A7905c294645a1d3f78f5fd7309610c8.jpeg
Vrijstaande woningBeschikbaar

Enschede – Roolvinkweg 30

Vraagprijs: 460.000,- Kosten koper

Beschrijving

Hierbij verkopen wij een bestaande cultuurhistorisch waardevolle Schöppe (schuur). Het betreft hier een door ongekend natuurschoon omgeven woonerf van circa 4.750 m² met daarop de vrijstaande schuur. Deze waardevolle karakteristieke schuur heeft op grond van de VAB-regeling een woonfunctie gekregen. De schuur is van te voren geïnspecteerd door de Stichting Monumentenwacht Overijssel en Flevoland, maar betreft geen monument die onder de monumentenwet valt. Bij de restauratie en transformatie naar een woonfunctie moet rekening gehouden worden met de adviezen uit dit rapport. De inhoud van de schuur bedraagt 750 m³. Circa mogelijke woonoppervlak totaal 200 m², 140 m² begane grond en 60 m² verdieping.

Een andere voorwaarde is dat er bij de toekenning van een VAB-woning minimaal 100 m² aan bestaande bijgebouwen aanwezig moet zijn.

Situatie
Het erf ligt midden in het groen ten noordwesten van het dorp Lonneker, in een vrij kleinschalig kampen- en hoevenlandschap. Aan de zuidkant van het erf ligt de open Roolvinkes. Ten noorden van de Oude Deventerweg ligt het bos van de Lonnekerberg, die tot ongeveer honderd jaar geleden uit heide bestond. Tot in de jaren ’50 maakte een oude route over het erf een verbinding met het dorp over de es (Gruisweg). De weg loopt nog over het erf en gaat over in een wandelpad langs de noordrand van de es. Op en rond het erf staan veel oude en hoge bomen, vooral beuken en eiken. Aan de zuidoostzijde zijn in het verleden enige bijgebouwen afgebroken; hier ligt een open plek in het bos. Op het erf staan een oude boerderij een een aantal bijgebouwen. Op de deel van de boerderij staan paarden net als in de oude schuur (Schöppe). Verborgen achter bramen en wilgenopslag ligt een poel.

Aan de achterzijde van de boerderij, grenzend aan de het erf bevinden zich een aantal boerderijkamers (bed and breakfast). Ten noorden van de boerderij staat een moderne grote manege, behorend bij een andere eigenaar. Voor de schuur is volgens de procedure van de Gids Buitenkans van de gemeente Enschede een rapport opgesteld door de Monumentenwacht. De schuur valt echter niet onder de monumentenwet, waarbij er dus de mogelijkheid is om de schuur energie neutraal te verbouwen.

Ligging
Bijzonder aan het erf is de locatie, net ten noorden van de Roolvinkes en de inbedding in een bosrijk landschap. Het erf is en blijft in dit landschap een compact cluster van bij elkaar passende gebouwen. De Oude Gruisweg is daarbij een belangrijk verbindend landschapselement. De oude bomen zijn zeer kenmerkend voor het gebied; ze zijn getuige van de rijke cultuurgeschiedenis. Het ligt midden in het groen maar toch nabij de voorzieningen van het dorp Lonneker en de steden Enschede en Oldenzaal.

Erf
De verandering van bestemming gaat samen met een verandering van gebruik van het erf. Tegelijkertijd blijft het erf een geheel. De veranderingen en aanpassingen op het gebied van ’toegang en parkeren’, ‘afscheidingen en privéruimtes’ en ‘de erfbeplanting’ staan nauwkeurig beschreven in het ervenconsulentenadvies van Het Oversticht (Erfinrichtingsplan Roolvingweg 30 (A)). Het perceel is solitair gelegen en via semi-verharde wegen bereikbaar. Vanaf het erf heeft u een prachtig zicht op de mooiste natuur. De achterliggende landerijen zorgen voor fraaie beleving van zonsop- en ondergangen en unieke flora en fauna. Een rustiger omgeving is er nagenoeg niet te vinden.

Bouwkundige staat
Om een goed beeld te krijgen van de huidige bouwkundige staat is er een bouwtechnische keuring uitgevoerd. Deze is opgesteld door Stichting Monumentenwacht Overijssel en Flevoland volgens de procedure van de gids Buitenkans van de gemeente Enschede. De schuur valt echter niet onder de monumentenwet en is dus ook niet aangemerkt als monument. De schuur dient in zijn geheel gerestaureerd te worden.

