Verkocht - Zutphen – ’s Gravenhof 20-20a, € 895.000,- k.k.

Verkocht

‘Het roer om’ ………. Wie droomt daar nou niet van! Dat kan, aan het eeuwenoude ’s Gravenhof in het hart van de historische Hanzestad Zutphen. Het Rijksmonument “Die Schuyt” staat al vanaf de 15e eeuw bekend als het veerhuis aan de IJssel.

Van deze woning is een eigen website met o.a. fullscreen foto’s en film beschikbaar. De website is te vinden door de straatnaam (zonder apostrof) en alleen huisnummer 20 achter elkaar te typen en af te sluiten met .nl

Het gerestaureerde Rijksmonument is een bijzonder fraaie bed & breakfast. Met 3 gastenkamers, geschikt voor ontvangst tot 10 personen. Dit is mogelijk omdat dit object naast de bestemming ‘Wonen’ ook een extra functieaanduiding heeft: ‘Horeca – categorie I -‘

Wilt u geen B&B, dan kan dat natuurlijk ook. U kunt dit pand ook in zijn geheel als woonhuis gebruiken. 

Het splitsen van de woning in beneden- en bovenhuis zou ook nog tot de mogelijkheden behoren. De voorzieningen zijn daar op ingericht.

Begane grond: entree/hal, toilet, berging, klassieke kamer-en-suite met fraaie parketvloer van Kambala hout en schouw, woonkeuken met openslaande deuren naar de tuin, werkkamer, slaapkamer met aansluitend de badkamer. De slaapkamer heeft een airco unit en openslaande deuren naar de tuin. 

1e Verdieping: grote kamer voor ontbijt, gasten-/slaapkamer, toilet, badkamer met douche en wastafel, keukentje waar ontbijt voor de gasten klaar gemaakt kan worden.

2e Verdieping: overloop, gasten-/slaapkamer, keukentje met inductiekookplaat, vaatwasser, oven en afzuigkap, badkamer met ligbad, douche, toilet en wastafel

3e Verdieping: (familie)kamer, met eigen toilet en badkamer. Dit (gasten)verblijf van 92m² is authentiek middeleeuws met zijn originele gebinten en oude muren. De afzonderlijk in dezelfde ruimte geplaatste badkamer en afzonderlijk toilet geven een architectonisch accent. 

De huidige bewoners kochten dit bijzondere Rijksmonument in 1996 en hebben het grondig gerenoveerd.

– Bestemming ‘Wonen’ met extra functieaanduiding: Horeca – categorie I –
– Ligging aan oudste plein in het centrum van Zutphen;
– Het station is 10 minuten lopen;
– Subsidiemogelijkheden voor het in standhouden van Rijksmonument;
– Het pand voldoet aan de veiligheidseisen voor brandbeveiliging;
– Domeinnaam B&B ‘Die Schuyt’ kan overgenomen worden.

Meer informatie over dit object

Zutphen – ’s Gravenhof 20-20a, € 895.000,- k.k.

  • Hidden

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 895.000,- k.k.
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Huidig gebruik
Woonruimte
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar periode
Tot 1906

Oppervlakte & inhoud

Woonoppervlakte
317 m2
Perceel oppervlakte
271 m2
Inhoud
1.237 m3

Indeling

Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
4
Voorzieningen
alarminstallatie, TV kabel, Buitenzonwering, Airconditioning, Rookkanaal