Borculo – Heure 5, € 250.000,- k.k.

UPDATE: VANWEGE DE GROTE BELANGSTELLING HANTEREN WIJ EEN BEZICHTIGINGSSTOP. REAGEREN IS UITERAARD MOGELIJK, U WORDT OP EEN WACHTLIJST GEPLAATST. EXCUSES VOOR HET ONGEMAK.

Heure 5 te Borculo

Altijd al gedroomd van het wonen op een landgoed? Dan kunnen die dromen hier werkelijkheid worden. Op een werkelijk schitterende ligging op landgoed Beekvliet* staat deze vrijstaande boerderij ‘’Heijink’’ op circa een halve hectare grond, oorspronkelijk gebouwd in 1886, daarna diverse malen verbouwd. Gelegen midden in het coulisselandschap van de Achterhoek wordt de plek omgeven door enkele andere boerderijen, weilanden en uitgestrekte bossen. Hier heeft u de vrijheid en rust die u verwacht van het wonen op een landgoed, met de gezellige stadskern van Borculo met al haar voorzieningen op vijf minuten fietsen.

De boerderij heeft een inhoud van circa 1570 m³ en is onderverdeeld in een voorhuis en een achterhuis (deel). De begane grond van het voorhuis bestaat uit een woonkeuken met prachtig uitzicht op de omgeving, een woonkamer, twee slaapkamers, een badkamer en separaat toilet. Boven zijn nog eens twee slaapkamers, een toilet en genoeg ruimte om nog meer slaap- /werkkamers te maken. De deel is nog helemaal in originele staat en ademt historie. De waaltjes, stalraampjes, eiken gebinten en de hilde zijn slechts enkele authentieke elementen in deze ruimte. Met een oppervlakte van circa 150 m² zijn de verbouwingsmogelijkheden hier groot en kunt u hier uw fantasie de vrije loop laten.

Naast het woonhuis is er ook nog een oorspronkelijke schuur. Door de opbouw uit eiken houten gebinten, de sporenkap en de originele stalindeling proeft u hier wederom de sfeer van weleer. Met veel ruimte en volume (ca. 150 m²) is de schuur met enkele kleine aanpassingen tot een zeer functioneel bijgebouw te maken.

*Landgoed Beekvliet is zelfstandig gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928 (NSW), bij uitgifte in erfpacht kan onder voorwaarden de NSW status worden voortgezet met aantrekkelijke fiscale voordelen op het gebied van overdrachtsbelasting, onroerende zaakbelasting en erfbelasting. De grond zal in de vorm van een 30-jarige erfpacht worden uitgegeven waarvoor jaarlijks een fiscaal aftrekbare canon van € 12.500,- (geïndexeerd) betaald wordt. De ligboxenstal is niet NSW-waardig, het is dan ook de bedoeling dat deze in de nabije toekomst wordt gesloopt, zodat de historie en het karakter van de oorspronkelijke boerderij en schuur in goede orde worden hersteld.

LET OP! DE KAVEL MAAKT ONDERDEEL UIT VAN LANDGOED BEEKVLIET GELRE B.V. EN WORDT IN ERFPACHT UITGEGEVEN TEGEN EEN CANON VAN € 12.500,- PER JAAR. DE BESTAANDE LIGBOXENSTAL DIENT TE WORDEN VERWIJDERD, DE KOSTEN KOMEN VOOR REKENING VAN KOPER. ER IS EEN EXTRA PERCEEL GROND BIJ TE HUREN VAN CA. 5.000 M2 VOOR € 1.500,- PER JAAR.

Kenmerken
Bouwjaar: ca. 1886;
Perceeloppervlakte: ca. 5205 m²;
Gebruiksoppervlakte wonen: ca. 145 m²;
Overige inpandige ruimte: ca. 199 m²;
Externe bergruimte: ca. 511 m²;
Inhoud woning: ca. 1570 m³;
Energielabel: G.

Vraagprijs opstallen: € 250.000,- k.k.
Erfpachtcanon: € 12.500,- per jaar

Meer informatie over dit object

Borculo – Heure 5, € 250.000,- k.k.

  • Hidden

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 250.000,- k.k.
Status
Onder bod
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Huidig gebruik
Woonruimte
Bouwvorm
Bestaande bouw
Energielabel
G
Bouwjaar
1886
Bouwjaar omschrijving
diverse malen verbouwd

Oppervlakte & inhoud

Woonoppervlakte
145 m2
Perceel oppervlakte
5.205 m2
Inhoud
1.570 m3

Indeling

Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
4