41eb775834d2f2242c284274c5155533.jpeg
Vrijstaande woningBeschikbaar

Haaksbergen – Kroonprins 33

Vraagprijs: 1.290.000,- Kosten koper

Beschrijving

Deze villa heeft een energielabel A+. De verkoper gaat u helpen om deze prachtige villa zoveel mogelijk energieneutraal te maken. Daarom is in de koopsom een verduurzamingscheque van € 50.000,- inbegrepen.

Een iconisch familiehuis!

Op een podcast afstand, tussen Amsterdam en Münster, ligt deze opvallend vormgegeven villa. Dit is niet zomaar een opvallend vormgegeven villa. Het is een tot in detail uitgewerkte visie op het perfecte familiehuis. Hierin zijn traditionele huizen met meerdere verdiepingen en afgescheiden leefruimten juist contraproductief voor een harmonieus gezinsleven. Alles in deze spectaculair ontworpen villa uit 2006 is erop gericht om met elkaar en niet langs elkaar te leven. In een comfortabele ambiance, die maximale privacy biedt.

Het Amsterdamse architectenbureau de Architekten Cie. ontwierp een innovatieve, cirkelvormige villa met een woonoppervlakte van circa vierhonderd vierkante meter. Een sterk staaltje Dutch design, dat niet onopgemerkt bleef. Wereldwijde publicaties in vooraanstaande (architectuur-)magazines waren het gevolg. Zelfs de New York Times – daar zijn ze wat architectuur betreft toch wel wat gewend – besteedde aandacht aan de ‘doughnut-shaped villa’, die een andere, intiemere manier van samenleven mogelijk maakt. Zowel nationaal als internationaal ontstijgt het iconische familiehuis de geografische ligging. Het zou een UFO kunnen zijn, die ‘toevallig’ aan het einde van een doodlopende weg in het groene dorp Haaksbergen lijkt te zijn geland. Benader het en je ziet een naar binnen gekeerd huis. Alle leefruimtes zijn gesitueerd rondom een patio. De met zwarte leien bedekte buitenzijde van de villa heeft een gesloten karakter met slechts plaatselijk een lage glazen plint net boven het maaiveld. De binnenzijde omarmt de patio volledig met een gebogen glazen wand, die geheel uit ramen en deuren bestaat, waardoor iedere gelijkvloerse woonruimte verbinding met buiten heeft. De patio, het hart van het huis, is feitelijk een woonkamer onder de blote hemel.

De villa is driekwart rond, met in de korte zijde links de overdekte entree en rechts een carport. Daartussenin ligt een open ruimte, waarin zich met de klok mee de hal, bijkeuken, woonkeuken, eetkamer, vide met trap naar het souterrain en de woonkamer met open haard bevinden. Een gang vanuit de woonkamer ontsluit de rechtervleugel van het huis. Daar treffen we een werk/slaapkamer aan, de masterbedroom met fraaie inbouw garderobekasten en de luxueuze eigen badkamer met ligbad en inloopdouche.
Het souterrain is qua vorm en oppervlakte gelijk aan de begane grond. Recht onder de keuken zijn de laundry en een berging met aangrenzend een riante badkamer en sauna. Vervolgens een kantoorruimte en een biljart- en televisiekamer. Een gang met wandafwerking van verticale houten lamellen leidt naar twee slaapkamers en een fitness met veel kastruimte. Ondanks het gesloten ontwerp is het huis opvallend licht, mede dankzij de lichtgoot in het binnenste dakvlak, net onder de nok. De zon draait mee met de ronding van het huis en zorgt voor een boeiend lichtspel op de helderwitte muren. Voor de bouw en afwerking is vooral gekozen voor natuurlijke, robuuste materialen: het eerdergenoemde leistenen dak, de bakstenen façade, de natuurstenen vloer in de patio, de houten raamkozijnen en dakoverstek en de visgraat gelegde eikenhouten vloeren die zich door het hele huis uitstrekken. Het zorgt voor een behaaglijke sfeer in en rondom dit bijzondere huis, dat als een monument van eigentijdse architectuur middenin een villawijk in Oost-Nederland ligt.

