Woon & werktrends door Thoma Post

Je thuiswerkplek; hoe richt je dat in?

Als je thuiswerkt, is het belangrijk dat je een goede plek hebt om in rust te werken. Wil je weten hoe je een thuiswerkplek het best inricht? We leggen je er alles over uit. Handig als je gaat inrichten óf als je wilt weten of je huidige thuiswerkplek goed ingericht is.

Lisan Vochteloo

Lisan Vochteloo

Marketing Manager

Thoma Post

7 tips voor comfortabel thuiswerken

Aan een thuiswerkplek moet je net zo fijn kunnen werken als op je werkplek van kantoor. Dit is vastgelegd in de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). Controleer samen met je werkgever of je werkplek geschikt is voor thuiswerken volgens de arbowet of gebruik deze 7 tips om een verantwoord werkplek in te richten:

  1. kies een goede thuiswerkplek
  2. houd rekening met het licht op je werkplek thuis
  3. zorg voor een goed bureau in je thuiskantoor
  4. zet je bureau goed neer op je thuiswerkplek
  5. stel de bureaustoel in je thuiskantoor goed af
  6. stel je werkmateriaal goed in
  7. ruim je werkplek op
Photo 1524820801657 Fd59673fbb05

Woonwinkels met een focus op het inrichten van je thuiswerkplek:

Je thuiswerkplek als onderdeel van de woonkamer

Wil je je werkplek liever niet verstoppen? Laat je werkplek dan echt onderdeel uitmaken van je woonkamer en woonstijl. Door bijvoorbeeld de ruimte waar je werkplek staat dezelfde kleur op de muur te geven als de woonkamer creëer je een eenheid. Heb je nog nieuwe meubels nodig, zoals een bureau en een bureaustoel? Maak dan eerst een moodboard via bijvoorbeeld Pinterest met de stijl van je woonkamer en zoek er dan gemakkelijk meubels bij die passen bij de kleuren en materialen in je huis.

179 Ikwoonfijn 1 640x427

Thuiswerken is niet altijd gemakkelijk. In je eigen woonkamer net zo productief en gefocust te werk gaan als op kantoor kan een flinke uitdaging zijn. Wist je dat het aanschaffen van een slimme kamerplant daarom een strategische én gezellige zet is? Want er zijn planten die je concentratie een boost geven – en groen in huis leukt de thuiswerkplek gelijk op.

Een simpele plant zou de drang om te stoppen met werken kunnen verminderen, want sommige kamerplanten komen je concentratie, focus en productiviteit ten goede. En ja, dat is wetenschappelijk bewezen. Onderzoekers van de Nasa wilden uitvogelen welke planten de lucht in een ruimtestation zou verbeteren. Meer zuurstof in je hersenen betekent namelijk een betere concentratie, en dat zorgt weer voor een verbeterde focus.

Vrijblijvend advies van onze experts?

Op al onze kantoren werken wij samen met interieurstylisten. Deze kunnen wij ook inschakelen wat betreft het advies over het mooi en veilig inrichten van jouw thuiswerkplek. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op het de vestiging die het dichtst bij jou in de buurt zit via deze pagina www.thomapost.nl/vestigingen


Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.