Ff5f12f5085b9bc02d8f855f87f630eb.png

Enteldijk

Prijs: 575.000,- tot 630.000,-

Beschrijving

Enteldijk 3 te Barchem

Een unieke kans voor de liefhebber van rust, ruimte en natuur.

Altijd al gedroomd van het wonen in een natuurgebied tussen de hazen, reeën en fazanten, midden in het coulisselandschap in een oeroud stukje Achterhoek? Dan kunnen die dromen hier werkelijkheid worden. Op een van de mooiste plekken van het bosrijke dorpje Barchem aan een rustige zandweg, midden in het natuurgebied ‘Beekvliet’ grenzend aan natura 2000-gebied ‘Stelkampsveld’, wordt op erfpachtgrond van Natuurmonumenten, door WBC Bouwgroep, een prachtig nieuwbouwplan ontwikkeld. De voormalige agrarische gebouwen aan de Enteldijk maken plaats voor een landelijk knooperf met vier woningen. In het bouwplan wordt respectvol omgegaan met de natuur- en landschappelijke waarden van de omgeving.

De woningen zijn allen uniek in hun soort. De landelijke uitstraling past goed in het gebied en de omgeving, zonder dat het karakter van de woning of de plek verloren gaat. Het ene uitzicht is nog mooier dan de andere, met vergezichten over uitgestrekte landerijen en het kenmerkende ‘coulissenlandschap’ van de Achterhoek. Dit is echt het toppunt van ‘buiten wonen’, want een veel mooiere plek is bijna niet te vinden.

Op het terrein worden in totaal vier woningen ontwikkeld, waarvan er nog drie beschikbaar zijn voor de verkoop. Twee door middel van een carport geschakelde woningen en één vrijstaande woning. De kavels variëren in grootte van 1.360 m² tot 2.236 m². In het erfinrichtingsplan speelt het landschap een belangrijke rol, daarom is gekozen voor een ontwerp dat naadloos aansluit op het erf in het oude landschap.

De vier kavels zullen in de vorm van een 35-jarige erfpacht worden uitgegeven, waarvoor jaarlijks een fiscaal aftrekbare canon (jaarlijks geïndexeerde) betaald wordt. Onderstaand een overzicht van de verschillende beschikbare kavels met bijbehorende kavelgrootte en erfpachtcanon:
Kavel 2: vrijstaande woning, perceeloppervlakte ca. 2.236 m² tegen een canon van € 8.925,- / jaar
Kavel 3: geschakelde woning, perceeloppervlakte ca. 1.516 m² tegen een canon van € 6.526,- / jaar
Kavel 4: geschakelde woning, perceeloppervlakte ca. 1.360 m² tegen een canon van € 7.140,- / jaar
Vrijstaande woning

Op kavel 2 wordt een vrijstaande woning ontwikkeld met een geweldig uitzicht rondom. Je zit hier echt midden in de natuur en met een perceel van ca. 2.236 m² wordt hier het gevoel van ruimte extra benadrukt. De woning heeft een landelijke uitstraling, passend in de omgeving, waar licht en ruimte hoog in het vaandel staan. Op de begane grond is een grote L-vormige kamer met ruimte voor een kook- en woongedeelte. De vele raampartijen zorgen hier voor een mooie connectie met de natuur. Op de verdieping zijn drie slaapkamers en een badkamer. Op de kavel mag een bijgebouw worden gerealiseerd van maximaal 75 m².

Geschakelde woningen
Op de kavels 3 en 4, waar de voormalige boerderij heeft gestaan, komt ruimte voor twee geschakelde woningen. Op kavel 3 wordt een ruime woning ontwikkeld van ca. 210 m² gebruiksoppervlakte onderverdeeld in een woonkamer, keuken, berging en bijkeuken op de begane grond en vier slaapkamers, een badkamer en een separaat toilet op de verdieping. Optioneel is om de berging en bijkeuken te transformeren naar een slaap- en badkamer op de begane grond. De grote raampartijen aan de achterzijde geven deze woning een unieke uitstraling. Het halfoverdekte terras geeft u de mogelijkheid te genieten van al het moois dat deze plek te bieden heeft. De woning beschikt over een aangebouwde carport die plaats biedt voor twee auto’s.

