Woon & werktrends door Thoma Post

Duurzaam werken met circulaire inrichting

Een bedrijfsinterieur gaat gemiddeld 5 jaar mee – schrikbarend kort. Afgedankte materialen eindigen vaak op de stort. Daarmee is interieurdesign verantwoordelijk voor grote afvalstromen en een forse CO2-uitstoot. Daarom wordt er tegenwoordig steeds meer aandacht besteed aan duurzame materialen en producten, ook op de werkvloer. Een aantal van deze producten delen we graag met jullie ter inspiratie!

Irculaire Meubsl 3
Lisan Vochteloo

Lisan Vochteloo

Marketing Manager

Thoma Post

Klinkt leuk, circulaire meubels. Maar wat betekent dat op de werkvloer?

Grondstoffen zijn schaars, daar worden we ons steeds meer bewust van. Juist daarom komt het circulair leven ook steeds meer op en zien we samen in dat het de toekomst heeft. In alle trends en verwachtingen op het gebied van lifestyle zien we immers terug dat duurzaamheid belangrijk is én blijft. Zo ook binnen het bedrijfsleven. Letterlijk betekent circulair ‘kringloop’ of ‘omloop’. Met andere woorden.. bij circulaire economie wordt ervoor gezorgd dat er qua grondstoffen, producten en afval een cyclus wordt gecreëerd. Bij circulair kantoormeubilair betekent dit concreet dat gebruikte meubelen een tweede leven geven wordt door deze opnieuw te gebruiken óf de bruikbare onderdelen samen ombouwen worden tot een nieuw meubel. Dit circulaire kantoormeubilair komt op die manier terug in een duurzame werkplek, loungeplek of vergaderruimte: je kunt er alle kanten mee op.

584f14872d7862246395001b06a1386d7c402652 4032x3024 2

Een mooi voorbeeld.. FMH knapt 1.600 bureaustoelen op

In het najaar van 2019 verving facilitair dienstverlener FMH in een rijkskantoor zo’n 1.600 bureaustoelen. De stoelen waren erg verouderd, maar de basis ervan bleek nog goed. De stoelen werden naar een werkplaats gebracht om deze op te knappen. Zo konden ze op een andere locatie naar volle tevredenheid weer worden ingezet.

De makelaar van FHM vertelt: ‘Een van onze ambities op het gebied van duurzame dienstverlening is al ons meubilair circulair te gebruiken. De opgeknapte bureaustoelen kwamen in de loop van 2020 ontzettend goed van pas. Door het thuiswerkadvies werkten veel klanten ineens thuis. Soms gewoon aan de keukentafel. Maar iedereen heeft recht op een comfortabele werkplek, ook thuis. De vraag naar bureaustolen nam enorm toe en wij konden de refurbished stoelen hiervoor mooi gebruiken.’

Snel Een Stoel Nodig 1 1 640x640

Saaie meubels? Nee hoor, hartstikke trendy:

Ontwerp Zonder Titel 15
Een vergaderstoel gemaakt van PET flessen
Ontwerp Zonder Titel 11
Bureau's gemaakt van 100% recyclebaar karton
Ontwerp Zonder Titel 13
Een afgescheiden werkplek gemaakt van gerecyceld hout
Ontwerp Zonder Titel 14
Deze bureaustoelen zijn voor 94% recyclebaar

Vrijblijvend advies van onze experts?

Op al onze kantoren werken wij samen met interieurstylisten. Deze kunnen wij ook inschakelen wat betreft het advies over het circulair inrichten van jouw kantoor. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op het de vestiging die het dichtst bij jou in de buurt zit via deze pagina www.thomapost.nl/vestigingen

Ps; wist je dat de vergaderstoel hier links naast is gemaakt van 80 PET flessen? Hij heet de ‘Thirsty chair’ en is van het merk Zuiver.


Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.