Winterswijk Kotten – Haverkampstegge 3, € 550.000,- k.k.

vrijdag 25 oktober 2019 tussen 15.00 uur en 16.30 uur kunt u zonder een afspraak te maken deze woning bezichtigen.
Wij organiseren dan een woningproeverij. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u rondkijken met onze makelaars.

’t Maathuis

Landelijk wonen zonder concessies… Deze grotendeels verbouwde, karakteristieke woonboerderij “‘t Maathuis” met voormalig bakhuis, aangebouwde schuur, kapschuur en voormalige varkensstal staat op een buitengewoon mooi plekje in het buitengebied van Winterswijk op de grens van Kotten en Woold. Voor een ieder die bekend is met het landelijk gebied rond Winterswijk gaan nu alle alarmbellen af… in positieve zin uiteraard, want zo vaak zie je in dit tot de verbeelding sprekende coulisselandschap geen mooi bemeten en verbouwde objecten te koop komen!

Er is de laatste 2 jaar ontzettend veel gebeurd op “’t Maathuis”. De deel is met behoud van het authentieke, eiken gebintwerk namelijk schitterend verbouwd tot een heerlijk lichte leefruimte met een fraaie en complete keuken (zomer 2019), leemkachel, zithoek en tv-hoek met trapopgang naar een slaapvide. De fraaie gevlinderde betonvloer met vloerverwarming geeft een stoere look and feel aan deze leefruimte van ruim 80 m². Daarnaast is er een royale en luxe badkamer geplaatst die eveneens volledig in de stijl van de boerderij is dankzij het authentieke balkenplafond en het gebruik van bijzondere materialen.

Op het vlak van energie en isolatie blijft er eveneens helemaal niets te klagen over want maar liefst 3 zonneboilers, een leemkachel met warmtewisselaar en een dik isolatiepakket in het gerenoveerde gedeelte dragen bij aan een prettig, comfortabel leefklimaat én een interessante energierekening!

De kapschuur achter de boerderij is zeer praktisch, bijvoorbeeld voor de paardentrailer die je misschien nodig zult hebben voor paarden en/of schapen die (letterlijk!) zullen smullen van het grote weiland aan de voorzijde van de boerderij. Het erf is ingericht met onder andere beukenhagen, fruitboomgaard, bomenlaan en wordt omlijst door het geaccidenteerde landschap en de lommerrijke Haverkampstegge.

Je leest het: wij zijn op zoek naar een liefhebber van comfortabel landelijk wonen met paarden, schapen of andere boerderijdieren die direct prettig wenst te wonen en misschien nog zijn eigen draai wil geven aan slechts 3 vertrekken in het voorhuis!

Indeling
Begane grond: Entree. Hal. Toilet. 2 Slaapkamers. Studeerhoek. Hal. Woonkeuken met vaste kasten. Woonkamer. Schitterende badkamer met ligbad, douchehoek, toilet, dubbele wastafel en vloerverwarming. Technische ruimte/Bijkeuken. Hal. Riante en lichte woonkamer/keuken (circa 80 m²) met eiland, leemkachel, vloerverwarming, tv-hoek en slaapvide.
Verdieping: Schitterende slaapvide met fraaie lichttoetreding. Bergzolder (eventueel uit te breiden gebruiksoppervlakte).

Bouwkenmerken
Bouwjaar: 1897/1921
Bouwwijze: de boerderij is opgetrokken in stenen gevels, beton- en houten vloeren, houten kozijnen en een pannen gedekte kap
Isolatie: de boerderij is grotendeels voorzien van dak-, gevel- en vloerisolatie en isolerende beglazing
Energielabel: D
Perceeloppervlakte: 6.700 m²
Inhoud: circa 1.603 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: circa 228 m²
Overig inpandige ruimte: circa 224 m²
Externe bergruimte: circa 187 m²

Nadere info / Voorzieningen
– De boerderij is verbouwd door specialist Wiggers-Nijenhuis
– 3 zonneboilers met 1000 liter buffervat
– Leemkachel met warmtewisselaar
– Kostenraming voor sanering oude varkensstal aanwezig

Meer informatie over dit object

Winterswijk Kotten – Haverkampstegge 3, € 550.000,- k.k.

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 550.000,- k.k.
Object aanmelding
In verkoop genomen
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Huidig gebruik
Woonruimte
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
1897

Oppervlakte & inhoud

Gebruiksoppervlakte woonfunctie
228 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
224 m2
Perceel oppervlakte
6.700 m2
Inhoud
1.603 m3

Indeling

Aantal verdiepingen
2
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
3
Voorzieningen
dakraam, rookkanaal