Kopie Van Evm220914thomapost047

Wat is beleggen en is het wat voor jou?

Geschreven door: Lisan Vochteloo

Op:  

Tags: Bedrijfsmakelaardij, Beleggingen

In: Algemeen

Beleggen is een breed begrip en wordt vaak als ingewikkeld ervaren. Je gaat lezen wat beleggen inhoudt en wat Thoma Post Beleggingen doet. Aan het eind van dit blog weet je wat meer over beleggen in vastgoed en of dit misschien wel iets voor jou is.

Wat is beleggen?

Beleggen is geld investeren met als bedoeling een positief rendement te behalen. Beleggen is iets anders dan sparen, want bij beleggen kun je ook je geld verliezen. Er zijn verschillende beleggingsproducten om in te investeren. Het verschilt per product hoe hoog het rendement en het risico is. Vaak geldt: hoe hoger het risico om te investeren, hoe hoger het rendement. Je kunt beleggen in aandelen, obligaties of vastgoed. Bij beleggen in vastgoed investeer je geld in bijvoorbeeld woningen, kantoren, winkel- of andere commerciële panden. Investeren kun je doen op verschillende manieren, namelijk via een vastgoedfonds of via vastgoedaandelen.

Waar moet je op letten voordat je begint met het beleggen in vastgoed?

  • Mogelijke risico’s: enkele risico’s die beleggen in vastgoed met zich mee kan brengen is leegstand, waardedaling en onderhoudskosten van het pand. Je moet goed de risico’s afwegen tegen het mogelijke rendement en bepalen of dat het het waard is om in te investeren.
  • Soort investering: Als je gaat investeren is het belangrijk om te weten hoeveel je van plan bent om te investeren. Het is slim om alleen te investeren met geld wat je niet direct nodig hebt en wel even kan missen voor een tijdje. Ook moet je je verdiepen in wel soort vastgoed je wilt investeren en of hier bijkomende kosten aanzitten zoals onderhoud
  • Locatie: Een belangrijke factor die de waarde van vastgoed kan beïnvloeden is de locatie van het pand. Verdiep je in de markt en de buurt voordat je investeert.
  • Huurders: Ken de mensen die je pand in gebruik gaan nemen. Weet wat hun betalingsgeschiedenis is. Zo voorkom je vervelende situaties zoals miscommunicatie, achterstallige betalingen of schade aan het pand.
  • Schakel een expert in: om je te helpen met het maken van de juiste investeringskeuzes en het beperken van risico’s kan een expert helpen. Bijvoorbeeld een makelaar of vastgoedadviseur van Thoma Post Beleggingen.

Wat doet Thoma Post Beleggingen?

Zakelijk vastgoed kopen, verkopen of aanhouden en je financieel potentieel maximaliseren? Onze beleggingsprofessionals van Thoma Post Beleggingen hebben gespecialiseerde kennis van alle belangrijke vormen van commercieel vastgoed en adviseren binnen alle vastgoedsectoren. We kunnen je helpen met het aankopen van aankoop en verkoop van (transformatie)vastgoed, sale & leaseback, het beoordelen van vastgoed op technisch, milieukundig, commercieel en juridisch gebied voor een aan- of verkooptransactie en we adviseren voor een waardebepaling. Kijk voor meer informatie hier

Dit artikel delen?

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.