Kleuren Kantoor 1

Woon & werktrends door Thoma Post

Kleurenpsychologie al bij jou op kantoor?

Kleurgebruik kan niet achterblijven bij het ontwerpen en inrichten van werkruimtes. Kleuren kunnen de gemoedstoestand en productiviteit van de werknemer (onbewust) beïnvloeden. Ook al hebben we allemaal andere associaties met kleuren, toch hebben de meeste mensen dezelfde associaties bij bepaalde kleuren. Maar wat voor effect hebben kleuren op ons in onze werkomgeving? In dit artikel lees je hoe je kleur kunt toepassen op kantoor en wat voor associaties en gevoelens dit bij ons opwekt.

Business Meeting Room In Office
Foto Renske Website Thoma Post

Renske Veerman

Thoma Post

Verschillende manieren van kleurgebruik op kantoor

Er zijn verschillende manieren hoe en met welke gedachten, je kleuren kunt toepassen op kantoor.

  • Branding: Je kunt de kleuren van de branding van je bedrijf door vertalen in het interieur op kantoor. Op deze manier kun je het gevoel van trots en saamhorigheid creëren onder de medewerkers, en dat wil je natuurlijk.
  • Functionaliteit: Ook kunnen kleuren gebruikt worden om verschillende ruimtes op kantoor te onderscheiden. Heb je aparte vergaderruimtes op kantoor? Gebruik hier dan neutrale kleuren om zo medewerkers zo min mogelijk afgeleid te laten worden. Maar in een ruimte om pauze te houden of te borrelen kun je juist voor uitnodigende kleuren kiezen, zoals geel en oranje.
  • Emotionele reacties oproepen: Je kunt kleuren op kantoor toepassen die bepaalde gewenste emoties oproepen bij werknemers. Wil je weten welke kleuren, welke associaties en emoties met zich meebrengen? Lees dan verder!
Branding Foto Tp

Associaties van kleuren op kantoor

Kleuren kunnen zowel positieve associaties als negatieve associaties bij ons oproepen. maar sommige kleuren hebben onbewust invloed op ons doen en laten, dus ook op het werk. Hieronder een lijstje met kleuren en welke emoties deze met zich meebrengen.

  • Rood wordt vaak geassocieerd met energie en kracht en passie. De kleur kan reacties versterken en kan daarom goed toegepast worden in ruimtes waar veel activiteit of interactie gewenst is. De kleur rood zou daarom perfect in een brainstormruimte passen.
  • Blauw wordt geassocieerd met rust en productiviteit. Het is een goede kleur om terug te laten komen in het interieur van je kantoor omdat het kan helpen bij concentratie.
  • Groen straalt rust en vernieuwing uit. Deze kleur kan helpen om stress te verminderen omdat het kijken naar deze kleur kalmeert. Schroom niet om lekker uit te pakken met de kleur groen op kantoor. Mocht je dit nou spannend vinden kun je altijd nog lekker veel planten toevoegen.
Kantoor Rood
  • Geel, deze kleur brengt optimisme en creativiteit met zich mee. Deze kleur stimuleert en creëert levendigheid in een ruimte. Sommige tinten geel kunnen best overweldigend zijn, dus bekijk voor jezelf in welke mate je deze kleur toepast.
  • Oranje is een warme kleur die communicatie en gezelligheid stimuleert. Oranje is daarom een goede kleur voor een lunchruimte, een plek waar veel overlegd moet worden of een ander soort ontmoetingsruimte.
  • Paars brengt denk ik de meest verschillende emoties en associaties met zich mee. De kleur paars wordt vaak geassocieerd met creativiteit en wijsheid. Donkerpaars roept juist een luxueus gevoel op. Terwijl paars soms ook geassocieerd wordt met goedkoop. Verschillende tinten van dezelfde kleur kunnen dus ook al totaal andere associaties met zich meebrengen.
  • Wit wordt vaak geassocieerd met vrede en rust. Maar een negatieve associatie, die bijna iedereen met een kantoorbaan wel zal herkennen, is dat wit koud en steriel kan overkomen. Het kan daardoor onpersoonlijk gaan aanvoelen, maar het kan ook juist openheid in de ruimte creëren. Je zal in ieder geval niet snel afgeleid worden op een kantoor met een wit interieur.
Oranje Kantoor

Bij het kiezen van kleuren is er geen goed of fout. Het draait allemaal om wat aansluit bij de identiteit van jouw bedrijf. Betrek je medewerkers bij het proces door te peilen naar hun voorkeuren. Hebben ze behoefte aan een levendiger interieur met meer kleur, of geven ze de voorkeur aan subtiele kleuraccenten door middel van planten en accessoires? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Voor welk materiaal kies jij?

Kleurrijk Behang kantoor geometrisch

Behang

muur verven

Verf

Plant Kantoor

Planten

Accessoires Kantoor

Accessoires

Laat je inspireren

blauw kantoor interieur Thoma Post
6
5
4
3
2
1
Pexels Sasha Kim 9414016

Vrijblijvend advies van onze experts?

Silke Leferink

Op al onze kantoren werken wij samen met interieurstylisten. Deze kunnen wij inschakelen tijdens het verkoopproces om het huis optimaal te presenteren op de foto’s en de video’s. Maar zij helpen onze klanten ook regelmatig bij het inrichten van hun nieuwe huis met een mooi moodboard. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op het de vestiging die het dichtst bij jou in de buurt zit via deze pagina www.thomapost.nl/vestigingen


Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.