Ruurlo – Slootsdijk 18, € 745.000,- k.k.

Landgoed ‘De Kieft’

Wederom mogen wij u een buitengewoon onroerend goed aanbieden in het schitterende Achterhoekse coulissenlandschap! Een aaneengesloten perceel van ruim 55.000 m² met een omvangrijke boomgaard, poel, singels en een fraaie laan: welkom op het onder de Natuurschoonwet van 1928 gerangschikte landgoed ‘De Kieft’. In 2008 werd op dit voormalige boerenerf begonnen met de ontwikkeling van een nieuw landgoed waarin ruimtelijke kwaliteit, openheid en uitzicht als uitgangspunten werden genomen. Nu bijna 10 jaar later is het resultaat zonder meer schitterend te noemen!

De huidige eigenaar heeft zich vooral gefocust op de inrichting van het perceel én de bouw van het bijzondere schuurgebouw op het erf. Deze in 2010 opgetrokken, royaal bemeten schuur van ca. 250 m² mag eigenlijk niet als zodanig benoemd worden gezien de exclusieve bouwstijl met eiken gebinten, zinken hemelwaterafvoeren, de aardwarmtepomp en de volledig geoutilleerde kantoorruimte. De 2 werkkamers, de spreekkamer en de pantry worden thans voor kantoordoeleinden gebruikt maar uiteraard zijn deze ruimtes, samen met de verdieping, uitstekend aan te wenden voor een B&B of guesthouse voor familie en vrienden. Alle aansluitingen zijn aanwezig en op de verdieping liggen de leidingen reeds t.b.v. een badkamer.
Aan de andere zijde van het gebouw bevindt zich een afsluitbare schuur met doorgang naar de moestuin, welke voorzien is van twee fraaie koude bakken. De woonboerderij is eenvoudig van aard maar degelijk gebouwd en beschikt onder andere over 4 slaapkamers en 2 woonkamers met fraaie uitzichten. Het nieuwe en nog in voorbereiding zijnde bestemmingsplan buitengebied 2016 van de gemeente Berkelland biedt desgewenst straks de mogelijkheid de omvang van het huis aanzienlijk te vergoten tot maximaal 1.000 m³. Een andere optie is om op deze schitterende plek een compleet nieuw (energieneutraal?) huis te bouwen.

Het dorp Ruurlo staat bekend om haar gezellige centrum, openluchtbad, levendige sport- en cultuurverenigingen, schitterend buitengebied en sinds kort Museum MORE, wat gevestigd is in Kasteel Ruurlo. U bent slechts 20 trein- en 30 autominuten verwijderd van Zutphen, 25 minuten van Doetinchem en bevindt zich midden in een van de mooiste landschappen van Nederland waar schitterende doorkijkjes, fraaie bosgebieden en uitgestrekte landerijen elkaar afwisselen. De wijde omgeving rond Ruurlo is vergeven van oude en ‘nieuwe’ landgoederen en fraaie buitenplaatsen.

Het bekijken van de film strekt tot aanbeveling! Alleen een bezichtiging van de opstallen en een uitgebreide wandeling over het landgoed zorgen echter voor een ultieme beleving van de ruimte, sfeer en de ultieme rust op deze geweldige woonlocatie?

BOUWKENMERKEN
Bouwjaar: Woonboerderij omstreeks 1977, de schuur in 2010.
Bouwwijze: Traditionele bouw. Opgetrokken in steen/spouwmuren.
Dakbedekking: Pannengedekt dak.
Isolatie: De woonboerderij is beperkt geïsoleerd, de kantoorruimte is volledig geïsoleerd.
Woonoppervlakte: ca. 173 m² (exclusief bijgebouw/kantoor/gastenverblijf).
Overig inpandige ruimte: ca. 9 m².
Externe bergruimte: ca. 250 m²
Inhoud: De woonboerderij heeft een inhoud van totaal ca. 552 m³.

Kantoor/Gastenverblijf
Oppervlakte ca. 250 m²
Perceeloppervlakte: ca. 55.110 m².

INDELING
Parterre Entree. Ruime hal met toiletruimte en witgoedaansluitingen. Badkamer voorzien van ligbad. Ruime woonkamer voorzien van eiken vloer en een geweldig uitzicht over het landgoed. Aangrenzend een speelkamer (voor kinderen). Tweede woonkamer voorzien van een schouw met haardkanaal en laminaatvloer. Gedateerde woonkeuken met een fraai zicht op de schuur en de boomgaard.

1e Verdieping Ruime overloop. 4 Slaapkamers. Natte ruimte voorzien van toilet en wastafel.

BIJGEBOUW
Schuur/Kantoor/Gastenverblijf
Oppervlakte ca. 270 m²
Opgetrokken in houten gevels rond houten gebinten met pannengedekt dak. Voorzien van alle nutsvoorzieningen alsmede een aardwarmtepompinstallatie en vloerverwarming ter plaatse van de kantoorruimtes.

INDELING
Parterre Ruime hal. Pantry. Toilet. Technische ruimte met meterkast en warmtepompinstallatie. 3 Kantoorkamers. Verder bevinden zich in de schuur een afsluitbare berging met doorgang naar de grote moestuin en 3 grote carports voor auto’s en (tuin)machines.

1e Verdieping Middels vaste trap naar grote open ruimte (ca. 43 m²) met mogelijkheid voor meerdere (slaap)kamers en badkamer (aansluitingen aanwezig).

BIJZONDERHEDEN
– Het betreft een onder de Natuurschoonwet van 1928 gerangschikt landgoed wat niet opengesteld is voor publiek. Er zijn voorwaardelijke fiscale voordelen zoals een vrijstelling van overdrachtsbelasting van toepassing.
– Krachtstroom aansluiting.
– Grondwater bron.
– aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Meer informatie over dit object

Ruurlo – Slootsdijk 18, € 745.000,- k.k.

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 745.000,- k.k.
Object aanmelding
In verkoop genomen
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Huidig gebruik
Woonruimte
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
1977
Bouwjaar omschrijving
schuur 2010

Oppervlakte & inhoud

Gebruiksoppervlakte woonfunctie
173 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
9 m2
Perceel oppervlakte
55.110 m2
Inhoud
552 m3

Indeling

Aantal verdiepingen
2
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5
Voorzieningen
dakraam, rookkanaal