Verkocht - Holten – Motieweg 3, € 990.000,- k.k.

Verkocht

Een diep, ingetogen respect voor de natuur en een uitbundige behoefte aan luxe woonruimte. Het lijken op het eerste gezicht twee met elkaar conflicterende grootheden. Architect Gerhard Nijhoff bewees het tegendeel met het ontwerp van de landelijke villa aan de Motieweg 3 te Holten. Deze in 1991 gebouwde villa is subtiel geïntegreerd in een on-Nederlands glooiend perceel, gelegen aan de voet van de Holterberg. De locatie is spectaculair: de Holterberg maakt deel uit van 35 km² ongerept natuurgebied, genaamd Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Rechtstreeks vanuit uw huis maakt u spectaculaire wandelingen en fietstochten, waarbij de schitterende flora en fauna u in elk jaargetijde fascineert.

De villa biedt met haar 1.400 m³ inhoud eindeloos veel leefruimte, maar is vooral een gerieflijk huis dat haar bewoners omarmt. De subtiele herhaling van ronde vormen en de speelse aaneenschakeling van de vertrekken heeft daar zeker mee te maken.

De kavelgrootte van 10.000 m² is de garantie voor absolute privacy en rust.

Ruimte en licht
Met het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug als buurman bent u verzekerd van een blijvend natuurlijke omgeving. Diezelfde natuurlijke omgeving was de leidraad voor het ontwerp van de tuin van deze bijzondere woning.
In huis draait het om licht en ruimte. Op de begane grond wordt u dat onder andere gewaar in de riante woonkeuken met aangrenzende eetkamer en de spectaculaire living. Op dezelfde etage treft u verder onder andere de royale master bedroom met badkamer en inloopgarderobe, de ruime studeerkamer en de bijkeuken aan.
De overige vier slaapkamers vindt u op de benedenverdieping, evenals de tweede badkamer – met onder andere een jacuzzibad. Op deze verdieping zijn eveneens de gekoelde wijnkelder en de dubbele garage met aangrenzende zeer ruime hobbyruimte.

Prima voorzieningen én bereikbaar buiten wonen
Holten is een levendig dorp met circa 8.500 inwoners. Het is geliefd vanwege haar natuurschoon, maar heeft ook op sportief, cultureel en (para-)medisch gebied het nodige te bieden. Er is een ruime keuze aan basisscholen en er is een goede middelbare school. Het winkelaanbod is gevarieerd en diverse Holtense restaurants genieten landelijke bekendheid.
Hoe mooi en landelijk de omgeving ook is, de connectie met de rest van de wereld blijft evenzeer belangrijk. Per auto bent u vanaf de Motieweg binnen enkele minuten op de snelweg A1 (op-/afrit 26). Om u een idee te geven: Utrecht ligt op 100 km en Amsterdam op 120 km. Vanaf treinstation Holten staat u binnen 2 uur in de vertrekhal van Schiphol.

In het totale tuinontwerp is de balans met de oorspronkelijke vegetatie – bos en heide – zorgvuldig in het oog gehouden. Met opzet bleef een groot gedeelte van het terrein onaangeroerd. U moet dan ook niet vreemd opkijken wanneer u tijdens een wandeling in eigen tuin andere Holterbergbewoners op uw grondgebied zult aantreffen zoals reeën, konijnen en fazanten. Zeldzamer, maar niet onmogelijk is een ontmoeting met een korhoender, die behalve op de Holterberg alleen nog op de Hoge Veluwe voorkomt.

De overgang naar de siertuin is subtiel; de plantengroei loopt geleidelijk over. Ook in de siertuin, met onder andere een grote vijver met waterpartij en een stroompje, werd op geraffineerde wijze gebruik gemaakt van het natuurlijke hoogteverschil.

Genieten van al deze groene ruimte om u heen doet u onder andere op de drie terrassen. Het voorterras aan de living en het achterterras met de Engelse bloementuin zijn hoger gelegen en direct te betreden vanuit het huis. Het lager gelegen terras is geïntegreerd in de siertuin. Op diverse adembenemende plekken in de tuin staan banken en zitjes.

Meer informatie over dit object

Holten – Motieweg 3, € 990.000,- k.k.

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 990.000,- k.k.
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Huidig gebruik
Woonruimte
Bouwvorm
Bestaande bouw
Energielabel
E
Bouwjaar
1991

Oppervlakte & inhoud

Woonoppervlakte
220 m2
Perceel oppervlakte
10.000 m2
Inhoud
1.400 m3

Indeling

Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
4
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, alarminstallatie, Buitenzonwering, Satellietschotel, Jacuzzi, Rookkanaal, Schuifpui