De andere geschakelde woning op kavel 4 is gelegen op een perceel van ca. 1.360 m² met een prachtig vrij uitzicht over het naastgelegen weiland. De woning beschikt over een tuingerichte woonkamer aan de voorzijde en een ruime open keuken aan de achterzijde. Boven zijn drie slaapkamers en een badkamer aanwezig. Uniek aan deze kavel is de mogelijkheid tot het bouwen van een bijgebouw van maar liefst 150 m².

Bijzonderheden
– Unieke ligging op een landgoed
– Duurzaam en laag energieverbruik
– Gasloos
– Alle verdiepingen voorzien van vloerverwarming (excl. vliering)
– Kwalitatief hoogwaardig materiaalgebruik
– De woningen worden casco opgeleverd
– Exclusief keuken, sanitair en tegelwerk
– Voorlopige start bouw: ca. april-mei 2023 (prognose)
– Verwachte oplevering: ca. maart 2024 (prognose)
– Woonoppervlakten tussen de 150 m² en 210 m²
– Kaveloppervlakten tussen de 1.360 m² en 2.236 m²
– Kavels worden uitgegeven in de vorm van erfpacht
– Canons tussen de € 6.526,- en € 8.925,- per jaar
– Eerste indexatie op 16 maart 2023 (op grond van CPI)

Het wandeldorpje Barchem ligt aan de voet van de Lochemse Berg en is omringd door uitgestrekte bossen en weilanden met eindeloze fiets- en wandelroutes. Het typisch Achterhoekse dorp staat bekend om zijn rust en ruimte. De steden Borculo en Lochem met alle voorzieningen zijn nabij gelegen.

Dit knooperf is een ideale plek voor mensen met een groen hart, die houden van dynamiek en samen met anderen invulling willen geven aan de landschappelijke invulling van het terrein en de natuur. Bent u degene die zich hier al ziet wonen? Neem dan snel contact op met ons kantoor voor meer informatie.

Voor meer informatie kunt u een email sturen naar het algemene email-adres van ons kantoor in Lochem. Wij verstrekken bij interesse een informatiepakket met documentatie over het project.


Eigenschappen

Algemene informatie

 • Type Koop
 • Status Lopend
 • Aantal objecten 3
 • Start verkoop 2022-12-19
 • Prijs 575.000,- tot 630.000,-
 • Website Bekijk website

Oppervlakte & inhoud

 • Oppervlakte 150 - 210 m2
 • Inhoud 613 - 986 m3
 • Perceeloppervlak 1360 - 2236 m2

Locatie

 • Provincie: Gelderland
 • Plaats: Barchem
 • Postcode: 7244 NL


Geïnteresseerd in dit nieuwbouw project?

Neem contact op

Naam*
Privacy statement*


Ons aanbod in de buurt

Stadsdok Doetinchem

Koop

StadsDok – Doetinchem

Doetinchem

Op een van de mooiste centrumlocaties in Doetinchem komen prachtige appartementen aan de Oude IJssel. KlaassenGroep realiseert op het allerlaatste deel van Iseldoks (StadsDok). De appartementen liggen prachtig aan het water van de Oude IJssel en het dichtst bij het stadscentrum. Het gebied draagt de naam StadsDok. Er is ruimte voor 45 appartementen en 16 stadswoningen. Meld je vast aan op de projectwebsite stadsdok.nl zodat je op de hoogte wordt gehouden van alle nieuwe ontwikkelingen.

61 objecten

Meer informatie

Achter De Hoven Zelhem

Koop

Achter de Hoven – Zelhem

Zelhem

Goed nieuws! In Zelhem wordt binnenkort weer gebouwd en wel op de locatie aan de Groen van Prinstererstraat en Achter de Hoven. Hier verrijst een appartementengebouw met 6 appartementen, verdeeld over 3 woonlagen en een rij van 6 gezinswoningen. Niet onbelangrijk: het project is op en top duurzaam, bijna energieneutraal (BENG) en klaar voor de toekomst!

12 objecten

Meer informatie


Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woonwensen

Thoma Post Woonwensen

Blijf op de hoogte van ons aanbod en nieuwbouwprojecten.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2022? Bekijk onze tips.

Lees meer.