Een duurzame kerst in huis

De kerst staat weer voor de deur. In vele huishoudens heeft de boom zijn intrede al gedaan en zijn de tuinen versierd met kerstverlichting en prachtige decoratie. De essentie van kerst is het gezellig samen zijn met familie en/of vrienden onder het genot van een heerlijke maaltijd en prachtige cadeaus. Maar al die cadeaus, de nieuwe outfits, al het lekkers aan eten en drinken heeft wel impact op het milieu. Wil je dit jaar de feestdagen wat milieuvriendelijker doorbrengen? Volg dan onderstaande tips!

 

Kersttrends2022 Lijst.jpg
Lisan Vochteloo

Lisan Vochteloo

Marketing Manager

Thoma Post

De echte kerstboom; jaren plezier

Er gaat niks boven een echte kerstboom in huis. Dit begint al bij het uitzoeken bij de plaatselijke kerstboomverkoper. Vaak staat er glühwijn klaar en klinkt er vrolijke kerstmuziek. Maar als het regent is die gezelligheid toch wel een beetje weg. En met een beetje pech liggen jij en je huisgenoot niet op één lijn wat betreft de perfecte kerstboom. Dan kan het uitzoeken van de kerstboom wel eens uitlopen op een ervaring die gelijk staat aan IKEA bezoeken op een feestdag. Niet prettig. Wil je toch een echte boom? Dan kun je overwegen om deze te huren/adopteren. De boom wordt dan vaak gebracht en opgehaald bij jou thuis. In de tussentijd wordt deze herplant waardoor je hem wel 3 tot 5 keer kan gebruiken! Als je een royale tuin hebt kun je de boom natuurlijk zelf ook herplanten. Houd er dan rekening mee dat je een boom met een grote kluit koopt en hem het hele jaar door voldoende water geeft.

Kerst 2022 Thoma Post

Duurzame cadeau tips:

Versier maar duurzaam

Kerst is dé periode om jouw huis te versieren! Met kerstversiering gemaakt van milieuvriendelijke en natuurlijke materialen roep je in een handomdraai een gezellige kerstsfeer op. Zo bestaan er theelichtjes uit hernieuwbare grondstoffen of pure bijenwas. Deze komen dan weer goed tot hun recht in eenvoudige weckpotten of in de mondgeblazen glazen kerstkrans. En wist je dat er ook een navulbare adventskalender bestaat? Deze kun je ieder jaar opnieuw gebruiken door ze zelf te vullen met milieubewuste cadeaus zoals bijvoorbeeld fair trade bonbons. Ook de kerstboom kan duurzaam versierd worden met ornamenten van materialen als vilt, hout en gerecycled papier. De hangers die je hier ziet vind je bij Dille & Kamille!

Vilten Kersthangers 2

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.