Deventer – Nieuwlarenstein – De School

De oude koloniale landbouwschool in Deventer wordt getransformeerd tot Nieuwlarenstein. Een mix van herenhuizen, stadswoningen, smederijwoningen en appartementen rondom een gezamenlijke binnentuin. Een project met een knipoog naar het verleden. De verschillende woningtypes worden benoemd naar voormalige functies van de oude koloniale landbouwschool. In de oude landbouwschool worden nog enkele appartementen te koop aangeboden.

Het gebouw De School wordt het monumentale visitekaartje van Nieuwlarenstein. Dit Rijksmonument uit 1912 blijft intact met al zijn fraaie details aan de buiten- en binnenkant. Het behoud van deze details en van de bestaande uitstraling van het gebouw vormt de grondslag voor de restauratie. Architectenlab uit Deventer ontwierp 23 koopappartementen voor mensen die in ‘iets bijzonders’ willen wonen.

De School biedt haar bewoners de beleving van een geweldig mooi oud gebouw, maar dan wel met het comfort en gemak van een nieuwbouwwoning. Oude details van het gebouw worden geïntegreerd in de woningen en fascinerend gecombineerd met de nieuwbouw elementen. Originele boekenkasten met een entresol, woningen op de bovenste etage met de originele spanten nog zichtbaar, origineel betegelde gangwanden als onderdeel van een doorloop van keuken naar badkamer: de historie is overal.

De koopappartementen variëren in woonoppervlak van zo’n 85 m² tot 239 m². De appartementen hebben een eigen terras, balkon en/of buitenruimte. Elk appartement wordt uniek, omdat de appartementen elk een eigen indeling krijgen. Door de hoge plafonds en de grote ramen van de oude klaslokalen is er veel lichtinval. Bewoners van De School genieten vanuit hun huis van een gezamenlijke binnentuin. Wordt het puur genieten van het uitzicht op de tuin, of wil je ook meehelpen aan het bijhouden van de tuin? De keuze is aan de bewoners. De binnentuin krijgt bloemperken, hagen, verschillende zitjes, gras en misschien wel een kleine boomgaard. Eén ding is zeker: wonen in Nieuwlarenstein wordt echt Stads Buiten Wonen.

De informatie op Funda is indicatief. Voor de volledige informatie verwijzen wij u naar de verkoopinformatie en technische omschrijving op de projectwebsite en de verkopende makelaars.

De woningtypes

Meer informatie over dit object

Deventer – Nieuwlarenstein – De School,

Kenmerken

Projectnaam
Nieuwlarenstein - De School
Postcode
7413 AB
Plaats
Deventer
Inhoud van
508 m3
Woonoppervlakte van
121 m2
Woonoppervlakte tot en met
240 m2
Website
www.nieuwlarenstein.nl
Koop aanneemsom van
€ 495.000,-
Koop aanneemsom tot en met
€ 695.000,-