Laren – Sekmaatsteeg 6, € 950.000,- k.k.

Sekmaatsteeg 6 Laren

Gaat u geen uitdaging uit de weg en wilt u het heft in eigen handen nemen? Wij bieden u aan deze boerderij gelegen op een fantastische plek aan de Sekmaatsteeg 6 in Laren. Een boerderij van formaat met een bedrijfshal van ca. 1700 m² op een kavel van bijna 1,5 hectare. De mogelijkheden zijn hier werkelijk eindeloos. Momenteel beschikt het geheel over een agrarische bestemming, maar de gemeente heeft al aangegeven dat een bestemmingswijziging naar wonen mogelijk is. De diverse mogelijkheden worden hieronder nader toegelicht.

Locatie
Op één der aantrekkelijkste plekken in het buitengebied in de buurtschap Oolde tussen Harfsen en Laren ligt deze onverbouwde boerderij met schuur en bedrijfshal. De hoogopgaande eiken, eindeloze vergezichten over landerijen en onregelmatige percelen die worden afgeschermd door prachtige houtwallen, benadrukken de kenmerken van het iconische coulisselandschap van de Achterhoek. Hier krijgt u het absolute ‘’buitenwonen’’ gevoel, zonder dat u afgelegen woont, ook de voorzieningen van het levendige dorp Laren met alle faciliteiten liggen binnen een afstand van ca. 2 kilometer en de Rijksweg A1 is binnen 5 autominuten bereikbaar.

Wonen
Met betrekking tot het bewonen van het geheel zijn er diverse mogelijkheden. Zoals hierboven aangegeven is de gemeente bereid mee te werken aan een bestemmingswijziging van agrarisch naar wonen. De eerste optie is om de bestaande boerderij in het bestaand aantal kubieke meters te renoveren. Een andere mogelijkheid is om de bestaande boerderij te splitsen, waardoor er twee solitair te bewonen halfvrijstaande woningen ontstaan.

Tot slot is er een mogelijkheid om voor een functieverandering te kiezen middels het FAB beleid (Functieverandering Agrarische Bebouwing). De FAB-regeling is een regeling die de mogelijkheid biedt om vrijkomende stallen of schuren op (voormalige) agrarische boerenerven te herbestemmen met een woonfunctie, dan wel te slopen. Zowel bij herbestemming als sloop mogen dan één of meerdere wooneenheden op het erf gerealiseerd worden.

Door het slopen van alle voormalige agrarische bebouwing kan 1 ‘FAB woning’ (vrijstaand) van maximaal 600 m³ worden gerealiseerd én een splitsing van de bestaande woning in twee half vrijstaande woningen mogelijk worden gemaakt. Hier dient echter nog wel een erfinrichtingsplan voor te worden opgesteld. Dit moet een schets van het nieuwe erf, met aanduiding van de nieuw te bouwen woning en landschappelijke inpassing van het gehele perceel bevatten.

Paardenliefhebbers
Ook de paardenliefhebber is aan de Sekmaatsteeg 6 aan het goede adres. Het huidige bestemmingsplan laat het ontwikkelen van een paardenbak toe. De oppervlakte mag niet meer bedragen dan 1.200 m². Is dat nog niet genoeg en wilt u het groots aanpakken? Door het toevoegen van een functieaanduiding ‘’paardenhouderij’’ in het bestemmingsplan zijn er mogelijkheden voor het starten van uw eigen manege! De bestaande hal is van zodanig formaat dat deze met enkele aanpassingen uitermate geschikt is voor dergelijke activiteiten. Hiervoor is dus wel een bestemmingsplanprocedure nodig.

Kenmerken
Bouwjaar woning: ca. 1930;
Perceeloppervlakte: ca. 14.268 m²;
Gebruiksoppervlakte wonen: ca. 179 m²;
Overige inpandige ruimte: ca. 423 m²
Inhoud woning: ca. 2474 m²;
Oppervlakte bedrijfshal: ca. 1700 m²;
Huidige bestemming: Agrarisch;
Energielabel: G.

Vraagprijs: € 950.000,- k.k.

Meer informatie over dit object

Laren – Sekmaatsteeg 6, € 950.000,- k.k.

  • Hidden

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 950.000,- k.k.
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Huidig gebruik
Woonruimte
Bouwvorm
Bestaande bouw
Energielabel
G
Bouwjaar
1930

Oppervlakte & inhoud

Woonoppervlakte
179 m2
Perceel oppervlakte
14.268 m2
Inhoud
2.474 m3

Indeling

Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5
Voorzieningen
Dakraam