Tips om je huis te verkopen

Geschreven door: Silke Leferink

Op:  

In: Algemeen

Het verkopen van je huis is een grote stap, zowel op financieel als emotioneel gebied. Logisch dus, dat je alleen het beste voor jouw huis wil op het gebied van verkoopprijs en de voorwaarden. Je wil voorkomen dat je een lagere koopsom ontvangt voor je huis dan je in eerste instantie verwacht had. In dit artikel geven we je een aantal tips waarmee je jouw huis binnen een korte tijd zal verkopen!

Een opgeruimd huis doet wonderen

Less is more. Dit gaat ook op voor het maken van foto’s voor het verkopen van jouw huis! Een van de tips is dan ook om overbodige spullen tijdelijk ergens anders op te slaan. Deze leiden enkel af van datgene waar het eigenlijk om draait op de foto’s: jouw huis! Het weglaten van spullen creëert zowel rust als ruimte. Denk ook aan de details en zorg voor een lege wasmand en prullenbak.

Marketing is een must

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken en hetzelfde geldt voor social media. Facebook, Instagram, Youtube en LinkedIn: zomaar een aantal kanalen waarop Thoma Post Makelaars actief is. Veel (vrienden van) potentiële kopers zijn ook actief op social media. Met meer dan 8.000 volgers op Facebook en een eigen marketingafdeling beschikt Thoma Post Makelaars over een zeer groot netwerk waarin je huis zeker de publiciteit ontvangt die het verdient.

Kies voor een NVM-makelaar

Sinds 1998 is de titel ‘Makelaar’ geen beschermde titel meer. Iedereen mag zich dus tegenwoordig een makelaar noemen, zelfs als je niet beschikt over de nodige diploma’s en kennis. Kies je voor een NVM-makelaar, dan heb je gegarandeerd een aantal zekerheden. Een NVM-makelaar is bijvoorbeeld verplicht om zijn kennis op peil te houden en zich te houden aan de NVM erecode, waarin deskundigheid, betrouwbaarheid en onafhankelijk zijn vastgelegd. Ook wordt je huis, indien wenselijk, op Funda geplaatst als je kiest voor een NVM-makelaar. Vanzelfsprekend zijn ook alle makelaars van Thoma Post Makelaars lid van de NVM.

In dit artikel stonden enkele tips om je huis te verkopen. Wil je hier nu nog meer over weten? Kijk eens rond op onze website voor meer informatie of neem contact op met één van onze makelaars of vastgoedprofessionals. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor het verkopen van jouw huis!

Dit artikel delen?

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.