Verkocht - Twello – Oude Wezeveldseweg 18, € 157.500,- k.k.

Verkocht

Oude Wezeveldseweg 18, Twello

‘Het Oude Wezeveld’

Met een geschiedenis die naar schatting circa 700 jaar terug gaat, mogen wij u met recht een historische plek aanbieden… De huisplaats met de rijksmonumentale boerderij ‘Het Oude Wezenveld’ is beschikbaar voor een nieuwe, ondernemende generatie. Het voorhuis van deze boerderij heeft een slordige 150 jaar dienst gedaan als koetshuis van Huize Het Wezeveld waarna rond 1870 het landhuis werd gesloopt en het koetshuis werd omgebouwd tot boerderij. Het in oktober 2018 vastgestelde bestemmingsplan luidt een periode van nieuwe en vooral mooie ontwikkelingen in op landgoed ‘Het Wezeveld’ aan de rand van Twello. Een van die ontwikkelingen is dat de agrarische bestemming is omgezet naar een woonbestemming met de mogelijkheid tot kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten en/of zorgboerderij. Daartoe dienen de aanwezige ca. 1.380 m² agrarische bedrijfsopstallen gesloopt te worden waarmee er een ruime afname van bouwvolume op het landgoed plaatsvindt.

De historische boerderij ‘Het Oude Wezeveld’ dient te worden gerestaureerd en als woonhuis (één wooneenheid) geschikt gemaakt, eveneens met de mogelijkheid voor atelier, galerie of een beperkte bedrijfsfunctie (bijvoorbeeld B&B). In plaats van wonen zal het ook mogelijk zijn om de boerderij (met hooischuur) te gebruiken als zorgboerderij. Bij de restauratie van dit rijksmonument vormt het gebruik als boerderij het uitgangspunt en herstel op basis van de oorspronkelijke koetshuisfunctie is dan ook niet aan de orde. De omliggende terreinen krijgen een informeel, erfachtig en stenig karakter. Voor de boerderij dient een eenvoudige, traditionele, boerderijtuin aangelegd te worden en het terras (met tuinmeubels) mag geen afbreuk doen aan de uitstraling van de boerderij.
Ten zuidwesten van de boerderij mag een kapschuur gebouwd worden ten behoeve van de stalling van auto’s en/of opslag. In de nabijheid van de kapschuur en de hooischuur kan nog een klein dierenverblijf worden gebouwd (vergunningsvrij) met een oppervlakte van maximaal 30 m². De nieuwe kapschuur (ca. 10 x 15 m) en het dierenverblijf (maximaal 30 m²) dienen een traditionele uitstraling te krijgen met houten wanden en een kap met antracietkleurige pannen of cementgebonden golfplaten.
De historische constructie van de oude hooischuur dient duurzaam in stand gehouden te worden, lees: gerestaureerd te worden door de nieuwe eigenaar. De hooischuur krijgt te zijner tijd het oorspronkelijke karakter en uitstraling weer terug bij restauratie. Het noordelijke deel van de huisplaats blijft voorlopig in gebruik als weiland. Op basis van het ontwikkelings- en beheerplan wordt een wijzigingsbevoegdheid in het bestemmingsplan opgenomen. Deze wijzigingsbevoegdheid kan onder voorwaarden de bouw van een extra woning met een bijgebouw mogelijk maken. Er kan worden meegewerkt aan het oprichten van “nieuw landhuis” of “tuinmanswoning”.

Indeling
Begane grond: Hal met toegang tot kelder. Toilet. Woonkamer. Woonkeuken. Bijkeuken. Badkamer. 4 Slaapkamers. Achterentree. Hal. Berging. Deel-/Schuurruimte (ca. 200 m²)
1e verdieping: Riante zolderruimte met eenvoudig afgetimmerde kamer.

Bouwkenmerken
Bouwjaar: 1762
Perceelsoppervlak: ca. 5.031 m²
Inhoud: ca. 2.828 m³
Woonoppervlak: ca. 301 m²
Overig inpandige ruimte: ca. 453 m²
Verwarming: de boerderij wordt middels centrale verwarming
Isolatie: de boerderij is beperkt geïsoleerd

Overige informatie
– Er wordt door de koper (erfpachter) en Landgoed ‘Het Wezeveld’ (grondeigenaar) een erfpachtovereenkomst gesloten voor de duur van 30 jaar waarin o.a. de jaarlijkse aanvangserfpachtcanon ten bedrage van € 10.000,- is opgenomen.
– De concept erfpachtovereenkomst, algemene erfpachtvoorwaarden ‘t Schoutenhuis b.v. versie april 2018, quick scan flora- en faunaonderzoek, het beeldkwaliteitsplan, het verkennend bodemonderzoek en het op 29 oktober 2018 vastgestelde bestemmingsplan Landgoed ‘Het Wezeveld’ zijn op aanvraag beschikbaar bij ons kantoor.
– Inspectierapport d.d. 5 juli 2016 van Monumentenwacht Gelderland aanwezig.
– Aanleunrangschikking onder de Natuurschoonwet 1928 voorwaardelijk mogelijk.

Koopsom € 475.750,- k.k.
De bovenstaande koopsom is opgebouwd uit de koopsom van de opstallen á € 190.000,- vermeerderd met de gekapitaliseerde erfpachtscanon á € 10.000,- per jaar.

Meer informatie over dit object

Twello – Oude Wezeveldseweg 18, € 157.500,- k.k.

  • Hidden

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 157.500,- k.k.
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Huidig gebruik
Woonruimte
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1762

Oppervlakte & inhoud

Woonoppervlakte
301 m2
Perceel oppervlakte
5.031 m2
Inhoud
2.828 m3

Indeling

Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
5