Zutphen – Oudewand 61, € 675.000,- k.k.

In het hart van de historische Hanzestad Zutphen hebben de panden van Beukstaete ‘De Papegaai’, gelegen op de hoek Beukerstraat/Oudewand, een ware gedaanteverwisseling ondergaan. In 2 jaar tijd zijn de gebouwen omgetoverd in 9 bijzonder fraaie, nieuwe appartementen met groot dakterras en 4 winkels op de begane grond.

Aannemer Christiaans uit Zutphen staat bekend om renovatie van historische panden en heeft ook hier met zorg en kunde iets bijzonders gerealiseerd. Om de historie terug te brengen in het stadsaanzicht heeft Monumentenzorg Zutphen een kleurhistorisch onderoek gedaan. Ieder pand in dit kleinschalige complex heeft zijn eigen architectonische kenmerken en heeft door de juiste kleurafwerking een eigen identiteit.

Op de begane grond is de centrale entree met brievenbussen, intercom en grote gemeenschappelijke fietsenberging. De lift brengt u van de begane grond naar de 1e verdieping.

De sfeer proeft u al bij binnenkomst. Een prachtige moderne kroonluchter verlicht het trappenhuis. Vanuit het trappenhuis stapt u op de eerste verdieping binnen op een gemeenschappelijk groot dakterras. Dit terras is te gebruiken door de bewoners van de appartementen. De in Zutphen bekende bloemist ‘Horta’ heeft hier met mooie beplanting de basis gelegd voor een intieme sfeer, waarbij een ieder in alle rust kan genieten van het zonnetje en de buitenlucht.

Oudewand 61 is de meest in het oog springende woning. Het heeft een woonoppervlak van maar liefst 188 m² en heeft ook nog eens een groot eigen dakterras. Dit terras van 23 m² heeft volledige privacy!

De woning is instapklaar. Wandafwerking en schilderwerk zijn gereed. Keuken en sanitair zijn compleet ingericht en de gehele woning heeft een hoogwaardige PVC vloerafwerking.

Indeling:

Entree, toilet, zeer ruime woonkamer met grote ramen. Het raam in de ronding van de woonkamer valt direct op. Het geeft een mooi vrij uitzicht richting het plein aan de Schupstoel. Grenzend aan de woonkamer is een grote keukenruimte. De moderne keuken is compleet ingericht met inbouwapparatuur en een geweldig Morice fornuis! Op deze 1e woonlaag is nog een 2e kamer. Fijn om als werkkamer of 2e zitkamer in te richten.

Op de 2e woonlaag is een grote overloop en zijn 2 grote slaapkamers. De grootste slaapkamer is open tot in de nok. De hoogte en het in het zicht zijnde rondhout van de dakconstructie geven deze ruimte een extra sfeervolle tint. Grenzend aan de slaapkamer is de badkamer. Compleet ingericht met douche, toilet en wastafelmeubel. Vanuit de 2e slaapkamer bereikt u de goed bruikbare zolderverdieping.

Parkeren: kan in de nabije omgeving met parkeervergunning. De grote parkeerplaats ‘David Evekink’ ligt letterlijk om de hoek.

Fietsenberging: op de begane grond is een royale gezamenlijke fietsenberging. Deze ruimte is afgesloten en is alleen toegankelijk voor de bewoners.

De grootschalige renovatie is recent afgerond. U bent de 1e bewoner van deze woning. De Vereniging van Eigenaren zal in ieder geval de eerste 2 jaren begeleid/beheerd worden door Rebo VvE beheer, zodat er met deze nieuwe VvE een goede start gemaakt wordt.

Meer informatie over dit object

Zutphen – Oudewand 61, € 675.000,- k.k.

  • Hidden

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 675.000,- k.k.
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Huidig gebruik
Woonruimte
Bouwvorm
Bestaande bouw
Energielabel
B
Bouwjaar periode
Tot 1906

Oppervlakte & inhoud

Woonoppervlakte
188 m2
Inhoud
656 m3

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
2
Woonlaag
1
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, TV kabel, Lift