Verkocht - Zutphen – Schupstoel 5, € 595.000,- k.k.

Verkocht

BIJZONDER KLUSMONUMENT

Dit bijzondere (rijks)monument ligt midden in de historische binnenstad van Zutphen. Een heerlijke plek om te Wonen. Wonen, werken, recreëren of een mix van deze functies. Het is allemaal mogelijk. Zo bepaalt u niet alleen hoe het wordt en in welk tempo alles aangepakt wordt, maar kunt u met zelfwerkzaamheid ook veel kosten besparen.

Het pand is gelegen aan het historische plein “Schupstoel” direct aan de bekende Beukerstraat.

De Schupstoel was oorspronkelijk een binnenhaven van de Berkel, waar tol waar geheven. Vandaar de naam Schupstoel (schip/scheepstol). Toen de Berkel in de dertiende eeuw naar de noordzijde van de stad werd verlegd, is de haven gedempt. Om het gevormde pleintje ontstond rond 1275 de eerste bebouwing met houten huizen. Na een stadsbrand in 1284 verrezen er huizen van baksteen. In de eeuwen erna wijzigden de huizen regelmatig van vorm en uiterlijk, maar de kern bleef middeleeuws. Van de vijftiende tot in de negentiende eeuw werd de Schupstoel bewoond door rijke kooplieden, stadsbestuurders en adellijke families. Bron: gemeente Zutphen. Vanaf 2020 wellicht door u…!

Omliggende winkels zijn veelal speciaalzaken en ambachtelijke werkzaamheden (waaronder een goudsmid en een patchwork winkel).

Indeling: begane grond bestaande uit een commerciële ruimte van ca. 257 m² (winkel, praktijk-/kantoor, atelier/galerie ruimte) voorzien van linoleum en laminaat, airco en alarm, een nieuw systeemplafond (brandwerend 2016), pantry en toilet, achter entree met trapopgang naar dakterras/woning. Binnen parkeren (voor meerdere auto’s) is te realiseren. Toegang tot de kelder (ca. 110 m²) aan voorzijde.

1e verdieping: groot dakterras (ca.100 m²), toegang, tussenverdieping met opslagruimten, royale overloop met toilet, ruime woonkamer met grote ramen en voorzien van rookkanaal, open lichte keuken met plavuizen vloer, badkamer met bad, douche en toilet, twee slaapkamers, trapopgang naar de 2e verdieping.

2e verdieping: grote zolderverdieping van ca. 111 m² inclusief een slaapkamer. Prachtige oude gebinten in het zicht met heel veel mogelijkheden, ook hier is een rookkanaal aanwezig. De extra plattegrond als bijgevoegd van de 2e verdieping geeft een indicatie weer van de extra indelings mogelijkheden.

KADASTRALE INFORMATIE Gemeente : Zutphen Sectie : F Nummer : 8778 Grootte : 310 m²

BESTEMMING

Het pand is gelegen binnen het bestemmingsplan “Oude stad/IJsselkade”, vastgesteld 1 juli 2013 en heeft hierin de bestemming “Centrum”. De voor Centrum aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. op de begane grondlaag gelegen bouwlagen van de gebouwen:

1. detailhandel en dienstverlenende bedrijven met een bedrijfsvloeroppervlakte van niet meer dan: 600 m²; of, voor zover met een aanduiding een ander bedrijfsvloeroppervlak is gegeven, het aangegeven oppervlak; 2. ondersteunende horeca ten dienste van detailhandel; 3. t/m 11 ter plaatse van de aanduiding “….n.v.t op Schupstoel 5……”; 12. ontsluitingen van op de verdiepingen gelegen woningen; b. op de verdiepingen van de gebouwen: 1. wonen, met dien verstande dat per bouwperceel het aantal woningen niet mag worden vergroot, met de daarbij behorende erven en bouwwerken.

Omschrijving begrip: – detailhandel het bedrijfsmatig te koop aanbieden, waaronder begrepen de uitstalling ten verkoop, het verkopen en/of leveren van goederen aan personen, die deze goederen kopen voor gebruik, verbruik of aanwending anders dan in de uitoefening van een beroeps- of bedrijfsactiviteit.

– dienstverlenend bedrijf: een bedrijf dat is gericht op het verlenen van diensten aan of ten gerieve van het publiek, zoals een bank (baliefunctie), een reisbureau, kapsalon, wasserette, sportschool en fitnesscentrum.

– woning/woningeenheid: een complex van ruimten, dat blijkens zijn indeling en inrichting bestemd is voor de huisvesting van niet meer dan één huishouding.

Meer informatie over dit object

Zutphen – Schupstoel 5, € 595.000,- k.k.

  • Hidden

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 595.000,- k.k.
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Huidig gebruik
detailhandel - wonen
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar periode
Tot 1906

Oppervlakte & inhoud

Woonoppervlakte
522 m2
Perceel oppervlakte
310 m2
Inhoud
1.913 m3

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Voorzieningen
alarminstallatie, Airconditioning