Emst – Stationsweg 18, € 599.000,- k.k.

Thoma Post makelaars biedt aan een vrijstaande woonboerderij, gebouwd in 1935 met grenen gebintwerk en met hardgebakken gedeeltelijk steens muur en gedeeltelijk spouwmuur, twee multifunctionele bijgebouwen en een tuinhuis, gelegen aan de Stationsweg 18 te Emst/Epe.

Deze geheel verbouwde rietgedekte woonboerderij heeft een woonoppervlakte van circa 380 m² en een inhoud van circa 890 m³. Het pand ligt op een perceel ter grootte van 2560 m² dat voor een groot deel bestaat uit een onder architectuur aangelegde tuin met veel privacy. Aan beide zijkanten van de woning is een terras waar men buiten het zicht van de openbaarheid kan vertoeven.

De ligging van de boerderij is zeer aantrekkelijk, aan de rand van het dorp Emst op 4 km afstand van zowel het centrum van Epe als van dat van Vaassen. De A50 is per auto binnen 10 minuten te bereiken. Alle voorzieningen zoals haltes voor busvervoer naar Apeldoorn en Zwolle, winkels waaronder een supermarkt, een huisartsenpost en 2 basisscholen (een openbare en een christelijke) zijn binnen tien minuten op loopafstand te bereiken. Het perceel is geheel door weilanden omgeven waardoor men aan drie zijden van een weids uitzicht geniet

Naast de woonboerderij, aan de overzijde van het verharde erf, bevindt zich een voormalige jongveestal, 11,9 x 5,9 meter, in 3 gedeeltes verdeeld die thans gebruikt wordt als garage, opslag en stalling voor de fietsen.
Achter de woonboerderij bevindt zich een voormalige varkensstal, 26,5 x 11,8 meter in twee ruimtes verdeeld. Naast 4 normale schuurdeuren geven twee later aangebrachte hoge, brede toegangsdeuren toegang tot deze bedrijfsruimte.

Binnen bevinden zich een grondwaterinstallatie en krachtstroom. De ruimte is voor vele (commerciële) doeleinden in te richten. Thans dient de ruimte als werk- en opslagplaats.
Op een mooi plekje op het terrein is een tuinhuis gebouwd, 2,8 x 5,3 meter, met een keukenblok, voorzien van water en elektra. Voor het huisje is een terras waar men afgezonderd van de buitenwereld kan genieten van de natuur en de rust.

INDELING WONING:
Begane grond. De entree bevindt zich geheel buiten het zicht van de openbare weg op een overdekt gedeelte van het voorterras. Bij binnenkomst komt men in een doorloop met lichtkoepel die het voormalige bakhuis met het eigenlijke woonhuis verbindt. Deze doorloop geeft toegang tot de bijkeuken met het oorspronkelijk granieten aanrecht en keukenkastje en met aansluitingen voor was-, droog- en vriesapparaten, die in het voormalige bakhuis is ondergebracht en een modern toilet met fonteintje. In de doorloop zijn ook schuifdeuren die toegang geven tot het beschutte achterterras. Via een deur aan het eind van de doorloop komt men in de hal van de woning. In de hal bevindt zich de trap naar de eerste verdieping, de meterkast, een garderobe en een ruime voorraadkast (4,6 m²) met houten stellingen en de installatie voor de vloerverwarming. In de hal bevinden zich voorts de toegangsdeuren tot de woonkamer, de woonkeuken en de tuinkamer.
– De woonkamer (69 m²) is ondergebracht in de voormalige deel van de boerderij. Het grenen gebintwerk is sfeervol. De vloer is bedekt met plavuizen waaronder vloerverwarming is aangebracht.
– De woonkeuken (22,5 m²) is voorzien van alle inbouwapparatuur. Een moderne schouw geeft de mogelijkheid een (hout)kachel aan te sluiten op een schoorsteenkanaal.
– De tuinkamer (30 m²), geeft een schitterend uitzicht op de tuin en op de landerijen achter het perceel. Een deur geeft toegang tot het achterterras. In dit vertrek bevindt zich nog een authentieke schoorsteenmantel (1935) waarin een rookkanaal aanwezig is. Onder dit vertrek bevindt zich een kelder (thans wijnkelder, 3×2 m) die via een luik in de vloer te bereiken is.

Eerste verdieping: Via een rechte trap komt men op een overloop die toegang geeft tot vier slaapkamers, een ruime badkamer met tweede toilet, douche, ligbad, meubel met twee wastafels en veel kastruimte. Op de overloop bevindt zich ook een deur naar een ruime inloopkast waarin o.a. de cv-installatie is opgehangen.

Tweede verdieping: via een vlizotrap komt met op de zolder die over het gehele huis loopt en geheel is geïsoleerd en afgetimmerd.

Meer informatie over dit object

Emst – Stationsweg 18, € 599.000,- k.k.

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 599.000,- k.k.
Object aanmelding
In verkoop genomen
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Huidig gebruik
wonen
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
1935

Oppervlakte & inhoud

Gebruiksoppervlakte woonfunctie
263 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
312 m2
Perceel oppervlakte
2.560 m2
Inhoud
900 m3
Oppervlakte
201 m2

Indeling

Aantal verdiepingen
4
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Voorzieningen
buitenzonwering, tv kabel, rookkanaal