Tips bij een bezichtiging

Geschreven door: Silke Leferink

Op:  

In: Algemeen

Als je je huis sneller wilt verkopen, moet je deze zo aantrekkelijk mogelijk maken. Je wilt dat de koper zich focust op alles wat de woning te bieden heeft. Met kleine upgrades, een beetje verf en decoratie kan het huis een stuk beter gepresenteerd worden. Hieronder volgen een aantal tips:

 1. Je huis is geen hotel
  Potentiële kopers verwachten geen perfect huis. Ze willen dat er in het huis geleefd wordt, zodat zij zichzelf erin kunnen zien wonen. Een huis mag best een persoonlijkheid hebben zoals foto’s of kunstwerken. Maar mocht je te veel in je woning hebben staan, dan kun je er beter voor kiezen een deel weg te halen.
 2. Ruikertjes
  Dat jij de lekkerste stamppot kunt maken vinden mensen best interessant, tenzij dit het eerste is wat ze ruiken wanneer ze de woning betreden. Potentiële kopers willen een aangenaam ruikende, frisse woning – zonder dat er overdreven wordt. Open de ramen en zet wat verse bloemen op tafel. Dat doet zijn werk vaak beter dan luchtverfrissers, potpourri en liters schoonmaakmiddel. Daarnaast is het bakken van een appeltaart in de ochtend van de bezichtiging een veelgegeven tip, niemand slaat immers een vers stukje appeltaart af.
 3. Zet de toon met muziek
  Om de ongemakkelijke stiltes op te vullen, kun je voor wat ontspannen muziek op de achtergrond kiezen. Ga in je keuze voor muziek voor een afspeellijst die je normaal ook in een koffietent zou horen. Ben je een enorme fan van death metal of is juist Frans Duijts je held? Probeer die passie even voor jezelf te houden. Zachte, laagdrempelige nummers werken meestal beter!
 4. De leegstaande woning
  Het kan zo zijn dat je eerder een huis koopt dan dat je je huidige huis verkocht heft. Mocht dit het geval zijn probeer dan de woning zo aantrekkelijk mogelijk te houden en deze er toch bewoond uit te laten zien. Mocht dit niet mogelijk zijn, zorg dan in ieder geval dat het geheel leeg en netjes is.
 5. Geld verliezen aan verkeerde renovaties
  Het kan geen kwaad om voor de verkoop van je huis, je huis nog wat te upgraden. Denk hierbij aan een nieuwe laag verf of passende verlichting. Grote projecten zoals een nieuwe keuken of badkamer kun je beter over laten aan de nieuwe bewoners – over smaak valt namelijk niet te twisten.
 6. Verplaats niet, maar gooi weg
  Oude spullen die niet meer worden gebruikt kun je beter meteen weggooien dan elke kast ermee vol te stoppen. Wanneer alle spullen op zolder of een kelderkast worden opgeslagen zullen potentiële kopers het uiteindelijk toch zien. Om te bepalen of een huis geschikt is, willen potentiële kopers namelijk elke kamer zien, dus ook deze ruimtes komen aan bod.

Dit artikel delen?

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.