Verkocht - Lochem – Marinus Naefflaan 11, € 995.000,- k.k.

Verkocht

‘De Vijverhof’

Aan het begin van de 20e-eeuw werd aan de rand van een van de vijvers in villawijk Berkeloord de voorname woonvilla ‘Soeka Senang’ gebouwd. De villa werd ontworpen door architect J.J. Hellendoorn in opdracht van de bekende lederfabrikant Marinus Naeff. De fraaie, karakteristieke maar vooral degelijke bouwstijl met fraaie details als glas-in-lood is tijdloos gebleken en samen met de ligging in een ruim opgezette en groene leefomgeving maakt dat deze, als beschermd stadsgezicht aangemerkte, woonwijk nog altijd een grote aantrekkingskracht heeft.

‘Soeka Senang’ is in 1952 omgedoopt tot ‘De Vijverhof’. De villa kreeg in dat jaar de functie van pension/B&B, de vigerende bestemming van het object is dan ook enkelbestemming horeca. De gemeente Lochem heeft echter aangegeven onder voorwaarden mee te willen werken aan een bestemmingsplanwijziging naar een (dubbele) woonbestemming. Dit zou een schitterende mogelijkheid bieden om op deze fenomenale kavel van ca. 1.580 m² ‘de Vijverhof’ te verbouwen tot een uiterst riant woonhuis of wellicht één of twee woningen te realiseren!

Het pand meet maar liefst ca. 627 m² gebruiksoppervlakte en beschikt thans over 14 comfortabele kamers, die allen voorzien zijn van een eigen badkamer. Alle kamers zijn gelegen op de eerste (9) en tweede verdieping (5) en zijn zowel per lift als per trap toegankelijk. Op de begane grond beschikt het object onder andere over een professionele keuken, twee gezellige huiskamers en over een ruim opgezette ontbijtzaal, die plek biedt aan circa 40 gasten. De ruimtes zijn zeer licht en hebben beiden uitzicht over de prachtige vijver aan de voorzijde van het hotel.

De goed onderhouden villa ligt in de chique woonwijk Berkeloord (beschermd stadsgezicht) van de Gelderse landstad Lochem, in de Achterhoek. Het leuke en levendige centrum is op korte (loop)afstand gelegen evenals het NS-station, middelbare school en de vele sportvoorzieningen. De streek kenmerkt zich door zijn verscheidenheid en rijkdom aan natuur, kastelen en historische landgoederen maar ook door de uitstekende ontsluiting naar de A1, Deventer, Zutphen en Twente.

Bouwkenmerken
Bouwjaar: 1911
Perceel oppervlakte: ca. 1.580 m²
Inhoud: ca. 2.428 m³
Gebruiksoppervlakte: ca. 627 m²
Overig inpandige ruimte: ca. 10 m²
Gebouw gebonden buitenruimte: ca. 5 m²
Gebruiksoppervlakte externe bergruimte: ca. 36 m²
Bouwwijze: de villa is opgetrokken in stenen/spouwmuren, beschikt over houten kozijnen, houten- en betonvloeren
Verwarming: middels cv-ketel en radiatoren
Isolatie: de villa is voorzien van dakisolatie en gedeeltelijk dubbele beglazing

Vraagprijs
€ 995.000,- k.k.

Meer informatie over dit object

Lochem – Marinus Naefflaan 11, € 995.000,- k.k.

  • Hidden

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 995.000,- k.k.
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Huidig gebruik
Woonruimte
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1910

Oppervlakte & inhoud

Woonoppervlakte
627 m2
Perceel oppervlakte
1.580 m2
Inhoud
2.428 m3

Indeling

Aantal kamers
21
Aantal slaapkamers
16
Voorzieningen
Lift, Glasvezel kabel