Thoma Post Makelaars

Woon & werktrends door Thoma Post

Geef je tuin alvast een update voor 2024

Na het zomerseizoen proberen veel winkels hun resterende voorraad tuinmeubilair kwijt te raken. Dit is een uitstekende tijd om te profiteren van kortingen, omdat je vaak flinke besparingen kunt vinden. Als winkels een overschot aan voorraad hebben kan dit leiden tot uitverkoop. Winkels willen de ruimte vrijmaken voor nieuwe voorraad en bieden daarom tijdelijk hogere kortingen aan om klanten aan te trekken. Maar waar moet je op letten?

Thoma Post Makelaars
Lisan Vochteloo

Lisan Vochteloo

Marketing Manager

Thoma Post

  1. Maak een lijstje: Bedenk van tevoren welke items je echt nodig hebt. Dit voorkomt impulsieve aankopen van dingen die je niet echt nodig hebt.
  2. Controleer prijshistorie: Soms verhogen winkels eerst de prijzen en verlagen ze deze vervolgens tijdens de uitverkoop. Controleer de prijshistorie van een tuinproduct om er zeker van te zijn dat je echt een goede deal krijgt.  Via bijvoorbeeld www.kieskeurig.nl kun je van veel producten het prijsverloop zien over de afgelopen maanden.
Thoma Post Makelaars

3.Check het retourbeleid: Controleer of je producten kunt retourneren of ruilen die je tijdens de uitverkoop koopt. Soms gelden er andere voorwaarden voor afgeprijsde artikelen.
4. Pas op voor impulsaankopen: Omdat de prijzen lager zijn, is de verleiding om dingen te kopen groter. Denk goed na voordat je iets koopt en vraag jezelf af of je het echt nodig hebt. En vergeet natuurlijk niet te checken of je ruimte hebt om bijvoorbeeld dat mooie tuinmeubel op te slaan tot volgend jaar lente/zomer.

Thoma Post Makelaars

5. Controleer de staat van het product: Dit geldt met name voor producten in een ‘Koopjeshoek’ omgeving. Soms kunnen uitverkoopartikelen die hier gekocht worden kleine defecten hebben of een beschadiging zijn opgelopen door een gescheurde verpakking.
6. Snel of juist even wachten: In het begin van de uitverkoop zijn de selecties vaak groter, maar de kortingen kunnen hoger worden naarmate de tijd vordert. Dan willen de winkels immers graag van hun seizoensgebonden producten af. Die ruimte is dan echt nodig voor de nieuwe collectie. Kies de strategie die het beste past bij wat je zoekt.
7. Ga ook offline winkelen: Zowel online als offline zijn er uitverkoopmogelijkheden. Online winkelen geeft je vaak meer opties, terwijl offline winkelen je de kans geeft om producten in persoon te zien en te passen. Veelal zijn niet alle goede deals allemaal online te vinden. Zoek daarom online de tuinwinkels op waar jij langs wil en maak er een gezellige roadtrip van. De beste koopjes vind je vaak in de winkel zelf. Zeker als het gaat om showmodellen.


Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.