Amsterdam – Parnassusweg 34II, € 975.000,- k.k.

Ruim en bijzonder wonen aan de Parnassusweg 34 II

Wil jij een woning die fantastisch is met een nog ‘fantastischere’ kers op de taart? Dan is de woning aan de Parnassusweg 34 II helemaal op jouw buik geschreven. Gebouwd in de Berlage stijl, dus stijlvol en karakteristiek, heeft deze woning een aparte bovenverdieping met dakterras! Nieuwsgierig naar deze parel?

Kenmerken

Gebouwd in Berlage stijl
Met dakterras
En balkon
Aparte bovenverdieping
Visgraat parketvloer door gehele woning

Wonen

De buitenkant van de woning is er al een om te bewonderen. Daar wil je naar blijven kijken en dan ben je nog niet eens binnen geweest. Brede straat, erkers, hoog en karakteristiek.

Die trend zet zich voort als je binnenkomt. Op de tweede verdieping kom je dit appartement binnen in een ruime hal. De woonkamer is verdeeld in twee ruime delen: de werkelijke woonkamer en de eetkamer. De scheiding wordt gecreëerd door een mooie overgang inclusief twee inbouwkasten (yes, opbergruimte!).

Door de erker ontstaat er gelijk een open, bijzondere en gezellige sfeer. Met de glas-in-lood deuren gaat die sfeer al helemaal door het dak. Prachtig is een understatement!
Het plafond is hoog en strak, evenals de muren. Aan de eetkamer zit een balkon vast. Lekker die deuren open en ontspannen maar.

Deze ruimte geeft zo-veel inspiratie en mogelijkheden. Gezellig met planten en kleur op de muren of hou het juist helemaal minimalistisch strak met een mooie grote bank en groot kleed. Wat je smaak ook is, in deze kamer kom je echt thuis.

Koken

Wat meteen aan de keuken opvalt is dat ie zo ruim is. En niet in een standaard langwerpige vorm, maar meer richting vierkant met een stukje extra. De keuken is qua looks lekker neutraal, dus dat geeft genoeg ruimte voor eigen inspiratie of juist helemaal goed om ‘m zo te houden.

Met een afwasmachine, oven en gasfornuis heb je alles om met gemak jouw kunsten neer te zetten (en schoon te maken). Kastruimte is er genoeg, maar zin om zo’n mooie kast voor je servies neer te met glazen deurtjes? Die past makkelijk. Zet er ook een tafeltje neer, dan zit je lekker makkelijk voor een snelle hap of juist gezellig voor als je bezoek hebt.

Slapen en baden

De glas-in-lood deuren in de woonkamer leiden naar de slaapkamer. Deze is ruim en heeft, super handig, aan een zijde volledige inbouwkasten. Ook in deze kamer heb je een mooie erker. Ideaal een plek te creëren met kussens, om lekker naar buiten te staren terwijl je een boek tracht te lezen. Of gewoon om naar te kijken terwijl je in bed ligt. De ramen voegen zeker iets te doe door hun ruitjes patroon.

De tweede slaapkamer is geschikt als kleine slaapkamer, als kantoor of opbergruimte. Ander idee? Dat kan vast ook! Liggend aan de achterzijde van de woning is het hier lekker rustig.

Zin om te badderen? Komt mooi uit, want dat kan hier. Maar als je voorkeur ernaar uitgaat om te douchen, dan is er ook een aparte douche. De wastafel is ruim, met kastruimte en een grote spiegel. De badkamer is fris en dankzij de tegels makkelijk fris te houden.

Buitenleven

Aan de eetkamer grenst aan de achterzijde van de woning een balkon. Als je geen zin hebt om binnen aan tafel te zitten, dan maak je hier een lekker plekje. Hang een bar aan de reling vast en je creëert al helemaal een borrel idee. Met de zon op het westen zit je hier ideaal.
Leuk kleurig kleedje, bloemen en planten erbij: niets meer aan doen.

Benieuwd naar de kers op de taart? Via de gemeenschappelijke trap ga je naar de vierde verdieping. Hier vind je een geheel aparte woonruimte. Krijg je vaak bezoek, heb je interesse in een aparte atelierruimte of om te werken? Deze ruimte biedt zoveel mogelijkheden en is tegelijk te fijn – hier wil je zelf blijven wonen.

Het is licht, nieuw en volledig zelfvoorzienend. Wat als eerste opvalt? Het mooie ruime dakterras! Via de openslaande deuren van de woonkamer loop je hier zo naartoe – wat het eigenlijk een verlenging van de woonkamer maakt. De keuken is lekker shiny rood, maar dat het uitgesproken is past helemaal bij deze ruimte. De badkamer is nieuw. Fijne douche en van die leuke mozaiektegeltjes.

En slapen? Daar is een aparte slaapkamer voor. Via de woonkamer ga je met de trap naar nog een verdieping erboven: deze slaapkamer is zeer ruim, met een mooi hoog plafond. Handige inbouwkasten en nog genoeg ruimte voor een bureau, kast of je yogamat.

Locatie

Aan groen geen gebrek. Ga naar het Beatrixpark, Vondelpark of pak het meteen goed aan: naar het Amsterdamse Bos. Houd je van de sauna? Spa Zuiver zit om de hoek. Hier vind je ook een tennisbaan en een uitgebreide gym.

Heel veel winkels en lekkere eettenten. Haal bij de Marqt lekker brood of andere borrelhappen. Bij de Marathonweg zit je lang in de zon en heb je een heerlijk terras. Hou je van wielrennen? Dat is handig, want je woont vlakbij de Amstel: dé startplek voor wielrennens.

Je zit zo op de snelweg en ook station Zuid is om de hoek. Als je dus de stad uit moet, dan kan dat zonder gedoe.

Woonoppervlakte en buitenruimte

Het totale woonoppervlakte bedraagt 151 m2. Waarvan 103 m2 op de 2e etage en 48 m2 op de vierde etage.
Het oppervlakte van de buitenruimte bedraagt 22 m2.

Erfpacht

Het appartement is gelegen op grond, eigendom van de gemeente Amsterdam. De erfpachtcanon bedraagt thans € 1.771 per jaar, wordt jaarlijks geindexeerd en staat vast tot 2055. Op het recht van erfpacht zijn de Algemene Bepalingen 2000 van toepassing verklaard.

Oplevering

Oplevering in overleg.

Disclaimer

Deze informatie is zorgvuldig samengesteld. Er wordt vanuit onze kant geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Meer informatie over dit object

Amsterdam – Parnassusweg 34II, € 975.000,- k.k.

  • Hidden

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 975.000,- k.k.
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Huidig gebruik
wonen
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar periode
Vanaf 1931 t/m 1944

Oppervlakte & inhoud

Woonoppervlakte
151 m2
Perceel oppervlakte
1.305 m2
Inhoud
571 m3

Indeling

Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
3
Woonlaag
2
Aantal woonlagen
4
Voorzieningen
TV kabel