. Daarnaast wordt er gekeken naar de staat van het huis, het schilderwerk, energielabel en de ligging van je huis. Al deze factoren vormen samen de basis voor de vraagprijs van jouw huis.

Neem contact op

Eigen database met zoekprofielen en persoonlijk verkoopplan

Als de eerste gegevens zijn vastgelegd, stellen we een persoonlijk verkoopplan voor je op. Daarbij houden we rekening met onze eigen database met daarin duizenden zoekprofielen van potentiële kopers van je huis, omdat er een grote kans is dat we de koper van je huis al kennen. In dit persoonlijk verkoopplan zijn de unieke verkoopmethodes opgenomen waarmee we jouw appartement op de kaart gaan zetten. Zo plaatsen we je huis bijvoorbeeld op onze website, onze Facebookpagina met meer dan 8000 volgers en natuurlijk op Funda. Thoma Post Makelaars beschikt over een eigen magazine, WIT, dat twee keer per jaar uitgegeven wordt. Het magazine staat boordevol interieurtips, inspirerende verhalen en daarnaast het actuele woningaanbod. Staat je appartement bij ons in de verkoop, dan is een plaatsing in WIT magazine in overleg zeker mogelijk!

Unieke verkoopmethodes

Om je huis optimaal op de kaart te zetten, maken wij gebruik van enkele unieke verkoopmethodes. Zo bieden wij je de mogelijkheid om een advertentiecampagne op te starten via sociale media zoals Facebook en Instagram. Deze campagne zorgt ervoor dat jouw kostbare bezit lokaal, regionaal, landelijk of zelfs internationaal onder de aandacht wordt gebracht bij potentiële kopers. Voor deze campagne gebruiken we alleen het beste beeldmateriaal dat speciaal voor jouw appartement gemaakt wordt. Zo kan je gebruik maken van sfeervolle avondfotografie, handige 360° foto’s, hoogtefotografie of zelfs een eigen website van het appartement dat te koop staat. Zo kunnen potentiële kopers zich optimaal oriënteren en ook voor of na een bezichtiging je appartement bekijken.

Thoma Post Makelaars Woningproeverij

In plaats van een standaard open huis, hebben wij iets unieks ontwikkeld: de Thoma Post Makelaars Woningproeverij. We zetten je appartement letterlijk op de kaart tijdens dit unieke woonevent, waarbij meerdere geïnteresseerden tegelijkertijd worden uitgenodigd om van de sfeer in je huis te proeven. Onze makelaars en eventueel een hypotheekadviseurs staan, met een hapje en een drankje, klaar om bezoekers rond te leiden en te adviseren. Na de woningproeverij houden onze makelaars contact met geïnteresseerden, waaruit vaak een bod volgt.

Onderhandelingsfase

Onze makelaar bekijkt de biedingen die zijn uitgebracht samen met jou. Pas zodra je een tegenbod doet, ben je in onderhandeling. Je mag niet met twee potentiële kopers tegelijk onderhandelen, dus het is belangrijk dat er vooraf ingeschat wordt welke potentiële kopers interessant zijn in jouw situatie. Samen met de makelaar maakt je deze keuze en mocht je niet tot een overeenkomst komen, dan nemen we de andere boden in overweging. Deze onderhandelingsfase is een belangrijke en ook wel spannende stap, waar onze makelaars jarenlange ervaring in hebben. Het doel van deze onderhandelingen is een zo hoog mogelijke verkoopprijs en het tevreden stellen van beide partijen.

Regelgeving appartement (ver)kopen

Bij het te koop zetten van een appartement komen andere zaken kijken dan bij een gezinswoning. Juridisch gezien zijn er enkele verschillen, zoals bij gedeeld eigendom. Bij een appartementencomplex wordt er onderscheid gemaakt tussen het eigen deel en een gemeenschappelijk deel, ook wel eigendom en gebruiksrechten genoemd. Het eigendom is je eigen appartement, maar je mag ook medegebruik maken van bijvoorbeeld het trappenhuis, de gangen en het dak. Als je een appartement bezit, ben je dus eigenaar van het appartement en heb je medegebruiksrecht en medeverantwoordelijkheid voor het gebouw. Het is belangrijk om hier goed op te letten voordat de koop wordt gesloten.

Vereniging van Eigenaren (VvE)

Bij het kopen van een appartement, word je automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren van het betreffende gebouw. Deze Vereniging van Eigenaren is samen verantwoordelijk voor het gebouw in zijn geheel en regelt zaken als onderhoud aan de gemeenschappelijke delen en de benodigde gemeenschappelijke verzekeringen. Bij het kopen is belangrijk om op eventuele schulden van de huidige eigenaar te letten. Als deze schulden niet betaald worden door de huidige eigenaar, worden ze verhaald op de nieuwe eigenaar. Onze makelaars helpen je graag bij het kritisch bekijken van de VvE van jouw droomappartement. Ook is er een splitsingsregelement aanwezig bij een gebouw, waarin staat welke ruimtes gemeenschappelijk zijn en welke privé en dus zelf onderhouden moeten worden. Deelname aan een VvE is in veel gevallen verplicht. Hierbij hoort ook de aanwezigheid bij vergaderingen.

