Blog Website Headers

Woon & werktrends door Thoma Post

Accessoires voor een stijlvol interieur anno nu

Ze zeggen weleens kleren maken de man. Zo maken accessoires ook een interieur. Heb je witte muren en zwarte kozijnen? Met een mooi schilderij of kleurige kussens op de bank geef je je woonkamer een “pop of color” zonder het schreeuwend te maken. Of wil je je keuken wat op leuken maar geen onnodige dingen in de weg hebben staan. Giet dan de olijfolie van de supermarkt in een mooie glazen fles en zet die samen met een snijplank en pepermolen op de hoek van het aanrecht. Staat mooi én functioneel. Breng wat kleur op de eetkamertafel met een gekleurde vaas en of een statement lamp.

In dit artikel laat ik je verschillende accessoires zien die ik de afgelopen periode gespot heb én welke jij gemakkelijk kan toepassen in je eigen interieur.

Becca Tapert Mdogxiuvb4m Unsplash
Silke Leferink

Silke Leferink

Marketeer

Thoma Post

Slim & functioneel

Zoals je net al las, accessoires hoeven helemaal niet onnodig te zijn. Ze kunnen tegelijkertijd namelijk ook heel functioneel zijn! Denk bijvoorbeeld aan kussens. Je hebt ze tegenwoordig in alle vormen en maten en van alle soorten stoffen die je je maar kunt bedenken. Kussens kunnen natuurlijk op de bank of in een stoel. Maar ook bijvoorbeeld in de vensterbank. Of een vloerkleed op de grond. Door een vloerkleed te plaatsen, geef je een mooie opvulling aan een grote ruimte. Bovendien absorbeert het geluid en is het heerlijk zacht aan je voeten. Een win-win situatie. Doordat kussens en vloerkleden in zoveel verschillende soorten te krijgen zijn, passen ze in elk interieur en creëren ze een gezellige, knusse sfeer.

Minh Pham Otxadkuh3 I Unsplash

Blikvangers

Interieurs zijn trendgevoelig. Dat wat momenteel modern is en wat je veelal ziet, zijn de strakke wanden, geen handgrepen aan de keukenlades en zwarte kozijnen. In dit interieurtje kunnen wat grotere accessoires, zoals een mooie blikvanger, dienen. Denk bijvoorbeeld aan een grote klok aan de muur met draaiende tandwielen, een grote gekleurde vaas op tafel of een aanwezig schilderij aan de muur. Ik zeg “of of” omdat het niet ”en en” moet zijn. Zo’n soort accessoire moet wel een blikvanger blijven, anders wordt het te druk. En nog een tip: wil je een statig schilderij maar niet de prijs daarvan? Neem een mooi stuk behang en zet dat in een grote lijst. Iedereen zal je mooie schilderij bewonderen.

Pexels Saddam Umar Husain 12749679

Statement accessoires

Wil je geen saaie leeslamp op de hoek van de bank, maar heb je wel behoefte aan wat extra licht? Kies voor een mooie staande statement lamp. Bijvoorbeeld eentje in een hele industriële stijl of met net een andere kap dan anders, eentje zoals op de afbeelding hiernaast. Hanglampen zijn ook volwaardige statement accessoires. Hang verschillende lampen naast elkaar en wissel ze een beetje in lengte voor een speels effect of kies voor elke lamp net een andere kleur kap. Zo heb je net iets anders dan anders en toch stijlvol.

Pexels Derwin Edwards 11208970

Nieuwsgierig naar meer?

Nog op zoek naar meer ideeën voor stijlvolle accessoires? Check onze inspiratie slider hieronder! Of je nu je accessoires haalt bij een chique woonwinkel, de Ikea of de kringloop; het is belangrijk dat jij van jouw huis een gezellig thuis maakt. Door accessoires te plaatsen in huis die jij mooi vindt of waar jij herinneringen aan hebt, creëer je een uniek interieur en een prettige sfeer je huis.

4
Functionele en toch leuke keuken accessoires
3
Hanglampen met verschillende lengtes zorgen voor een speels effect
1
Een "pop of color" met gekleurde kussens of een kleedje
2
Een gekleurde vaas als eyecatcher
Slider Artikel Wordpress
Een schilderij kan mooie opvulling geven aan een saaie wand

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.