Thoma Post Bedrijfsmakelaars weet als geen ander wat er speelt!

Geschreven door: Silke Leferink

Op:  

Tags: Bedrijfsmakelaardij

In: Algemeen

Afgelopen maand stond Jan Wiggers, één van onze bedrijfsmakelaars, in PropertyNL; het vastgoedmagazine voor vastgoedprofessionals. Heb jij de editie gemist en ben je benieuwd naar het artikel? Lees het hieronder!

De bedrijfsmakelaars van Thoma Post zijn specialisten als het gaat om het oplossen van huisvestingsvraagstukken van ondernemers. ”Ieder bedrijf is uniek en heeft zijn eigen, specifieke wensen en mogelijkheden en soms ook onmogelijkheden. Met al deze facetten houden wij rekening; ons advies of begeleiding is altijd maatwerk”, aldus Jan Wiggers, al 13 jaren werkzaam als bedrijfsmakelaar bij Thoma Post Bedrijfsmakelaars. Thoma Post Bedrijfsmakelaars beschouwt Oost-Nederland als haar primaire werkgebied dat grofweg reikt van Zwolle tot Arnhem en van Apeldoorn tot de Duitse grens. Om goed op de hoogte te zijn van wat er speelt bij de ondernemers en tegelijkertijd efficiënt te kunnen werken, is het werkgebied van Thoma Post in 3 regio’s opgedeeld. De bedrijfsmakelaars van regio Stedendriehoek (vestiging Apeldoorn, Deventer en Zutphen) bedienen het westelijke deel van het gebied. Regio Achterhoek (vestiging Lochem, Doetinchem en Winterswijk) is actief in het midden en het zuidelijke deel van het werkgebied. Het oostelijke deel wordt opgepakt door de bedrijfsmakelaars van regio Twente (vestiging Enschede, Hengelo en Almelo). Jan: ”Zo ontstaat een hecht en sterk netwerk waarvan niet alleen wij, maar uiteraard ook onze opdrachtgevers de vruchten plukken.”

Trends en tendensen

In de kantorenmarkt zijn bereikbaarheid, parkeren én flexibiliteit belangrijke waarden. ”Wat een goede bereikbaarheid is, verschilt per ondernemer.” De een zit het liefst dicht bij de snelweg en de ander juist weer liever bij een NS-station. Ook de corona pandemie heeft gezorgd voor nieuwe inzichten en ontwikkelingen in de markt. ”Met het flexibele werken dat enorm is toegenomen, verwachten wij dat er op een andere manier tegen het gebruik van een centraal kantoor aangekeken zal worden. Daar gaan ondernemers hoe dan ook op anticiperen door o.a. hun wijze van werken én hun huisvesting aan te passen en daarin denken wij graag mee”, aldus Jan.

Kijken we naar de retailmarkt, dan moeten we helaas constateren dat deze het zwaar heeft. Sinds maart 2020 vinden namelijk steeds meer consumenten de weg naar webwinkels en naar verwachting zal dat aantal gestaag stijgen. Ongetwijfeld zal een deel van de omzet in de fysieke winkels terugkomen. Jan: ”Het gevolg zal wel zijn dat de samenstelling van het winkelaanbod in het centrum van steden ook zal veranderen. Daarnaast gaan we zien dat kernwinkelgebieden van steden gaan ”verdichten” richting het A-winkelgebied.”

Met betrekking tot bedrijfsruimtes zijn (grotere) bedrijfsterreinen langs de snelweg erg in trek. Dat geldt in het bijzonder voor logistieke en productiebedrijven waarvoor een goede bereikbaarheid van groot belang is. Jan: ”En….momenteel is kopen populairder dan huren, veroorzaakt door extreem lage rente en de enorme hoge bouwkosten voor nieuwbouw.”

”Maar welke specifieke wensen een ondernemer ook heeft, met onze ruime ervaring en ons grote netwerk zijn wij een uitstekende partner om de juiste bedrijfslocatie te vinden. Wij weten wat er in ons werkgebied speelt”, aldus Jan Wiggers namens het gehele team van Thoma Post Bedrijfsmakelaars.

Dit artikel delen?

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.