Open Kantoor 3

Woon & werktrends door Thoma Post

Open kantoren vs. gesloten kantoren

Ben je opzoek naar een kantoorpand voor jouw bedrijf of organisatie? Dit kan best een uitdaging zijn, want er zijn veel opties om te overwegen. Een van deze opties is of je voor een open kantoor of gesloten kantoor kiest. Zo zijn er open kantoorruimtes, waar iedereen in dezelfde ruimte aan het werk is. Maar ook gesloten kantoorruimtes, waar je met je eigen afdeling of zelfs alleen in een kantoorruimte aan het werk bent. Een vraag die misschien in je hoofd speelt: ‘’Bestaat er een juiste of verkeerde keuze als het gaat om het type kantoorruimte?” In dit artikel bespreken we de belangrijkste voor- en nadelen.

Open Kantoor industrieel, Thoma Post
Foto Renske Website Thoma Post

Renske Veerman

Thoma Post

Open kantoorruimte

De voordelen van een open kantoor

Of een open kantoor geschikt is, hangt af van de aard van de organisatie, maar het is zeker interessant om te overwegen. Een open kantoor biedt aanzienlijke voordelen. Allereerst maakt het optimaal gebruik van beschikbare ruimte, zonder belemmeringen van muren, deuren en gangen. Bovendien bevordert het de communicatie tussen medewerkers, zelfs als ze verschillende functies hebben. Iets dat de teamgeest versterkt en een gevoel van saamhorigheid opbouwt. Daarnaast zorgt een open kantoor vaak voor een dynamische sfeer en uitstraling, wat stimulerend kan zijn voor medewerkers en hun snel thuis laat voelen in de werkomgeving.

Open kantoor efficiënt indelen

Open kantoren zorgen wel voor veel omgevingsgeluid als iedereen in dezelfde ruimte werkt. Geef medewerkers de ruimte om soms aan het omgevingsgeluid te ontsnappen, door één of meerdere aparte plekken op kantoor te creëren waar ze in alle rust een gesprek of telefoongesprek kunnen voeren. Je kunt ook zo’n plek inrichten zodat medewerkers er juist met elkaar kunnen lunchen bijvoorbeeld. Zo heeft iedereen minder last van omgevingsgeluid.

open kantoorruimte, Thoma Post

Gesloten kantoorruimte

De voordelen van een gesloten kantoor

Een gesloten kantoor klinkt misschien minder levendig, het kan wel een aangename en productieve omgeving zijn om in te werken. Voor werkzaamheden waar focus voor nodig is, is een gesloten werkruimte ideaal. Je wordt minder snel afgeleid dan dat je met anderen in één ruimte werkt. Dit verbetert de concentratie en productiviteit. Daarnaast biedt een gesloten kantoor ook de nodige privacy. Je kan persoonlijke telefoongesprekken voeren zonder dat iedereen meeluistert. Ook bij sectoren waar met vertrouwelijke informatie wordt gewerkt is een gesloten kantoor prettig omdat niet zomaar iedereen toegang heeft tot vertrouwelijke informatie.

Gesloten kantoor efficiënt indelen

Een gesloten kantoor kun je lastig ruimte-efficiënt inrichten vanwege alle muren, deuren en gangen waar je niet om heen kunt. Je kan een kantoor wel inrichten per afdeling. Dus iedereen van dezelfde afdeling of hetzelfde soort functie bij elkaar in een aparte ruimte.  Soms hoor je dat met gesloten kantoren de betrokkenheid en interactie tussen collega’s ontbreekt. Door per afdeling te gaan werken in één ruimte wordt de interactie met collega’s verbeterd, maar medewerkers kunnen alsnog rustig werken.

 

Gesloten kantoor Thoma Post

Kortom, er is geen goed of fout wat betreft open en gesloten kantoren. Het hangt van het soort organisatie af. Kijk wat past bij jouw bedrijf en sector en maak aan de hand daarvan een weloverwogen keuze. Weet je niet hoe je moet beginnen? Onze bedrijfsmakelaars helpen je graag op weg bij het vinden van een nieuw bedrijfspand.

Voor welke stijl kies jij?

Industrieel kantoor

Industrieel

Kantoor Botanisch

Botanisch

Modern Kantoor

Modern

16

Clean

Laat je inspireren

Kantoorruimte Thoma Post
open kantoor thoma post
12
Vergaderruimte Thoma Post
kantoorruimte Thoma Post
Pexels Sasha Kim 9414016

Vrijblijvend advies van onze experts?

Silke Leferink

Op al onze kantoren werken wij samen met interieurstylisten. Deze kunnen wij inschakelen tijdens het verkoopproces om het huis optimaal te presenteren op de foto’s en de video’s. Maar zij helpen onze klanten ook regelmatig bij het inrichten van hun nieuwe huis met een mooi moodboard. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op het de vestiging die het dichtst bij jou in de buurt zit via deze pagina www.thomapost.nl/vestigingen


Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.