Vraag het Sandra en Liontine: Wanneer gaat de drie dagen bedenktijd in?

Geschreven door: Silke Leferink

Op:  

In: Algemeen

 width=

Elke twee weken beantwoorden onze makelaars Liontine en Sandra van onze vestiging in Zutphen een veelgestelde vraag over de aankoop of verkoop van je huis. Deze week: Wanneer gaan de wettelijke drie dagen bedenktijd in?

Zodra de verkoper en de koper de koopovereenkomst hebben ondertekend en de koper (en eventueel de notaris) een afschrift van de overeenkomst heeft ontvangen, treedt voor de particuliere koper de wettelijke bedenktijd in werking.

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.

Voorbeeld: een koper tekent op vrijdag de koopovereenkomst. Dan eindigt de wettelijke drie dagen bedenktijd op de dinsdag erna om 23:59 uur.

Binnen deze tijd kunt u als koper alsnog afzien van de koop. Na deze tijd is de koop definitief rond, tenzij de ontbindende voorwaarden van toepassing zijn.

Dit artikel delen?

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.