Nutsvoorzieningen
De woning moet nog worden aangesloten op gas (niet nodig indien gasloos verbouwd wordt), water, elektra en gemeentelijk riool. Tevens is er een glasvezelkabel welke nog aangesloten moet worden.

Bestemmingsplan
Het vigerende bestemmingsplan van de gemeente Enschede geeft aan het perceel de bestemming Wonen. Voor meer informatie omtrent bestemming / regels en mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen of door ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen. De toelichting “bestemmingsplan Roolvinkweg 30” is in te zien.

Kadaster
Het perceel is kadastraal bekend Gemeente Lonneker, Sectie AM, nummer 1582, groot 4.750 m².

Beschikbare informatie:
– Uitgangspunt grond
– Artist impressies
– Erfinrichtingsplan Roolvinkweg 30 (A)
– Inspectierapport 2020
– Toelichting Bestemmingsplan Roolvinkweg 30
– Kaart landschapstypen en koesteransichten
– Bestemmingsplan / Ruimtelijke plannen.nl

Alle bijlagen zijn uitsluitend digitaal verkrijgbaar via enschede@thomapost.nl.

Toon meer


Eigenschappen

Overdracht

 • Prijs Vraagprijs: 460.000,- Kosten koper
 • Status Beschikbaar
 • Aanvaarding In overleg

Woonoppervlakte & perceel

 • Woonoppervlakte 1 m2
 • Perceel 4750 m2

Bouw

 • Huidig gebruik Woonruimte
 • Type woning Vrijstaande woning

Indeling

 • Aantal kamers 1

Video


Locatie

 • Provincie: Overijssel
 • Plaats: Enschede
 • Adres: Roolvinkweg 30
 • Postcode: 7524 PW

Buurtinformatie

Leeftijd van de buurtbewoners

 • 18% 0 - 15 jaar
 • 11% 15 - 25 jaar
 • 20% 25 - 45 jaar
 • 31% 45 - 65 jaar
 • 21% 65+ jaar

Huishoudens

 • 25% Eenpersoons
 • 41% Met kinderen
 • 34% Zonder kinderen

Koop / huur

 • 52% Koop
 • 48% Huur

Mannelijke buurtbewoners

1.885

Vrouwelijke buurtbewoners

1.710

Inwoners Enschede

82.526

Inwoners Enschede

78.709

Auto’s

0.9 per huishouden

Gemiddelde vraagprijs

331.510,-


Plattegrond


Ons proces in 6 stappen

Wij staan je graag bij gedurende het hele aankoopproces van je nieuwe huis en geven je de extra persoonlijke aandacht die jij verdient!

1

Icon Stap 1

Wil je dit huis graag fysiek bekijken? Maak dan een afspraak voor een bezichtiging.

2

Icon Stap 2

Tijdens de bezichtiging kun je al jouw vragen over het huis stellen aan de makelaar, zodat je daarna een weloverwogen keuze kunt maken.

3

Icon Stap 3

Zie jij jezelf hier al wonen? Breng dan een bod uit op het huis.

4

Icon Stap 4

Word je bod geaccepteerd, dan ga je - nadat de bedenktijd verstreken is - de hypotheek regelen.

5

Icon Stap 5

Zodra de hypotheek akkoord is word je op de hoogte gebracht van het goede nieuws en ben je klaar om naar de notaris te gaan.

6

Icon Stap 6

Bij de notaris onderteken je alle belangrijke documenten en daarna vindt de sleuteloverdracht plaats. Het verhuizen kan beginnen!


Bereken je hypotheek


A7905c294645a1d3f78f5fd7309610c8.jpeg Thomapost Brochure

Download deze brochure

U kunt onze brochure van dit object ook download en zo alles eens rustig op uw gemak doorlezen en bekijken. Vul hieronder uw e-mailadres in en klik op de button zodat het downloaden kan starten.

Bekijk brochure


Geïnteresseerd in dit object?

Plan een bezichtiging

Naam*

Hugo Mönnink

Hugo Mönnink

053 - 4340038


Ons aanbod in de buurt


Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woonwensen

Thoma Post Woonwensen

Blijf op de hoogte van ons aanbod en nieuwbouwprojecten.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2022? Bekijk onze tips.

Lees meer.