Verkocht - Baak – Dollemansstraat 12, € 795.000,- k.k.

Verkocht

*** Update zaterdag 24/07: In verband met de overweldigende belangstelling hanteren wij een bezichtigingsstop. Aanvragen voor bezichtigingen worden niet meer in behandeling genomen. Excuses voor het ongemak!***

Dollemansstraat 12 te Baak

Erf Dolleman is een bijna anderhalf hectare groot erf gelegen in het buitengebied van het Gelderse dorp Baak (tussen Zutphen en Doetinchem) waar voor de liefhebber van buiten wonen werkelijk alles voorhanden is. Zo is er een boomgaard, een weiland, een klein bos met (bij hoog water) een poel en heeft het erf een ecologisch karakter met een grote diversiteit aan flora en fauna. Deze T-boerderij dateert van rond 1900 en dankt haar naam aan Olieslager Dolmans die er destijds woonde. Tot 2004 was ‘De Dolleman’ decennia lang een echte authentieke Achterhoekse boerderij met koeien, schapen en varkens. Inmiddels is de voormalig veestal omgebouwd tot woonboerderij voorzien van isolatie, vloerverwarming, moderne keukens en sanitair, waarbij oorspronkelijke kenmerken en stijldetails van de opstallen en het erf zijn behouden, zoals de roedeverdeling in de ramen, de originele balken plafonds en de prachtige eiken gebinten. De boerderij bestaat uit een voorhuis, deel en schuur. Naast de aangebouwde schuur is er op het perceel ook een vrijstaande schuur (voormalige olierosmolen) aanwezig en een overkapping. Het voorhuis en de deel zijn te gebruiken als twee zelfstandige wooneenheden beide met eigen ingang, keuken, woonkamer, badkamer en slaapkamers. Deze boerderij is dus uitstekend te gebruiken voor dubbele bewoning, of als mantelzorgwoning. U kunt hier zelfs uw eigen bed and breakfast starten!

Indeling
Voorhuis
Via de zijdeur komt u binnen in de hal van het ‘voorhuis’ met originele eiken vloer, hoge plafonds en trapopgang. Naar rechts de woonkamer met eikenhouten vloer, stookkanaal, vaste kast en toegang tot opkamer, momenteel ingericht als slaapkamer en onderliggende kelder. Naar links de dichte woonkeuken voorzien van 6-pits gasfornuis met oven, koelkast, grote gootsteen en kookeiland. Op de begane grond is nog een bijkeuken, separaat toilet en badkamer voorzien van douche en wastafel aanwezig grenzend aan de aangebouwde schuur.
Op de verdieping van het voorhuis zijn twee ruim bemeten slaapkamers aanwezig beide met vaste kast. De badkamer is voorzien van douche, dubbele wastafel en ligbad. Tevens is hier de CV-ketel aanwezig.

Deel
De deel is toegankelijk via de hal van het voorhuis, maar heeft ook een eigen ingang aan de voorzijde van het huis. De prachtige gebinten constructie, balken plafonds en stalramen zijn originele elementen die hier bewaard zijn gebleven. De grote ruimte is middels een scheidingswand, waar zich de trap naar de nieuw gerealiseerde verdieping bevindt, opgesplitst in twee delen. Aan de ene kant van de trap is de ruime open keuken voorzien van 4-pits gasfornuis met oven, gootsteen en koel-/vriescombinatie en aan de andere kant de sfeervolle woonkamer met houtkachel. Daarnaast is op de begane grond een mooie lichte eethoek, een wasruimte, separaat toilet en kantoor-/werkruimte aanwezig. Bijzonder in het ontwerp van de deel is de wijze waarop een grote schuifpui achter de kopgevel is aangebracht als overgang tussen buiten en binnen. Tussen de oude achtergevel en de nieuwe schuifpui ontstaat een zone waar alle oude onderdelen behouden zijn zoals de lemen vloer, voederbakken, grup en hilde als tastbare herinnering aan hoe het ooit was. Door de grote raampartijen krijgt men een haast museaal zicht op de oude agrarische onderdelen en zijn de gevelopeningen onaangetast gebleven.
Op de verdieping zijn middels de overloop twee slaapkamers toegankelijk en een badkamer voorzien van douche, toilet en wastafel.

Schuur
Ruime schuur (ca. 182 m²) voorzien van nieuw dak met betonnen vloer, originele stalindeling, houten gebinten constructie en grote gevelopening, uitstekend geschikt voor het stallen van auto’s/(brom)fietsen of het uitoefenen van ruimte behoevende hobby’s.

Kenmerken
Bouwjaar: ca. 1910;
Perceeloppervlakte: ca. 13.815 m²;
Gebruiksoppervlakte wonen: ca. 333 m²;
Overig inpandige ruimte: ca. 203 m²;
Gebouw gebonden buitenruimte: ca. 23 m²;
Externe bergruimte: ca. 110 m²;
Inhoud woning: ca. 2345 m³;
Isolatie: gedeeltelijk vloer-, muur- en dakisolatie. Gedeeltelijk dubbele beglazing;
Dakbedekking: de boerderij is voorzien van een pannen gedekt dak;
Verwarming: Middels twee CV-ketels, vloerverwarming in de deel.
Energielabel: D

Vraagprijs: € 795.000,- k.k.

Meer informatie over dit object

Baak – Dollemansstraat 12, € 795.000,- k.k.

  • Hidden

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 795.000,- k.k.
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Huidig gebruik
Woonruimte
Bouwvorm
Bestaande bouw
Energielabel
D
Bouwjaar
1910
Bouwjaar omschrijving
gemoderniseerd en gerenoveerd in 2005

Oppervlakte & inhoud

Woonoppervlakte
333 m2
Perceel oppervlakte
13.815 m2
Inhoud
2.345 m3

Indeling

Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
5
Voorzieningen
Rookkanaal, Schuifpui, Dakraam, Natuurlijke ventilatie