0c

Profiteer van de zon en je lage energiekosten met het verduurzamen van je huis

Geschreven door: Bryan Dijkhuis

Op:  

Tags: Verduurzaming, Woningmakelaardij

In: Algemeen

We hoeven je natuurlijk niet meer uitleggen dat duurzaamheid een belangrijk gespreksonderwerp is vandaag de dag. In deze tijd waarbij klimaatverandering elke dag wel in het nieuws is, is het verduurzamen van je huis een belangrijke stap naar een groene toekomst. Maar waarom zou je je huis verduurzamen? In deze blog leggen we je alles uit wat je moet weten over verschillende verduurzamingsopties, de voordelen daarvan, energielabels en onze verduurzamingsdienstverlening GavoorA.

Wat is een energielabel?

Een energielabel is een indicatie van de energieprestatie van een woning. Het label loopt van A++++ tot en met G, waarbij A++++ het meest energiezuinig is en G het minst. Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van een woning en de energiebesparende maatregelen die wel of niet zijn genomen. Een energielabel wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren, zoals de isolatie van het huis, de verwarmings- en koelsystemen, de ventilatie en het gebruik van duurzame energiebronnen. Het energielabel is niet alleen handig voor huiseigenaren, maar ook voor potentiële kopers of huurders. Het geeft inzicht in de energie-efficiëntie van de woning voordat ze een beslissing nemen. Een huis met een laag energielabel heeft hogere woonlasten en is minder gewild.

Wat houdt het verduurzamen van je huis in?

Je zou kunnen stellen; hoe slechter het energielabel, hoe meer mogelijkheden het huis biedt om te verduurzamen. Dit kan op verschillende manieren. Door middel van bijvoorbeeld: dak-, vloer en spouwmuurisolatie, dubbel- of zelfs triple glas, zonnepanelen en een warmtepomp. Door het nemen van energiebesparende maatregelen, maak jij jouw huis energiezuiniger en minder afhankelijk van de energieleverancier. De ene maatregel is duurder dan de andere en de één levert meer op dan de andere. Isolatie werkt bijvoorbeeld comfort verhogend, iets wat zonnepanelen niet bieden. Ook verplicht de overheid huiseigenaren bepaalde maatregelen te nemen. Zo mag je bijvoorbeeld vanaf 2026 geen CV ketel meer laten installeren. Daarom is het goed om alle opties door te nemen en te kijken wat past bij jouw huis en situatie. Wist je dat je bij het afsluiten van je hypotheek ook een bedrag mag lenen voor het verduurzamen van je huis? Tot wel 6% van de waarde van je woning!

Voordelen van verduurzaming

Het verduurzamen van je huis lijkt op het eerste gezicht alleen maar geld te kosten, maar op de lange termijn heeft het vele voordelen zowel voor het milieu als voor jou als eigenaar. Door je energieverbruik te verminderen, verlaag je de uitstoot van CO2, wat helpt bij het tegengaan van klimaatverandering. Daarnaast helpt het verduurzamen van je huis je om jouw energierekening te verlagen. En wist je dat het verduurzamen van je huis de waarde ervan verhoogt? Potentiële kopers hechten steeds meer waarde aan energiezuinige woningen. Een huis met een goed energielabel is daarom aantrekkelijker op de vastgoedmarkt. Een win-win situatie dus.

GavoorA

Bij Thoma Post Makelaars helpen we onze klanten graag met hun duurzame droomhuis. Daarom hebben we onze eigen verduurzamingsafdeling GavoorA. Onze verduurzamingsexperts helpen je graag met het bereiken van jouw verduurzamingsdoelen. Door maatwerkadvies dat past bij jouw woning en wensen worden er verschillende offertes met verschillende pakketten samengesteld. Zo kun jij de maatregelen kiezen die het beste passen bij jouw wensen en budget. Ondertussen plannen wij de werkzaamheden in zodat jij je kunt focussen op de aanstaande verhuizing. Wil je weten wat wij voor jouw kunnen betekenen? Lees hier meer of neem contact met ons op. Dan woon jij ook binnenkort in je duurzame droomhuis en profiteren jij en je energierekening van die heerlijke zomerzon!

Dit artikel delen?

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.