Tweede huis kopen

Er zijn meerdere redenen mogelijk om een tweede huis te kopen. Vaak betreft het de aankoop van een recreatiewoning, maar ook een investering, huis voor je kinderen of een huis voor verhuur behoren tot deze redenen. Vergeleken met een eerste huis gelden er weer andere regels en ook op financieel gebied komen er veranderingen kijken.

Een tweede huis kopen

Thoma Post Makelaars heeft een breed aanbod aan huizen in diverse woonplaatsen. Binnen ons aanbod zijn bevinden zich ook vele recreatiewoningen, welke uitermate geschikt zijn als tweede huis. Het kopen van een recreatiewoning kent vele voordelen: je hebt een echt eigen plek in een vaak prachtige omgeving, waardoor je er altijd gemakkelijk tussenuit kunt. Een tweede huis hoeft niet alleen dienst te doen als recreatiewoning: deze kan je bijvoorbeeld ook kopen voor je kinderen, of als huis doordeweeks zodat je niet ver hoeft te reizen naar je werk.

Neem contact op

Kosten van een tweede huis kopen

Aan de andere zijde moet je rekening houden met de extra kosten die komen kijken bij een tweede huis kopen. Je krijgt te maken met dubbele lasten zoals kosten voor gas, water, licht en internet en eventueel een extra hypotheekaflossing. Deze kosten zijn in te perken door het huis te verhuren in tijden wanneer je er geen gebruik van maakt. Wanneer je het huis minder dan 70% van de tijd verhuurt, hoef je geen belasting te betalen over de huurinkomsten. Voor de eventuele hypotheek moet het huis getaxeerd worden, dit brengt ook kosten met zich mee.

De hypotheek

Een hypotheek voor een eerste huis is, mits je voldoet aan een aantal voorwaarden, relatief eenvoudig geregeld. Maar bij een tweede huis kopen is dit minder makkelijk. Vaak wil de hypotheekverstrekker niet het gehele huis financieren, waardoor je eigen vermogen nodig hebt om dit te doen. Thoma Post Makelaars heeft een separate hypotheekafdeling met ervaren, erkende en onafhankelijke hypotheekadviseurs. Loop gerust eens bij ons binnen voor vrijblijvend advies met betrekking tot de tweede hypotheek die je eventueel nodig hebt voor het kopen van een tweede huis.

Kopen of huren

Er zitten voor- en nadelen aan het kopen van een tweede huis. Als alternatief voor kopen kan je bijvoorbeeld naar huren kijken. Het grote voordeel van het huren van een huis is dat je flexibeler bent als het huurcontract dit toelaat. Je kunt de huur op elk gewenst moment opzeggen en zodra de opzegtermijn voorbij is heb je ook geen vaste lasten. Daarnaast is een tweede huis huren soepeler omdat je geen hypotheek nodig hebt. Groot onderhoud wordt vaak door de verhuurder geregeld, zodat je hier geen omkijken naar hebt. Daarentegen bouw je bij het bezit van een tweede huis vermogen op.

Thoma Post Makelaars

Bij Thoma Post Makelaars doen we al jaren waar we goed in zijn: je volledig ontzorgen tijdens de aan- en verkoop van je droomhuis. Daarnaast hebben we een separate taxatieafdeling en een separate hypotheekafdeling, waardoor we van alle markten thuis zijn. Onze makelaars staan je graag te woord voor, tijdens én na de aan- of verkoop van je eerste of tweede huis. Bekijk hier al onze vestigingen en contactgegevens.


Landingspagina Brochure

Maak kennis met ons!

Bij het kopen en verkopen van een woning of bedrijfspand komt veel kijken. Je moet eisen en wensen afwegen en, niet onbelangrijk, de financiële mogelijkheden onder de loep nemen. En dan hebben we het nog niet eens over de bouwkundige zaken, locatie en de omgeving.

Kortom, je kunt niet over een nacht ijs gaan bij één van de belangrijkste investeringen in je privéleven en/of ondernemersleven. Daarom kun je rekenen op ons, adviseurs met een hart voor vastgoed. Verder kennismaken?

Download onze brochure