Aankoopmakelaar inschakelen

Thoma Post Makelaars is ook actief als aankoopmakelaar en zeker bij de aankoop van een appartement is het verstandig om een aankoopmakelaar in armen te nemen. Zo zorg je ervoor dat er niets over het hoofd gezien wordt. Of je nu bij een collega-makelaar een mooi appartement gezien hebt of nog helemaal geen ideeën hebt: bij Thoma Post Makelaars ben je aan het juiste adres voor het aankopen van je droomappartement. Met onze uitgebreide lokale en regionale kennis zijn we op de hoogte van wat er speelt in de markt en welke appartementen er te koop staan bij jou in de buurt. Heb je je droomappartement gevonden? Wij doen uitgebreid onderzoek naar bijvoorbeeld de Vereniging van Eigenaren, zodat je rechten en plichten duidelijk zijn. Alle bijkomende kosten worden inzichtelijk gemaakt en indien gewenst voeren we een uitgebreid bouwtechnisch onderzoek uit, doen we onderzoek naar het energielabel, de ligging van het appartement en kijken we naar het schilderwerk. Het is belangrijk dat je weet wat je koopt en wij nemen je hierin graag alle zorgen uit handen. Ook voor het juridische gedeelte, zoals een splitsingsakte, dat komt kijken bij een appartement dat te koop staat, adviseren wij je graag.

Appartement kopen of huren

Het kopen van een appartement heeft zijn voor- en nadelen. Maar huren heeft dat ook. Wat is het beste in jouw situatie? Bij het kopen van een appartement kan je deze helemaal naar eigen smaak aanpassen en inrichten. Een groot schilderij, een andere keuken of de muur tussen twee kamers weghalen: als je een koopappartement hebt, mag het allemaal. Bij huren ligt dit echter iets anders: ieder gebouw heeft zijn eigen regels over verbouwingen, schilderwerk en beschadigingen zoals het bevestigen van spijkers en schroeven. Dit kan een nadeel zijn tijdens het personaliseren van je appartement. Aan de andere kant is het voor huizeneigenaren nodig om zelf onderhoud uit te voeren. Bij een huurappartement wordt het gezamenlijk onderhoud verdeeld onder de Vereniging van Eigenaren. Een ander voordeel van een huurappartement is dat de huur vaak op korte termijn op te zeggen is. Waar het veel tijd kost om een appartement te koop te zetten en te verkopen, zit je hier bij een huurwoning minder aan vast.

Ideaal voor jouw situatie

Het vinden van een geschikt appartement dat te koop staat lijkt soms een lastige opgave. Onze makelaars weten wat er speelt in onze regio en daarbuiten, om zo voor jou het perfecte appartement te vinden. Een appartement is ideaal als je betaalbaar in een (grote) stad wil wonen, maar toch alle voorzieningen dicht bij wil hebben. Of als je liever gelijkvloers woont of niet bijzonder veel ruimte nodig hebt. Wat je reden ook is, onze makelaars helpen je graag in de zoektocht naar het perfecte appartement.

Thoma Post Hypotheken

Bij de aankoop van een appartement komen daarnaast de nodige financiën kijken. Sinds enige tijd heeft Thoma Post Makelaars haar eigen hypotheekafdeling: Thoma Post Hypotheken. Voor het verkrijgen van professioneel en gedegen hypotheekadvies kom je langs bij onze erkende hypotheekadviseurs.

Thoma Post Makelaars

Thoma Post heeft elf vestigingen verspreid over Oost-Nederland en Amsterdam. In zowel stedelijke gebieden als kleinere plaatsen hebben wij jarenlange ervaring in het aankopen en verkopen van appartementen en huizen. Je vindt onze vestigingen in Almelo, Amsterdam, Apeldoorn, Deventer, Doetinchem, Enschede, Hengelo, Lochem, Winterswijk en Zutphen. Zo zijn we altijd in de buurt om je te voorzien van het allerbeste advies. Neem gerust contact op met één van onze makelaars en wij vertellen je graag wat wij persoonlijk voor je kunnen betekenen.


Landingspagina Brochure

Maak kennis met ons!

Bij het kopen en verkopen van een woning of bedrijfspand komt veel kijken. Je moet eisen en wensen afwegen en, niet onbelangrijk, de financiële mogelijkheden onder de loep nemen. En dan hebben we het nog niet eens over de bouwkundige zaken, locatie en de omgeving.

Kortom, je kunt niet over een nacht ijs gaan bij één van de belangrijkste investeringen in je privéleven en/of ondernemersleven. Daarom kun je rekenen op ons, adviseurs met een hart voor vastgoed. Verder kennismaken?

Download onze brochure