Blog Website Headers

Woon & werktrends door Thoma Post

Woontrends voorjaar 2023

Ben je helemaal klaar met de inrichting van je woonkamer of de kleur op de muur in de keuken? Wij nemen je mee in enkele interieur trends die we dit jaar helemaal hot en happening zijn. Zo krijg jij hopelijk weer inspiratie en kun jij met een goed gevoel de lente in. Misschien is jouw woonkamer straks wel helemaal omgetoverd in een relaxte Japandi stijl. Of neem een risico, doe het tegenovergestelde en verf je plafond in een gedurfde felle kleur.

Hieronder lees je alles over verschillende kleurgebruiken, materialen en accessoires waarmee jij een hele andere draai aan jouw interieur kan geven.

Woontrends | Flexa Kleur Van Jaar 2023 Wildwonder
Silke Leferink

Silke Leferink

Marketeer

Thoma Post

Japandi

Deze stijl komt van de Japanse en Scandinavische woonstijl. De stijl typeert zich als minimalistisch, functioneel, warm en rustgevend. Less is more bij deze stijl. Er zijn weinig accessoires om het zo minimalistisch mogelijk te houden. Als er gebruik wordt gemaakt van accessoires zijn deze vaak rond. Meubels moeten functioneel en praktisch zijn. Qua materiaal wordt veel gebruikt gemaakt van hout, steen en bamboe. Voor de rust worden warme tinten gebruikt zoals bruin en beige en veel grijs en wit.

#home #beige #wood

Geverfde plafonds

Deze trend is het tegenovergestelde van de Japandi stijl en voor iemand die wel een risico durft te nemen. Een plafond in een gedurfde kleur kan verrassend sfeervol uitpakken. Volgens interieurdesigners pakt een diepere kleur bij hoge plafonds heel goed uit en kunnen lage plafonds beter met zachtere kleuren geverfd worden zoals pasteltinten. Je plafond schilderen kan ook een optisch effect geven aan de kamer. Bijvoorbeeld: heb je een smalle kamer en wil je deze breder laten lijken schilder dan het plafond wit en geef de muren een kleur, behalve de laatste 30 á 40 cm. Deze maak je ook wit. Het witte plafond weerkaatst op die manier licht in de kamer maakt de kamer lichter.

007 Ff House Studio Tamat | Homeadore

Meer groen in huis

Onze energie wordt groener en onze interieurs ook. Naast dat meubels en materialen steeds vaker een tweede leven wordt gegeven en recyclebaar zijn halen we ook meer planten in huis. Orchideeën worden veel gespot in de woonkamers van 2023. Deze plant biedt vele variatie in prachtige vormen en kleuren met haar bloemen. Voor planten komt de variegata plant terug. De mooie bladeren zijn een lust voor het oog en de plant komt in vele soorten en maten. De mooie Monstera past ook helemaal in de Bohemian trend.

Over ons

Voorbeelden

Kleur gebruik

Gebruik lichte en warme tinten om helemaal in de Japandi sfeer te komen.

Acupanel – The Revolutionary Way To Soundproof Your Walls…

Bamboe/hout

Het gebruiken van bamboe en hout elementen in je interieur is helemaal trending.

Woonhuis Den Haag 2 — Form Makers

Gekleurd plafond

Staat gaaf toch? Misschien ook wel in jouw interieur!

Stylish Plant Shelves Designs 2022 | Plant Shelf Ideas | Diy Plant Stand | Plant Racks Design

Hangplanten

Niet zoveel ruimte in huis voor een plant? Hang ze op!


Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.