Hypotheek Deventer

Een huis kopen is een grote stap in je leven waarbij veel komt kijken. De verhuizing, wellicht het verkopen van je oude huis en ook de aanvraag van een hypotheek. Het is fijn als je hierbij ondersteuning krijgt, Thoma Post Makelaars Deventer ontzorgt je dan ook graag volledig hierin.

Annuïteiten- of lineaire hypotheek

De meeste hypotheken worden afgesloten als annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek. Vanaf 2013 geven namelijk alleen deze vormen nog maar recht op hypotheekrenteaftrek voor mensen die voor het eerst een huis kopen. Het belangrijkste verschil tussen een annuïteiten- en lineaire hypotheek is de manier waarop afgelost wordt. Bij een annuïteitenhypotheek worden je maandlasten in de loop van de tijd hoger. Dit komt doordat je per jaar een wisselende verhouding van rente en aflossing betaalt.

Neem contact op

Bij een lineaire hypotheek los je iedere maand hetzelfde bedrag af. Doordat de schuld afneemt, zal je in de loop van de tijd steeds minder rente betalen. Een lineaire hypotheek kent in de begintijd echter wel hogere maandlasten dan een annuïteitenhypotheek. Dit is de reden dat twee op de drie hypotheken die gesloten worden een annuïteitenhypotheek is. Deze is over de totale looptijd wel duurder, omdat je veel rente betaalt. Een hypotheekadviseur kan je helpen tijdens het maken van deze keuze en kijkt hierbij naar je persoonlijke situatie in combinatie met alle beschikbare hypotheekverstrekkers en hypotheekvormen.

Thoma Post Makelaars Deventer

Thoma Post Makelaars Deventer is specialist op het gebied van aankopen, verkopen, huren, verhuren en taxeren van woningen. Ook hebben we onze eigen hypotheekafdeling, taxatieafdeling en bedrijfsmakelaardij. Neem contact op met onze Thoma Post Makelaars Deventer.


Landingspagina Brochure

Maak kennis met ons!

Bij het kopen en verkopen van een woning of bedrijfspand komt veel kijken. Je moet eisen en wensen afwegen en, niet onbelangrijk, de financiële mogelijkheden onder de loep nemen. En dan hebben we het nog niet eens over de bouwkundige zaken, locatie en de omgeving.

Kortom, je kunt niet over een nacht ijs gaan bij één van de belangrijkste investeringen in je privéleven en/of ondernemersleven. Daarom kun je rekenen op ons, adviseurs met een hart voor vastgoed. Verder kennismaken?

Download onze brochure