3

Zo maak jij je woning duurzaam (en bespaar je een hoop geld)

Geschreven door: Silke Leferink

Op:  

Tags: Woningmakelaardij

In: Algemeen

Wat tot voor kort een nichemarkt was voor de hogere inkomens, is de laatste jaren steeds betaalbaarder en aantrekkelijker geworden voor de wat kleinere portefeuilles. Vanaf 1 januari 2022 is de subsidie bij twee verduurzamingsmaatregelen voor woningen zelfs verhoogd. Woningeigenaren krijgen dan in plaats van zo’n 20% ongeveer 30% terug op hun investering.

Vooral oudere woningen zijn tot nauwelijks aangepast aan de moderne bouwstandaarden, waardoor de temperatuur in de steeds heter wordende zomers behoorlijk kan oplopen. Andersom kan natuurlijk ook; in de winter schieten de stookkosten omhoog, wanneer een woning niet afdoende geïsoleerd is. 

Bij Thoma Post hebben we een samenwerking met GavoorA. Middels een complete energiescan maken zij inzichtelijk welke maatregelen jij kunt nemen om je huis rendabel te verduurzamen. Vervolgens kan GavoorA jou volledig ontzorgen. Van de planning en coördinatie van de installatie tot en met de oplevering van de werkzaamheden.

Een onafhankelijk hypotheekadviseur kan vooraf zelfs met je meekijken naar de financieringsmogelijkheden voor deze verduurzamingsmaatregelen. Kortom, het enige wat jij dus hoeft te doen is GavoorA verduurzamingspecialist Bryan Dijkhuis vrijblijvend uitnodigen.

Er zijn vele mogelijkheden als het gaat om het verduurzamen van je huis. Wat zijn nou de investeringskosten? En wat is de gemiddelde terugverdientijd? Hieronder laten we je, aan de hand van het meest afgenomen pakket van verduurzamingsmaatregelen, zien wat de investeringskosten zijn en wat de terugverdientijd is.

Rekenvoorbeeld:

In dit rekenvoorbeeld gaan we uit van het meest gekozen pakket met verduurzamingsmaatregelen. Dit zijn: 

  1. Zonnepanelen
  2. Spouwmuurisolatie
  3. Vloerisolatie en/of HR++ glas

Investering:

Als we uitgaan van een gemiddelde woning waarin de bewoners gemiddeld energie verbruiken zal bovenstaand pakket maximaal  € 10.000,-  bruto kosten. Als hier we hier de subsidieregeling vanaf halen en de teruggave van de BTW alvast verrekenen voor de zonnepanelen zal de netto investering ca. € 7.500 van over.

Maandelijkse besparing:

Afhankelijk van het type woning en haar bewoners valt met dit pakket maatregelen ca. € 100 – € 150 per maand te besparen op de energielasten.

En wie nu al een energiezuinige woning heeft, kan veelal nog een stapje verder gaan door een hybride warmtepomp te nemen in combinatie met (extra) zonnepanelen en vloerverwarming. De hybride warmtepomp is een mooie tussenstap richting gasloos wonen. 

Terugverdientijd:

De gestegen energiekosten hebben ervoor gezorgd dat de terugverdientijd van energiebesparende maatregelen aanzienlijk is verkleind;

€ 125,- x 12 maanden = een besparing van € 1500,- per jaar.

De totale netto investeringskosten zijn in dit rekenvoorbeeld € 7500,- 

€ 7500 : € 1500 = 5 jaar

Kortom, uitgaande van een gemiddelde van €125 besparing per maand is de terugverdientijd slechts 5 jaar voor dit totale pakket! 

Ben je benieuwd naar de rendabele mogelijkheden voor het verduurzamen voor jouw eigen huis? Bryan Dijkhuis van GavoorA adviseert jou graag over de mogelijkheden. En wist je dat er meerdere voordelen zijn aan het verduurzamen van je huis?

  • Steentje bijdragen aan een milieubewuste wereld;
  • Verlaging van de energierekening;
  • Toename van je wooncomfort;
  • Een positieve beïnvloeding van de woningwaarde.

Vanwege de nieuwe subsidieregeling in 2022 in combinatie met andere financiële voordelen, staat jou niks meer in de weg om vrijblijvend een adviesgesprek aan te gaan met de adviseur!

Dit artikel delen?

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.