Wilp – Rijksstraatweg 57, € 725.000,- k.k.

‘Huize Welgelegen’

Aan de voorname, door eikenbomen geflankeerde Rijksstraatweg staat op een perceel van ruim 5.400 m² de monumentale T-boerderij met haar villa-achtige voorhuis ‘Huize Welgelegen’. De markante villa wordt begeleid door een majestueuze rode beuk, een schitterend prieel/theehuis en de oorspronkelijke garage wat een tot de verbeelding sprekende compositie oplevert. Dit sfeervolle en complete erf staat in het rustige dorp Wilp op nauwelijks 5 autominuten van de A1 en daarmee op zo’n 10 minuten van zowel Apeldoorn als Deventer.

Het pand is ruim 50 jaar in eigendom bij een en dezelfde familie die het keurig onderhouden heeft. De charme, uitstraling én ruimte waren toentertijd de redenen om voor deze fijne plek te kiezen. Met name de ruimte in en rondom de villa is heerlijk; het toch al niet onderbemeten gebruiksoppervlak van ca. 260 m² is, indien gewenst, eenvoudig uit te breiden door de voormalige deel en de verdieping te benutten. Daarnaast is het perceel (met de omvang van een voetbalveld!) een schitterende speeltuin voor kinderen die zich ook uitstekend laat combineren met het houden van enkele schapen in de boomgaard. Gelukkig is het pand dankzij de gemeentelijke monumentenstatus goed bewaard gebleven en wij durven te beweren dat u bij binnenkomst via de fraaie vleugeldeuren betoverd zult raken door de ongekende authenticiteit en sfeerelementen die het huis rijk is.

Indeling
Souterrain: 2 separate kelders.
Parterre: Entree middels fraaie vleugeldeuren met siersmeedwerk. Voorname hal met granitovloer en trapopgang. Woon-/Zitkamer met schouw en haardkanaal. Woon-/Zitkamer met kasten en schouw met haardkanaal. Woonkeuken met authentieke schouw en inbouwapparatuur. Bijkeuken met zij-entree. Toilet. Slaap-/Studeerkamer met vloerverwarming, schouw en vaste kasten. Badkamer voorzien van douchehoek, wastafel, toilet, witgoedaansluitingen en vloerverwarming. Kleine berging met toilet en buitendeur. Deel met gebintwerk, baanderdeuren en berging.
1e verdieping: Overloop. 4 Ruime slaapkamers elk voorzien van kastruimte en veel lichttoetreding.
2e verdieping: Middels vaste trap naar zolderverdieping met cv-opstelling.

Bouwkenmerken
Bouwjaar: ca. 1856
Bouwwijze: het pand is opgetrokken in stenen gevels (steens), voorzien van een door gebintwerk en dakspanten ondersteunde gordingenkap, beton- en houten vloeren
Dakbedekking: Tuile du Nord dakpannen
Verwarming: middels Nefit HR-combiketel (2001), Daalderop elektrische boiler en Daalderop close-in boiler
Isolatie: deels voorzetbeglazing en deels zoldervloerisolatie
Energielabel: niet aanwezig/verplicht vanwege monumentale status
Perceel oppervlak: ca. 5.475 m²
Inhoud: ca. 1.198 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: ca. 260 m²
Overig inpandige ruimte: ca. 66 m²
Externe bergruimte: ca. 51 m²

Bouwkundige keuring op aanvraag beschikbaar.

Vraagprijs
€ 725.000,- k.k.

Meer informatie over dit object

Wilp – Rijksstraatweg 57, € 725.000,- k.k.

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 725.000,- k.k.
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Huidig gebruik
Woonruimte
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1856

Oppervlakte & inhoud

Woonoppervlakte
260 m2
Perceel oppervlakte
5.475 m2
Inhoud
1.198 m3

Indeling

Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5
Voorzieningen
Rookkanaal, Dakraam