Verkocht - Twello – Quabbenburgerweg ong, € 241.500,- k.k.

Verkocht

Quabbenburgerweg ong., Twello

Op een schitterende locatie aan de lommerrijke oprijlaan van het historische landgoed ‘Het Wezeveld’ in Twello mogen wij u een fraai bemeten perceel van ca. 1.750 m² voor de bouw van een vrijstaande portierswoning met een vrijstaand bijgebouw aanbieden. De oorspronkelijke monumentale entree via de oprijlaan dient in ere hersteld te worden en versterkt daarmee de herkenbaarheid van het landgoed. De portierswoning (maximaal 750 m³) dient een klassieke verschijningsvorm te krijgen van een woonhuis met bedrijfsgedeelte en verwijst naar activiteiten welke noodzakelijk waren voor onderhoud op het landgoed zoals opslag- en reparatieruimte. Een meer eigentijdse vormgeving, met natuurlijke en donker gekleurde materialen, is echter ook denkbaar. Achter de portierswoning dient een houten schuur (maximaal 100 m²) opgericht te worden met gevels van potdekselwerk op een bakstenen fundament. Meer informatie over de (plek van de) te bouwen opstallen en de erf- en tuininrichting vindt u in het beeldkwaliteits- en bestemmingsplan.

Landgoed ‘Het Wezeveld’
Landgoed ‘Het Wezeveld’ is gelegen ten noordwesten van het dorp Twello in de IJsselvallei. Het landgoed is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928, al enkele eeuwen eigendom van de familie van Hövell van Wezeveld en Westerflier en had ooit een omvang van ruim 500 hectare.

Omgeving
Landgoed ‘Het Wezeveld’ is onderdeel van de landgoederenzone ten noorden van Twello. Samen met de landgoederen Bruggenbosch, Parckelaer, Het Hunderen en Hartelaar is een lint van landgoederen ontstaan. Twello beschikt over alle dagelijkse voorzieningen, basisscholen, NS-treinstation en ligt halverwege Apeldoorn en Deventer op slechts 5 autominuten van de op- en afritten van de A1.

Nadere informatie
– Er wordt door de koper (opstalhouder) en Landgoed ‘Het Wezeveld’ (grondeigenaar) een eeuwigdurende opstalrechtovereenkomst gesloten met een eenmalige betaling van
€ 125.000,- door koper aan het landgoed.
– De jaarlijkse retributiesom bedraagt € 4.000,-, welke jaarlijks wordt geïndexeerd met het CBS prijsindexcijfer.
– De concept opstalrechtovereenkomst, algemene voorwaarden vestiging recht van opstal ‘t Schoutenhuis b.v. april 2018, quick scan flora- en faunaonderzoek, het beeldkwaliteitsplan, het verkennend bodemonderzoek en het op 29 oktober 2018 vastgestelde bestemmingsplan Landgoed ‘Het Wezeveld’ zijn op aanvraag beschikbaar bij ons kantoor.
– Onderstaande koopsom is de som van het eenmalige te betalen bedrag á € 125.000,- en de gekapitaliseerde jaarlijkse retributiesom á € 114.000,-.

Koopsom
€ 239.000,- k.k.

Meer informatie over dit object

Twello – Quabbenburgerweg ong, € 241.500,- k.k.

  • Hidden

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 241.500,- k.k.
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Huidig gebruik
bouwgrond
Bouwvorm
Niet van toepassing

Oppervlakte & inhoud

Perceel oppervlakte
1.765 m2
Inhoud
0 m3
Oppervlakte externe bergruimte
0 m2