Ken je deze slimme systemen voor kantoren al?

Met één druk op de knop alle lampen aan- en uitzetten. Op veel kantoren kan het al! Of wat dacht je van een aircosysteem dat in- en uitschakelt op basis van de temperatuur? Nieuwe technologieën maken het ons steeds gemakkelijker op verschillende vlakken. Zo kunnen medewerkers zich nóg beter richten op hun werk. Ook op het gebied van materialen speelt technologie een grote rol. Denk aan machines die natuurlijke materialen namaken. Deze innovatie is al zo ver doorontwikkeld dat de kopieën als twee druppels water op het origineel lijken. Met splinternieuwe technieken kunnen we tegenwoordig zelfs moderne patronen maken. Van onderstaande drie slimme systemen wist je misschien nog niet eens dat ze bestonden?

Slimme Kantooromgeving 6 1540x840
Lisan Vochteloo

Lisan Vochteloo

Marketing Manager

Thoma Post

1. Klimaat

Het ideale kantoorklimaat is belangrijk voor de productiviteit van werknemers. Een te warme of te koude ruimte kan leiden tot concentratieverlies en vermoeidheid. Te veel of te weinig licht kan ook voor problemen zorgen. Er zijn slimme sensoren die de luchtkwaliteit, temperatuur en het licht meten. Op basis van deze data regelen zij de ventilatie, verlichting, zonwering en verwarming. Zo wordt het optimale werkklimaat gecreëerd.Die systemen kunnen door de sensoren ook zonlicht, door de kleur en intensiteit van het licht, aanpassen aan het moment van de dag. Dit zorgt voor een aangenamere en productievere werkomgeving. Als er niemand op kantoor is, gaat het systeem uit. Zo worden onnodige energiekosten bespaard.

Gezond Binnenklimaat Wat Is Dat Eigenlijk

2. Beveiliging

Het de juiste toegang geven aan de juiste mensen, ruimtes en systemen is een uitdaging. Tegenwoordig kunnen systemen niet alleen regelen wie toegang tot welke ruimte mag verkrijgen, maar slaat ook alarm als mensen toch op plekken weten te komen waar ze niet horen. Door onder andere rinkelende alarmbellen, persoonlijke berichten naar smartphones en het alarmeren van hulp- of beveilingsinstanties kunnen deze systemen vervolgens de aandacht trekken.

Are Smart Speakers Safe 3

3. Facilitaire services

Tegenwoordig vervangen slimme systemen de virtuele facilitair medewerker van jouw organisatie. Hij helpt je om je werkplek productiever, efficiënter en aangenamer te maken. Zo kunnen ze helpen met:

  • De bezettingsgraad van je kantoorruimtes te meten;
  • Vergaderruimtes te boeken;
  • De techniek voor een presentatie in te regelen;
  • Handige boekingssystemen te creëren;
  • Gepersonaliseerde betaalsystemen te implementeren;
  • Geautomatiseerde kluisjes te plaatsen.

Ook zijn er sensoren beschikbaar die indirect zorgen dat je kantoorruimtes altijd schoon en opgeruimd zijn. Hij weet precies waar het vies is, maar ook waar die dag geen mensen zijn geweest. Deze informatie wordt doorgezet naar de schoonmaakafdeling zodat zij precies kunnen zien waar een opfrisbeurt nodig is.

Tablet Digitalisering 1280x

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.