Het is een eenmalige kans voor liefhebbers van het exceptionele; van innovatieve, transparante architectuur, van een huis dat een koesterende arm legt om een warm en rijk familieleven. Deze unieke villa belichaamt wat design moet zijn: vooruitstrevend, verrassend en altijd in dienst van de gebruiker. Woongenot krijgt hier een geheel eigen dimensie.

Toon meer


Eigenschappen

Overdracht

 • Prijs Vraagprijs: 1.290.000,- Kosten koper
 • Status Beschikbaar
 • Aanvaarding In overleg

Woonoppervlakte & perceel

 • Woonoppervlakte 411 m2
 • Perceel 1168 m2

Bouw

 • Huidig gebruik Woonruimte
 • Type woning Vrijstaande woning
 • Energielabel A+
 • Bouwjaar 2006

Indeling

 • Aantal kamers 6
 • Aantal slaapkamers 4
 • Aantal badkamers 2
 • Voorzieningen Alarminstallatie, Rookkanaal

Virtuele tour

Plan een bezichtiging


Video


Locatie

 • Provincie: Overijssel
 • Plaats: Haaksbergen
 • Adres: Kroonprins 33
 • Postcode: 7481 CH

Buurtinformatie

Leeftijd van de buurtbewoners

 • 13% 0 - 15 jaar
 • 10% 15 - 25 jaar
 • 19% 25 - 45 jaar
 • 28% 45 - 65 jaar
 • 30% 65+ jaar

Huishoudens

 • 36% Eenpersoons
 • 30% Met kinderen
 • 33% Zonder kinderen

Koop / huur

 • 31% Koop
 • 69% Huur

Mannelijke buurtbewoners

5.355

Vrouwelijke buurtbewoners

5.525

Inwoners Haaksbergen

12.141

Inwoners Haaksbergen

12.127

Auto’s

1.3 per huishouden

Gemiddelde vraagprijs

363.530,-


Plattegrond


Ons proces in 6 stappen

Wij staan je graag bij gedurende het hele aankoopproces van je nieuwe huis en geven je de extra persoonlijke aandacht die jij verdient!

1

Icon Stap 1

Wil je dit huis graag fysiek bekijken? Maak dan een afspraak voor een bezichtiging.

2

Icon Stap 2

Tijdens de bezichtiging kun je al jouw vragen over het huis stellen aan de makelaar, zodat je daarna een weloverwogen keuze kunt maken.

3

Icon Stap 3

Zie jij jezelf hier al wonen? Breng dan een bod uit op het huis.

4

Icon Stap 4

Word je bod geaccepteerd, dan ga je - nadat de bedenktijd verstreken is - de hypotheek regelen.

5

Icon Stap 5

Zodra de hypotheek akkoord is word je op de hoogte gebracht van het goede nieuws en ben je klaar om naar de notaris te gaan.

6

Icon Stap 6

Bij de notaris onderteken je alle belangrijke documenten en daarna vindt de sleuteloverdracht plaats. Het verhuizen kan beginnen!


Bereken je hypotheek


41eb775834d2f2242c284274c5155533.jpeg Thomapost Brochure

Download deze brochure

Je kunt onze brochure van dit object ook download en zo alles eens rustig op je gemak doorlezen en bekijken. Vul hieronder je e-mailadres in en klik op de button zodat het downloaden kan starten.

Bekijk brochure


Geïnteresseerd in dit object?

Plan een bezichtiging

Naam*
Privacy statement*

Hugo Mönnink

Hugo Mönnink

053 - 4340038


Ons aanbod in de buurt


Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woonwensen

Thoma Post Woonwensen

Blijf op de hoogte van ons aanbod en nieuwbouwprojecten.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2022? Bekijk onze tips.

Lees meer.