Verkocht - Markelo – Westerflierweg 4a, € 325.000,- k.k.

Verkocht

Westerflierweg 4a, Markelo (onder optie)

‘Erve Mazeveld’

Uniek aanbod op Landgoed Westerflier! Op dit schitterende plekje met een onbelemmerd uitzicht worden twee vrijstaande woningen gebouwd die middels de kap met elkaar verbonden zijn. Deze gelijkvloers te bewonen huizen worden ‘gasloos’ gebouwd met een inpandige berging en carport.
De meest relevante leef vertrekken zijn gesitueerd op het zuiden en bieden u dankzij de grote glaspartij vanuit de woonkamer- en keuken een tot de verbeelding sprekend uitzicht op de landerijen en bossen van dit historische landgoed. Zoals u leest zijn de huizen levensloopbestendig, echter zal een gezin hier eveneens uitstekend uit de voeten kunnen dankzij de royale leefruimte op de verdieping. De percelen van ca. 1.000 m² per stuk worden in erfpacht uitgegeven door het landgoed en daar staat een jaarlijkse (onder voorwaarden) aftrekbare erfpachtcanon tegenover.
De woningen komen te liggen aan een fraai nieuw aan te leggen erf, Erve Mazeveld.

Erve Mazeveld ligt op het landgoed Nijenhuis en Westerflier, een middelgroot landgoed in de zuidwesthoek van Twente. Het landgoed bestaat uit verpachte landbouwgrond) verdeeld over vijf actieve boerenbedrijven), natuurgebied (voornamelijk bos) en zo’n 40 wooneenheden die verhuurd zijn of in erfpacht zijn uitgegeven. Het karakter van het landgoed Nijenhuis en Westerflier is parkachtig: romantische wandelpaden langs de slingerende Molenbeek, monumentale boomgroepen en schilderachtige doorkijkjes bepalen het beeld. Het landgoed ligt vlakbij het stadje Diepenheim: één van de vijf plaatsen in de gemeente Hof van Twente. Diepenheim is vermaard vanwege haar natuurschoon, landelijke sfeer en historische buitenplaatsen. In de historie van Diepenheim nemen de vier kastelen – Huis te Diepenheim, Nijenhuis, Westerflier en Warmelo en de bijbehorende landgoederen – een voorname plaats in. De landgoederen zijn nog steeds in particuliere handen en worden permanent bewoond. Tegenwoordig is het stadje ook geliefd om haar specialiteitenwinkels en sfeervolle, kleinschalige ‘dorpsstraat’ en culturele en kunstzinnige activiteiten.

De hieronder genoemde koopsom is een indicatieprijs, de uiteindelijke bouwkosten zijn afhankelijk van uw eigen woonwensen. Bouwbedrijf Scharenberg B.V. uit St. Isidorushoeve is, dankzij zeer goede ervaringen, door landgoed Westerflier gevraagd om een bouwplan op te stellen. De woningen zijn ontworpen door Ten Dam Architecten uit Diepenheim. Dit speciale ontwerp ligt in lijn met de eerder gebouwde woningen aan de Morsdijk (Erve Nijland) te Diepenheim en sluit naadloos aan bij het karakter van het Landgoed Nijenhuis en Westerflier. Koper wordt opdrachtgever voor de bouw van het huis en sluit met Bouwbedrijf Scharenberg B.V. een aannemingsovereenkomst.

Nadere informatie / Bijzonderheden
– Het landgoed draagt zorg voor verbetering van de toegangsweg naar de woningen, aanplant van bomen en
heggen t.b.v. het erfinrichtingsplan
– Er zijn geen mogelijkheden voor bijgebouwen
– Nutsvoorzieningen worden tot het perceel aangelegd
– De woningen worden met luchtwarmtepomp opgeleverd
– Deze woning betreft de linkerhelft gezien vanaf de Lochemseweg
– De rode dakpannen zullen worden vervangen door zwarte pannen
– Op aanvraag zijn de erfpachtvoorwaarden, offertes, tekeningen en berekeningen beschikbaar
– Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor op 0573-222444

Indicatieprijs bouwkosten per opstal: ca. € 325.000,- incl. BTW, leges, bouwrijp maken etc.
Canon: € 6.500,- per jaar

Meer informatie over dit object

Markelo – Westerflierweg 4a, € 325.000,- k.k.

  • Hidden

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 325.000,- k.k.
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Huidig gebruik
Woonruimte
Bouwvorm
Nieuwbouw
Bouwjaar
2020

Oppervlakte & inhoud

Woonoppervlakte
148 m2
Perceel oppervlakte
1.000 m2
Inhoud
634 m3

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, TV kabel, Zonnepanelen