Winterswijk Woold – Klandermansweg 8, € 495.000,- k.k.

Wij hebben uw langgekoesterde uitdaging gevonden. Bent u al een tijd op zoek naar een groot perceel op een unieke locatie? Dit is echt een fijne plek, aan een zandweg, tussen de bossen met mooie doorkijkjes op het coulisselandschap. Wist u dat Winterswijk is aangemerkt als Nationaal Landschap? Dit is uw kans om hier te wonen.

Door het grote perceel van maar liefst 2,52 ha heb je ook letterlijk de ruimte. Dit is een paradijs voor de paardenliefhebber. Tal van uitrij-routes in de directe omgeving, veelal over zandpaden.

De geweldige ligging betekent dat de vrijheid en privacy optimaal zijn. Rust, ruimte en natuurschoon is als vanzelfsprekend voorhanden met o.a. het Natura 2000 gebied “Bekendelle” op loopafstand. Volop natuur in de directe omgeving, maar de levendige kern van Winterswijk is vlot bereikbaar, ook op de fiets.
Voordat ingegaan wordt op het dorp Winterswijk eerst toelichting op de buurtschap Woold. Deze gewilde buurtschap kent een rijk verenigingsleven (met eigen Verenigingsgebouw Juliana) en heeft een basisschool. Een prettige, open gemeenschap waar je aan mee kan doen (dat is fijn) of niet (dat is ook prima).

De mooie (Wooldse) omgeving is een gevolg van het behoudende beheer door de landgoed eigenaren. Het fraaie, kleinschalige landschap met akkers, weiden, bosjes, houtwallen, landweggetjes etc. is grotendeels in stand gebleven. De bewoners genieten daar elke dag van!

Vlot even een boodschap in het dorp? De bebouwde kom van Winterswijk is op circa 1,5 km en met de fiets ben je in 10-12 minuten op de markt (circa 3,5 km). Winterswijk heeft een levendig centrum met goede winkelstand (veel Duitse consumenten), horeca/terrasjes en op woensdag en zaterdag een grote warenmarkt.

Verder is het erg prettig dat goede basisvoorzieningen aanwezig zijn zoals spoorverbinding, het Streekziekenhuis Koningin Beatrix, middelbare scholen en schouwburg De Storm.

Het VRIJSTAANDE WOONHUIS met aangebouwde klein extra woongedeelte en VOORMALIGE STAL met hooizolder biedt tal van mogelijkheden. Je hebt de beschikking over 162 m² woonruimte met o.a. 2 woonkamers, 2 keukens, 4 slaapkamers en 2 badkamers. Daarnaast nog circa 100 m² overige ruimte zoals de stal met hooizolder in de aanbouw.

Geschikt om royaal te wonen, als twee-generatiewoning, voor bedrijf aan huis of B&B.
Degelijke traditionele bouw in steen – spouw. De inrichting/afwerking is gedateerd.

Bijgebouwen
* Direct bij de woning staat de zogenaamde “schoppe” met werkplaats en stalruimte. Totaal circa 115 m² groot.
* De voormalige varkensschuur meet circa 7,60 x 21,60 meter met een overkapping van circa 3,70 x 7,60 meter.

Opmerking
Klandermansweg 8 is in het geldende bestemmingsplan aangeduid als agrarisch gebied met agrarisch bouwperceel. De gemeente Winterswijk staat positief tegenover bestemmingswijziging (van het bouwperceel naar “wonen”).

Aanvaarding
In overleg; kan spoedig.

Meer informatie over dit object

Winterswijk Woold – Klandermansweg 8, € 495.000,- k.k.

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 495.000,- k.k.
Object aanmelding
In verkoop genomen
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Huidig gebruik
Woonruimte
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakte & inhoud

Gebruiksoppervlakte woonfunctie
162 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
104 m2
Perceel oppervlakte
25.255 m2
Inhoud
979 m3

Indeling

Aantal verdiepingen
2
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
4