Stockfoto Home Video Thoma Post

Hypotheek Doetinchem

Je droomhuis vinden kan snel gebeuren. Maar kan je het huis ook financieren? Een hypotheek komt vaak om de hoek kijken bij de aankoop van een huis in Doetinchem. Thoma Post Makelaars informeert je graag over de verschillende soorten hypotheken.

Annuïteiten of lineair?

Sinds 2013 bestaan er nog maar twee belangrijke aflossingsvormen voor hypotheken: annuïteiten en lineair. Ieder type heeft zijn eigen voordelen, welke gunstig of juist ongunstig kunnen zijn voor jouw persoonlijke situatie. Ook wordt elke hypotheek op den duur volledig afgelost, maar de weg daar naartoe is anders. Bij een lineaire hypotheek betaal je de aflossing in gelijke delen per maand. Doordat je aflost, loopt de rente jaarlijks vaak met 1 tot 2% terug. Bij een annuïteitenhypotheek kent een vast maandbedrag met een wisselende verhouding tussen rente en aflossing, waardoor tot het einde toe je maandlasten per jaar met ongeveer 1% stijgen. Het beginbedrag is echter wel lager dan bij een lineaire hypotheek.

Neem contact op

Welke hypotheek is het meest gunstig?

Een lineaire hypotheek is over het algemeen goedkoper dan een annuïteitenhypotheek, maar kent wel hogere beginlasten dan een annuïteitenhypotheek. Dit is dan ook de reden dat nog steeds veel mensen (met name starters) kiezen voor een annuïteitenhypotheek. Verder verschilt de meest gunstige keuze voor een hypotheek ook op het gebied van de voorwaarden die je verkrijgt. Dit zijn voorwaarden zoals de looptijd, rentevaste periode, de mogelijkheid tot uitbreiden van je hypotheek of verbouwing.

Een hypotheekadviseur

Je kunt een hypotheek in Doetinchem direct bij een bank afsluiten, maar het is ook mogelijk om een onafhankelijk hypotheekadviseur in te schakelen of alles helemaal zelf te doen. Een onafhankelijk hypotheekadviseur houdt rekening met vele situaties en soorten hypotheken.


Landingspagina Brochure

Maak kennis met ons!

Bij het kopen en verkopen van een woning of bedrijfspand komt veel kijken. Je moet eisen en wensen afwegen en, niet onbelangrijk, de financiële mogelijkheden onder de loep nemen. En dan hebben we het nog niet eens over de bouwkundige zaken, locatie en de omgeving.

Kortom, je kunt niet over een nacht ijs gaan bij één van de belangrijkste investeringen in je privéleven en/of ondernemersleven. Daarom kun je rekenen op ons, adviseurs met een hart voor vastgoed. Verder kennismaken?

Download onze brochure