14 oktober 2020

Onze maatregelen tegen het Coronavirus

Helaas steekt het Coronavirus weer de kop op en stijgt het aantal besmettingen met de dag. Landelijk zijn er vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur aangescherpte maatregelen van kracht om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Natuurlijk doen we er ook bij Thoma Post Makelaars alles aan om jou, onze relaties en onze collega’s te beschermen. Zo werken onze collega’s die thuis kunnen werken, vanuit huis. Uiteraard zijn al onze 10 vestigingen ‘gewoon’ bereikbaar en open voor bezoek. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en volgen te allen tijde de maatregelen van de overheid op. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan brengen wij je op de hoogte.

Onze digitale mogelijkheden

Om zo min mogelijk fysieke contacten te hebben, zetten wij onze digitale mogelijkheden rondom het verkopen of kopen van een huis voor je op een rij:

 • Een waardebepaling kan via videobellen of met foto’s via WhatsApp;
 • Bezichtingen kunnen via FaceTime of Facebook Live;
 • Een koopakte kan digitaal ondertekend worden;
 • Hypotheek- en verzekeringsadvies kunnen worden gegeven op afstand;

Bovendien hebben wij contactmogelijkheden van 9:00 uur tot 23:00 uur via telefoon, mail, live chat, Facebook- en Instagram chat, Skype, FaceTime en Whatsapp.

Kan ik nu nog wel een woning gaan kopen of bezichtigen ondanks de aangescherpte maatregelen?

Natuurlijk kan dat! Als je geen klachten hebt kan de bezichtiging gewoon doorgaan. Wij houden 1,5 meter afstand van elkaar en daarnaast nemen wij de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • De bezichtiging zal plaatsvinden met de makelaar en maximaal twee personen van één huishouden en eventueel de aankoopmakelaar;
 • Het huis wordt tijdens en in elk geval na elke bezichtiging goed geventileerd;
 • Wij schudden géén handen én alle aanwezigen dragen verplicht mondkapjes.

Heb je de video van het huis op onze website of Facebookpagina al bekeken? Deze geeft jou namelijk al een goed beeld van het huis. Rijd ook eens door de straat en bekijk het huis van de buitenkant. Enthousiast? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken voor een bezichtiging. Wij bekijken dan of we deze bezichtiging via FaceTime of Facebook Live laten plaatsvinden of dat we jou, met inachtneming van de maatregelen van de overheid, kunnen verwelkomen in het huis waar het om gaat.

Kan ik een koopakte op afstand tekenen?

Het is inderdaad mogelijk om een koopakte op afstand te tekenen. In deze koopovereenkomst kan een ‘opschortende voorwaarde’ worden opgenomen. Met andere woorden; kun jij als verkoper of koper, als gevolg van het Coronavirus of door de maatregelen van de overheid, de woning niet in eigendom overdragen? Dan wordt deze verplichting, in overleg, uitgesteld.

Wat betekent dit voor het regelen van mijn hypotheek en de hypotheekrente?

Onze hypotheekadviseurs kunnen jou hypotheekadvies op afstand geven. Via de telefoon en in overleg met jou, kiezen we voor een passende manier om het hypotheekgesprek te laten plaatsvinden.

Op basis van de economische vooruitzichten verwachten wij – door de toenemende onzekerheid in de markt en de hogere risico’s die daardoor ontstaan – een lichte stijging van de hypotheekrente. Veel geldverstrekkers geven aan dat ze coulant omgaan met mensen die door de Coronacrisis in de problemen komen. Neem daarom tijdig contact op met een van onze hypotheekadviseurs, zodat zij je kunnen informeren en helpen.

Wat betekent dit voor de taxatie van mijn huis?

Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) en de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) hebben bekend gemaakt dat een woningtaxatierapport zonder interne inspectie niet door de NHG of de geldverstrekkers zonder NHG wordt geaccepteerd. Wanneer het woningtaxatierapport zonder interne inspectie niet wordt geaccepteerd, kan het NWWI deze niet goedkeuren. Onze taxateurs zullen daarom jouw woning fysiek moeten bezoeken en doen dat op een gepaste manier.

 • In overleg met jou loopt de taxateur alleen door de woning;
 • In overleg met jou wordt een moment gekozen waarop zo weinig mogelijk mensen in de woning zijn;
 • Onze taxateur blijft niet langer dan noodzakelijk binnen;
 • In overleg met jou maakt onze taxateur foto’s, zodat deze later teruggekeken kunnen worden;

Wat betekent dit voor de woningmarkt in het algemeen?

De  Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) heeft ons laten weten dat over het algemeen de bezichtigingen in het hele land doorgaan. Bovendien laten de verkoopcijfers tot nu toe nog geen grote fluctuaties zien. Dat kan veranderen wanneer deze situatie blijft aanhouden, maar vooralsnog zien we in de statistieken geen grote veranderingen. De krapte op de markt is zo groot dat de verkopers van nu nog geen genoegen nemen met lagere prijzen. Daarnaast horen we dat de termijn ‘onder voorbehoud van financiering’ op verzoek wat langer wordt, omdat ook de banken en hypotheekverstrekkers door het noodgedwongen thuiswerken soms wat meer tijd nodig hebben. Voor actuele informatie en advies kun je het beste kijken op www.nvm.nl/covid19. Daar vind je ook eventuele clausules die je kunt gebruiken.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Contactformulier

Terug naar Nieuws