Winterswijk Meddo – Beerninkweg 15, € 550.000,- k.k.

PRACHTIG VERBOUWDE SAKSISCHE WOONBOERDERIJ gelegen in het mooie coulisselandschap van Winterswijk op een perceel van ruim 1,3 hectare met op het erf een kapschuur, fietsschuur en een klein stenen bakhuisje.

Vanaf de openbare weg begint het perceel bij de brug. Via een eigen landweggetje rij je eerst langs de toegangspoort en na 150 meter bereik je de woonboerderij. Bij aankomst op het erf proef je meteen de sfeer van authenticiteit. Niet voor niets is de boerderij een gemeentelijk monument. De boerderij is in 2019 volledig gerenoveerd met behoud van het fraaie unieke monumentale karakter.

Op de boer gebruik je de voordeur zelden of nooit. Dus de gebruikelijke entree zit ook hier aan de achterzijde van de boerderij. Hier kom je binnen in de hal met de garderobe, het gastentoilet en de berging voor wasmachine en -droger. In dit deel van het huis bevindt zich ook de tweede badkamer met regendouche en wastafel. Vanuit de hal loop je de woonkamer in. Bij binnenkomst in de woonkamer word je geraakt door de authentieke sfeer: prachtige gebinten, hoog balkenplafond, potscheuren vloer; het is er allemaal. De woonkamer is gerealiseerd aan de achterzijde op de ‘deel’ met nieuwe glad gestucte wanden, een gezellige open haard en fraai uitzicht over het omliggende landschap.
De authentieke en landelijke keuken grenst aan de woonkamer en geeft direct toegang tot het terras. In de keuken is tevens de trap naar de verdieping gesitueerd.

Het voorhuis bestaat uit een grote voorkamer met een monumentale schouw en potkachel. De oude bedstee is bij de restauratie omgetoverd tot een praktische kastenwand. De voorkamer is een heerlijke plek om rustig een boek te lezen en af en toe mijmerend naar buiten te kijken. Aan weerszijden van de voorkamer zijn twee vertrekken die thans in gebruik zijn als kantoor-/studeerkamer. Deze kamers kunnen vanzelfsprekend ook gebruikt worden als slaapkamer.

De eerste verdieping is in 2019 volledig opnieuw opgebouwd waarbij ook een nieuwe balkenvloer is geplaatst. Bij binnenkomst in de gang heb je aan de rechterzijde een zeer royale slaapkamer. Deze sfeervolle kamer, met de originele houten kapconstructie nog zichtbaar, heeft twee dakramen. Vanuit bed kun je al wegdromend de sterrenhemel zien flonkeren. Op de overloop zijn aan weerszijden van de gang twee op maat gemaakte inloopkasten gecreëerd met voldoende opbergruimte. De nieuwe badkamer is van alle gemakken voorzien: dubbele wastafel, inloopdouche met regendouche en een vrijstaand ligbad van waaruit je al badderend over de landerijen kunt kijken. Daarnaast is er op de overloop een apart toilet gesitueerd.

Op het erf is een kapschuur voor het stallen van twee auto’s, een fietsschuur en nog een klein stenen schuurtje (het bakhuisje).

Langs het toegangspad staan diverse fruitbomen met langs het huis prachtige leibomen. Op het perceel bevinden zich een fruitboomgaard, een kikkerpoel en een stukje bos. Het verschraalde grasland is omzoomd met bomen en struweel. Een heerlijke landelijke plek waar historie, comfort en rust samenkomen!

Kenmerken
– Perceelsoppervlakte: 13.915 m²
– Gebruiksoppervlakte wonen: 159 m²
– Oorspronkelijk bouwjaar: 1851
– In 1972/1973 gerestaureerd en in 2019 gerenoveerd
– Elektrische installatie volledig vernieuwd in 2019
– Gehele dak voorzien van nieuwe dakisolatie 2019
– Dak eerste verdieping isolatie >12 cm; Rc-waarde 3,0
– Eerste verdieping voorzien van vloerisolatie
– Gehele eerste verdieping inclusief dakramen voorzien van HR-glas
– Mechanische ventilatie eerste verdieping
– Automatische zonverduistering slaapkamer 1e verdieping.
– Landweg is in 2019 volledig halfverhard waarbij loze leidingen zijn gelegd naar de poort voor verlichting, automatische poort en/of toegangscontrolesysteem
– Langs de oprit zijn diverse putten en loze leidingen aangelegd voor water en elektra
– Cv-ketel, Nefit Topline 2010
– Renovatie (2019) uitgevoerd door specialist op het gebied van Saksische woonboerderijen, Bouwbedrijf Wiggers-Nijenhuis.

Meer informatie over dit object

Winterswijk Meddo – Beerninkweg 15, € 550.000,- k.k.

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 550.000,- k.k.
Object aanmelding
In verkoop genomen
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Huidig gebruik
Woonruimte
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
1851

Oppervlakte & inhoud

Gebruiksoppervlakte woonfunctie
159 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
4 m2
Perceel oppervlakte
13.915 m2
Inhoud
563 m3

Indeling

Aantal verdiepingen
2
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Voorzieningen
mechanische ventilatie, dakraam, rookkanaal